Champions League 1/8-delsfinale: Porto – Liverpool

Liverpool møter svært tøff motstand i sin første utslagsrunde i Champions League siden 2008/09-sesongen når de portugisiske ligalederne Porto i kveld venter på bortebane.

FC Porto – Liverpool FC
Estádio do Dragão, Porto
Champions League, 1/8-delsfinale, første kamp
Onsdag klokken 20.45

Ligger an til ligagull

Porto er, bak Benfica med 36, den nest-mestvinnende klubben i den øverste portugisiske med totalt 27 ligagull. Men fra å vinne ligaen i 20 av 30 sesonger mellom 1982/83 og 2012/13 har klubben nå gått fire gulløse sesonger i Portugal.

Det kan det raskt bli en slutt på denne sesongen. 21 serierunder inn i sesongen som er på totalt 34 serierunder leder Porto ligaen. Med sine 55 poeng er det to poeng ned til Benfica og Sporting CP som følger på andre- og tredjeplass, men laget fra Portugals nest største by har én kamp til gode.

I helgen ble det en sterk 4-0-seier borte mot syvendeplasserte Chaves i ligaen, mens Sporting CP ble slått 1-0 på hjemmebane i den første av to kamper i den portugisiske cupen forrige uke.

Laget har nå spilt hele 23 kamper på rad uten tap, og den lokale pressen sammenligner denne sesongen med de legendariske Mourinho-sesongene mellom 2002 og 2004.

Har grep om topp-fire

Liverpool er i ferd med å gjøre en av sine beste Premier League-sesonger på flere år, og bare et overlegent manchester City-lag sørger for at Liverpool ikke er med i gullstriden.

Med elleve runder igjen å spille befinner de rødkledde seg på en tredjeplass, kun to poeng bak Manchester United på andreplass og ett poeng mer enn Chelsea på plassen bak.

Ubeseiret i gruppespillet

Liverpool gikk gjennom gruppespillet i høst uten å tape en eneste kamp, og tok dermed førsteplassen i gruppen. Det endte 2-2 hjemme og 3-3 borte mot Sevilla som tok andreplassen, mens alle kampene mot Maribor og Spartak Moskva ble vunnet.

Målrikt ble det også i flere av dem, og blant annet bortekampen mot Maribor og hjemmekampen mot Spartak endte med hele 7-0.

Porto tok andreplass i sin gruppe bestående av Besiktas, RB Leipzig og Monaco. Hjemmeseier mot RB leipzig og seier i begge oppgjørene mot Monaco var utslagsgivende for portugiserne.

Siste nytt og forventede lagoppstillinger

Porto:

Porto må klare seg uten Danilo som lider av en leggskade, mens Felipe er ute grunnet en suspensjon.

Forventet lagoppstilling: José Sá; Maxi Pereira, Marcano, Reyes, Alex Telles; Ricardo, Sérgio Oliveira, Herrera, Brahimi; Marega, Soares

Liverpool:

Jörgen Klopp kan glede seg over at Nathaniel Clyne er tilbake i lett trening, men kveldens kamp kommer for tidlig for backen. Emre Can er heller ikke med til Portugal grunnet karantene.

Forventet lagoppstilling: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Odds for kampen mellom Porto og Liverpool

Et svært tett oppgjør er ventet på Estádio do Dragão i kveld, og bet365 gir hjemmeseier hele 3.40 i odds. Tror du derimot Liverpool tar første stikk i denne 1/8-delsfinalen er oddsen 2.25, mens uavgjort gir fine 3.50.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler