Feyenoord med CL-comeback mot Manchester City

Feyenoords første deltakelse I Champions League på 14 år sparkes I gang med en svært tøff kamp hjemme mot Manchester City. Les mer og fin nut hvordan du ser kampen med live stream her.

Etterlengtet seriegull

Feyenoord fra Rotterdam tok I vår sitt første seriegull siden 1998/99-sesongen, til elleville jubelscener i den tradisjonsrike havnebyen.

Etter en ekstremt spennende sluttspurt der de kniven om ligatittelen med erkerival Ajax var det til slutt arbeiderene fra Rotterdam som kunne juble, étt poeng forann aristokratene fra hovedstaden.

Startet der de slapp

Og Feyenoord har fått en meget god start på årets Eredivisie-sesong. Etter fire kamper troner de alene på topp med fire seire og 12 poeng.

Laget har så langt slått Twente 2-1 hjemme, Excelsior 0-1 borte, Willem ll hele 5-0 hjemme og Heracles med 2-4 borte.

De Kuip Rotterdam

Kampen spilles på ærverdige De Kuip i Rotterdam som tar litt over 50.000 tilskuere.

Skuffende førstesesong for Guardiola

Etter sammenhengende suksess siden han tok over Barcelona i 2008 møtte Pep Guardiola for første gang på virkelig motgang i sesongen som var.

Første sesongen med Manchester City var forventet å være en liten overgangsfase, men tredjeplass i ligaen, semifinale i FC-cupen, fjerde runde i ligacupen og kun 16-delsfinale i Champions League var skuffende for både han og klubben.

God start på årets sesong

Etter flere store sommerkjøp, som Kyle Walker og Benjamin Mendy virker troppen til Guardiola i år mer komplett, og starten har vært god.

Så langt i Premier League har klubben vunnet 0-2 borte mot Brighton, spilt 1-1 hjemme mot Everton, vunnet 1-2 borte mot Bournemouth og slått Liverpool hele 5-0 hjemme.

Skader og suspensjoner

For bortelaget er det enda usikkert om Vincent Kompany kommer til å rekke kampen, han har i det siste slitt med en leggskade. I tillegg vil man se på tilstanden til Ederson nærmere kampstart etter at han måtte forlate banen i helgens kamp mot Liverpool.

For hjemmelaget sin del må de klare seg uten storscorer Nicolei Jørgensen, dansken sliter med en hamstringsskade. Sven van Beek, Bart Nieuwkoop og Keenneth Vermeer er langtidsskadet hos nederlenderene.

Nicolai Jørgensen

Feyenoord må klare seg uten den danske storscoreren Nicolai Jørgensen.

Statistikker

Feyenoord vant mot Manchester Citys byrival Manchester United i gruppespillet i forrige sesongs Europa League.

Feyenoords statistikk hjemme mot engelske lag i Europacup er fem siere, én uavgjort og seks tap. Totalt er statistikken syv seire, fem uavgjorte og elleve tap.

Dette er Citys sjette sesong på rad i Champions League, i de fire siste sesongene har klubben kommet seg til 16-delsfinale eller lenger.

Hvordan ser du kampen?

Ønsker du å se kampen i Norge er det to muligheter. Ønsker du å se den på TV så vil den bli sendt på Viasport 2.

Har du lyst til å live streame kampen er Viaplay eneste mulighet da Viasat har eksklusive rettigheter til Champions League i Norge.

Har du ikke tilgang til Viaplay følger du de enkle stegene nedenfor, så har du tilgang til alle kampene i årets Champions League-sesong.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler