RB Leipzig store favoritter hjemme mot allerede kvalifiserte Besiktas

RB Leipzig – Besiktas
Red Bull Arena, Leipzig
Champions League, gruppe G
Onsdag klokken 20.45

Besiktas er overraskende sikret avansement fra gruppe G foran Porto, RB Leipzig og Monaco. Onsdag må RB Leipzig ta poeng for å ha en sjans til å gå videre til sluttspillet.

Avhengig av hjelp fra Monaco

RB Leipzig ligger på en tredjeplass i gruppen før siste runde, á poeng med Porto på plassen foran. De to klubbene vant hver sin hjemmekamp i møtene seg i mellom, men Porto har bedre målforskjell i innbyrdes oppgjør.

Det betyr at RB Leipzig er avhengig av at Monaco tar poeng i sin bortekamp mot Porto i tillegg til at RB Leipzig vinner hjemme mot allerede kvalifiserte Besiktas.

Skulle Monaco ta med seg alle tre poengene hjem fra Portugal er det nok med uavgjort for RB Leipzig. Uansett er klubben fra det tidligere Øst-Tyskland sikret spill i Europa Leagues sluttspill på nyåret.

Timo Werner og Naby Keita

RB Leipzig er avhengig av at lagets to store stjerner, Timo Werner og Naby Keita, står frem mot Besiktas onsdag kveld.

Ubeseiret på de fem første

Besiktas ble av mange sett på som det svakeste laget i gruppe G, men har overrasket stort ved å gå gjennom de første fem kampene ubeseiret og dermed sikret seg avansement til sluttrundene.

De tre første kampene endte med seier mens det har blitt 1-1 i de to siste kampene, hjemme mot henholdsvis Monaco og Porto.

Sterk seier i helgen

Besiktas kommer fra en meget sterk 3-0-seier hjemme over Galatasaray i den tyrkiske Superligaen i helgen. Målene ble scoret av Cenk Tosun, Dusko Tosic og Alvaro Negredo.

Dermed rykket de regjerende tyrkiske seriemesterne opp på en fjerdeplass på tabellen med 26 poeng, tre poeng bak andreplasserte Galatasaray. Istanbul Basaksehir er på førsteplass i det som ellers er en svært jevn liga, spesielt på den øvre halvdelen.

Gjenskaper fjorårssesongen

RB Leipzig ble det store overraskelseslaget i Bundesliga i fjor da de tok en svært imponerende andreplass, bak ligamester Bayern Munchen.

Og også i år er de ett av topplagene i den øverste tyske divisjonen. Etter 14 serierunder er laget plassert på sølvplassen med 26 poeng, men det er hele seks poeng opp til ligaleder Bayern Munchen.

I helgen ble det et stygt 0-4-tap borte mot Hoffenheim, og det er flere lag som lurer like bak på Bundesliga-tabellen. Schalke er på tredje med 25 poeng, Borussia Mönchengladbach har 24, mens nevnte Hoffenheim har femteplassen tre poeng bak RB Leipzig.

Skader og suspensjoner

Energidrikkene har Emil Forsberg og Dayot Upamecano ute med småskader til over helgen, mens Marcen Sabitzer enda er ute i ca en måned med sin skulderskade.

For Besiktas sin del er Veli Kavlak og Atinc Nukan enda langtidsskadet, men ingen av dem er registrert i Besiktas sin Champions League-tropp, nettopp grunnet sine langtidsskader.

Hvor ser man kampen mellom RB Leipzig og Besiktas med live stream?

Om man ønsker å se kampen på tv i Norge vil den være tilgjengelig på Viasat Sport Extra. Vil man heller live streame den vil den bli sendt på Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds på RB Leipzig mot Besiktas

Til tross for at Besiktas er gruppeleder er RB Leipzig gjort til ganske klare favoritter av bookmakerne, som nok grunner i at RB Leipzig er det eneste laget som har noe å spille for. Bet365 for eksempel gir 1.33 på RB Leipzig mot hele 11.00 på Besiktas og 5.50 på uavgjort.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler