EL-semifinale i kveld: Olympiqye Marseille mot Red Bull Salzburg

Olympique Marseille – Red Bull Salzburg
Stade Vélodrome, Marseille
Europa Leagues semifinaler, første kamp
Torsdag klokken 21.05

Red Bull Salzburg er den store overraskelsen i årets Europacuper, og den energidrikk-eide klubben har kommet seg helt til semifinalene i Europa League.

Her møter de Marseille, som i tillegg til å kjempe om en plass i finalen på Parc Olympique Lyonnais også kjemper om medaljer og plass i Champions League i Ligue 1.

Med kun fire kamper igjen å spille befinner klubben seg på fjerdeplass på tabellen, a poeng med Lyon på tredje og kun ett poeng bak regjerende mestere Monaco som for øyeblikket er på sølvplass.

Med fem kamper igjen å spille i den østerrikske Bundesligaen troner Red Bull Salzburg alene på topp med 71 poeng, 11 mer enn Sturm Graz på andreplass. Ligagullet er med andre ord mer eller mindre sikret for klubben fra Mozarts fødeby.

Tidligere Eliteserie-profiler markerer seg

Og to svært bidragsytende spillere på laget er norske Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha, sistnevnte har riktignok valgt å spille for Kosovo.

Gulbrandsen har spilt 27 kamper i serien, 19 av dem fra start og har scoret totalt 9 mål. I Europa har han puttet tre ganger. Berisha har ni assists og fire mål på 24 kamper i serien i tillegg til fem mål og en assist i Europa League.

Møtes for fjerde gang denne sesongen

De to lagene var de to som gikk videre fra gruppe I i gruppespillet, og det er dermed den tredje gangen de to lagene møtes i turneringen denne sesongen. RB Salzburg vant gruppen med 12 poeng mens Marseille ble nummer to med åtte poeng.

De to andre lagene i gruppen var Konyaspor og Vitoria Guimaraes. RB Salzburg vant hjemmekampen sin 1-0 mens det endte 0-0 i det tilsvarende møtet i desember.

I sluttspillet har Marseille slått ut Braga, Athletic Club og RB Leipzig. Red Bull Salzburg har klart å slå både Real Sociedad, Borussia Dortmund og Lazio på sin vei til semifinale.

Lagnyheter

Marseille trener Rudi Garcia må i kveld klare seg uten Steve Mandanda, Boubacar Kamara og Hiroki Sakai, men de fleste av de foretrukne er fit for fight.

For Red Bull Salzburg og trener Marco Rose sin del er det ikke meldt om noen skader i førstelagstroppen, og i tillegg er Diadie Samassekou tilbake fra karantene.

Forventede lagoppstillinger

Marseille (4-5-1): Pelé; Sarr, Rami, Rolando, Amavi; Thauvin, Lopez, Payet, Gustavo, Ocampos; Germain

Red Bull Salzburg (4-3-1-2): Walke; Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer; Haidara, Samassekou, Berisha; Schlager; Dabbur, Hee-Chan

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Kampen vil i Norge bli vist på TV-kanalen Eurosport Norge. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Discovery Network sin egen live streamingstjeneste Eurosport Player. Det vil ikke være andre muligheter for å live streame kampen lovlig på nett, dessverre.

Spilltips til kampen

Marseille er satt til relativt klare favoritter av bookmakerne, og Unibet gir for eksempel 1.70 i odds på hjemmeseier, mens borteseier gir hele 5.10.

Men Lazio og Borussia Dortmund var også ganske klare favoritter når de tok imot Red Bull Salzburg. Og tar man med resultatene fra kampene dem i mellom fra tidligere i turneringen tror vi Salzburg kan klare å ta med seg et meget sterkt uavgjortresultat i kveld.

Vi går for U til 3.90 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler