Manchester United tar i mot Basel i Champions League

Tirsdag er endelig ventetiden over, Champions League er i gang igjen og på Old Trafford åpner Manchester United mot sveitsiske Basel. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen med live stream her.

Skuffende serierunde

Manchester United kommer fra en nokså skuffende serierunde der de kun klarte uavgjort mot Stoke. Riktignok på bortebane men med den starten United har hatt på sesongen burde Stoke også blitt overlistet.

Før helgens serierunde hadde Manchester United tre seire av tre mulige i serien og 10-0 i målforskjell. Laget leder stadig ligaen, a poeng med byrival Manchester City med 10 poeng.

Marcus Rashford og Romelu Lukaku scoret Uniteds mål mens Maxim Choupo-Motings to mål sørget for poengdeling på bet365 stadium.

Tapte mot tabelljumboen

Basel på sin side gikk på en skikkelig smell hjemme mot tabelljumbo Lausanne. Laget til Mohamed Elyounoussi ledet 1-0 men gjestene klarte å snu det til 1-2. Mohmaed Elyounoussi kom inn når det gjensto et kvarter men klarte ikke påvirke sluttresultatet.

Det er spilt syv serierunder i den sveitsiske superligaen så langt i sesongen og de regjerende seriemesterene Basel ligger så langt på en tredjeplass med tre seire, to uavgjort og to tap.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi er en ab Basels viktigste spillere.

Tidligere møter

De to lagene har møttes i Champions League ved fire tidligere anledninger, alle i turneringens gruppespill. Statistikken er én seier til Manchester United, to uavgjorte og én seier til Basel.

Første møtet var tilbake i 2003 når Manchester United vant 3-1 i Sveits før lagene spilte 1-1 på Old Trafford. Andre gangen var i gruppespillet i 2011 der det ble 3-3 i Manchester før Basel vant 1-0 hjemme og sørget for at United ikke gikk videre fra gruppespillet.

Også Chelsea er i aksjon tirsdag, les mer om deres kamp mot Qarabag her.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget Manchester United må klare seg uten Marouane Fellaini som fikk en leggskade i lørdagens serierunde, og Marcos Rojo som fortsatt er ute noen måneder med en kneskade.

Phil Jones og Eric Bailly er suspendert og Mourinho har bekreftet at Chris Smalling og Victor Lindelöf kommer inn og erstatter de to i backrekken.

Old Trafford

Kampen spilles på «drømmenes teater», Old Trafford.

Hvem er oppgjørets dommer?

Ruddy Buquet fra Frankrike kommer til å dømme kampen. Han har vært topptommer i Frankrike helt siden 2008, og internasjonal dommer siden 2011.

Han har med seg assistentdommerene Guillaume Debart og Frederic Cano, og 4. dommer Cyril Gringore, alle fra Frankrike.

Hvordan live streamer du kampen?

Kampen vil på TV i Norge bli vist på Visat sport 1 og Viasat Ultra HD. Har du ikke tilgang til å se den på tv kan du live streame den på Viasat sin nettjeneste Viaplay.

Har du ikke Viaplay følger du de enkle stegene under denne artikkelen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler