Porto sikret Champions League-spill på nyåret med seier over Monaco

FC Porto – AS Monaco FC
Estádio do Dragão
Champions League, gruppe G
Onsdag klokken 20.45

Porto risikerer å bli forbigått av RB Leipzig i kampen om avansement om de ikke vinner over allerede utslåtte Monaco i Champions League onsdag.

Á poeng med RB Leipzig

Porto har før den siste spillerunden i Champions Leagues gruppespill syv poeng og andreplass i gruppen, fire poeng bak Besiktas, á poeng med men foran RB Leipzig på tredje på innbyrdes og fem poeng foran Monaco på jumboplass.

RB Leipzig tar i mot allerede kvalifiserte Besiktas på hjemmebane, og om de tar poeng er Porto også nødt til å spille minst uavgjort. Skulle RB Leipzig vinne må Porto også vinne for å ta andreplassen i gruppen og sikre avansement til sluttspillet i Champions League.

Har skuffet i gruppespillet

Monaco kom direkte inn i årets Champions League-gruppespill som regjerende fransk seriemester. Men med null seire på de første fem gruppespillskampene og allerede utslått før den siste, må årets Champions League sies å være en gedigen skuffelse for klubben fra fyrstedømmet.

Også i Ligue 1 har klubben falt akterut i forhold til Paris Saint-Germain. Etter 16 serierunder befinner Monaco seg på tredjeplass på tabellen med 32 poeng. Ikke ille i seg selv, men med ni poeng opp til PSGs stjernegalleri kan det se vanskelig ut å forsvare Ligue 1-tittelen.

Ubeseiret i serien

Porto har ikke vunnet den portugisiske toppserien Primeira Liga siden 2012/13, men etter 13 av 34 serierunder denne sesongen leder klubben ligaen, á poeng med Sporting CP og tre poeng foran regjerende seriemestere Benfica.

Med ti seire og tre uavgjorte er laget så langt ubeseiret i ligaen. I helgen ble det et noe skuffende 0-0-resultat da de tok i mot Benfica hjemme på Estádio do Dragão.

Tidligere møter

Før årets gruppespill hadde de to klubbene kun møttes ved én tidligere anledning i en tellende kamp, i finalen av samme turnering tilbake i sesongen 2003/04.

José Mourinhos Porto stakk den gangen av med seieren etter 3-0 på Veltins-Arena i Gelsenkirchen over et Monaco-lag som hadde Hassan El Fakiri på benken.

Skader og suspensjoner

Porto-mananger Sérgio Conceição kan glede seg over en skadefri tropp, men må klare seg uten Sérgio Oliveira som har karantene grunnet tre gule kort så langt i turneringen.

I motsetning til Porto har Monaco en lang skadeliste bestående av hele åtte spillere, blant annet Youri Tielemans. Den belgiske midtbanespilleren er ventet å være ute i omtrent 6 uker med en skade i menisken.

Det er fortsatt usikkert når Stevan Jovetic er tilbake fra sin hamstringsskade, men det er meget tvilsomt at han rekker bortemøtet med Monaco.

Hvordan ser man kampen i Norge med live stream?

Kampen vil bli vist på tv, nærmere bestemt Viasat Sport Extra. Ønsker du derimot å se kampen med live stream vil den være tilgjengelig på Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds på kampen mellom Porto og Monaco

Porto spiller på hjemmebane og er det eneste av de to lagene som har noe å spille for, og er dermed satt opp som ganske klare favoritter av de fleste bookmakerne. Bet365 gir for eksempel 1.33 i odds for hjemmeseier, mot 9.00 for seier til Monaco og 6.00 for uavgjort.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler