Ti år siden sist – Anfield og Liverpool klar for semifinale i Champions League

Liverpool FC – AS Roma
Anfield stadion, Liverpool
Champions League, semifinale – første kamp
Tirsdag klokken 20.45

Mens det har gått ti år siden sist Liverpool var i en semifinale i Champions League (3-4-tap for Chelsea), er det denne sesongen hele 34 år siden sist gang for Roma sin del, i det som den gang het European Cup.

Også den gang var det britisk motstand for Roma, nærmere bestemt Dundee United fra Skottland. Det ble seier og nettopp Liverpool ventet i finalen i det som til slutt ble 4-2-seier til engelskmennene på straffesparkkonkurranse.

Siden den gang har de to klubbene møttes i totalt fire tellende kamper i Europa siden den gang, senest i gruppespillet av Champions League i 2001/02. Det har endt med to Liverpool-seire, én uavgjort og én seier til Roma.

Eneste trofeet igjen å spille om for begge lag

Med kun få uker igjen av sesongen før VM starter begynner det å avgjøres i toppen av de fleste europeiske ligaene. Og selv om ingen av de to klubbene har andre titler å spille for enn CL-trofeet er det mye som står på spill i ligaene.

En Champions League-plass neste sesong ser mer eller mindre sikret ut for Liverpool, med åtte poeng ned til Chelsea på femteplass. Chelsea har riktignok én kamp mindre spilt, men med en betydelig bedre målforskjell ser det ut til å bli en kamp om tredjeplassen for Liverpool denne sesongen i Premier League.

For øyeblikket er Manchester United tre poeng foran på andreplass mens Tottenham følger bak på fjerdeplass med tre færre poeng, begge lag med én kamp mindre spilt enn Liverpool.

Roma er for øyeblikket på tredjeplass på Serie A-tabellen, a poeng med Lazio på fjerde og ett poeng foran Inter på femte. Med fire seriekamper igjen å spille er det dermed klart for et rotterace om å unngå femteplassen og å sikre Champions League-spill neste sesong.

Lagnyheter

Jörgen Klopp har Joel Matip (hamstring) og Emre Can (ryggproblemer) utilgjengelig mens Adam Lallana er svært usikker.

For Roma og Eusebio Di Francesco sin del er Rick Karsdorp (kne) enda ute mens Grégoire Defrel er usikker opp mot kampstart.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Karius; Alexander-Arnold, Klavan, van Dijk, Moreno; Wijnaldum, Henderson, Milner; Salah, Firmino, Mané

Roma (3-5-2): Alisson; Manolas, Dazio, Jesus; Florenzi, Nainggolan, De Rossi, Strootman, Kolarov; Schick, Dzeko

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Kampen vil i Norge bli vist på den åpne TV-kanalen Viasat 4. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Viasat sin egen live streamingstjeneste Viaplay.

Spilltips til kampen mellom Liverpool og Roma

Det er, heldigvis for nøytrale fotballfans, en svært åpen semifinale i Champions League, der begge lag har muligheten til å kapre finaleplassen over to oppgjør. Selv med oddsen 156, 4,55 og 6,10 føler vi dette oppgjøret kan tippe begge veier. Vi tror det blir et målrikt et, og går for over 3,5 mål til 2.38 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler