Kan PSVs Luuk de Jong spolere Spurs fest nok en gang?

2-2 og poengdeling på Philips stadion for to uker siden hjalp ingen av lagene, begge både uten seier så langt og på nippet til å ryke ut av turneringen.

Tottenham Hotspur – PSV Eindhoven
Wembley stadion, London
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 21:00

For tredje gang på tre kamper fikk Tottenham et sent mål i fleisen da PSV-toppscorer Luuk de Jong fant en åpning i det 87. minutt, og sørget for 2-2 og poengdeling for to uker siden.

Spurs var også minutter unna å ta med seg alle tre poengene i den første kampen borte mot Inter, men to sene mål av italienerne sørget for at det ble med null. De to resultatene laget en sandwich av det skuffende 2-4-tapet hjemme for Barcelona.

2-2 var nok et resultat PSV så seg fornøyd med når alt kom til alt, men det burde ha blitt tre poeng om de regjerende nederlandske seriemesterne skulle hatt en sjans til å gå videre. Selv med tre poeng borte mot Tottenham i kveld så venter Inter og Barcelona i de to siste kampene.

Sliter på utebane i Europa

Men PSV har ikke statistikkene på sin side. På de siste elleve kampene på utebane i Europa har det bare blitt én seier, mot CSKA Moskva i 2007.

Heller ikke mot Premier League-motstand ser det lyst ut. Man har kun vunnet én av de siste ni på besøk i England, men for to sesonger siden klarte de 0-0 borte mot Manchester United.

I hjemlig serie går det betydelig bedre for London-laget, og 3-2-seieren borte mot Wolverhampton sørger for en fjerdeplass på Premier League-tabellen med 24 poeng etter 11 seriekamper.

Men går det godt for Tottenham i hjemlig serie så går det fantastisk for PSV. 11 serierunder inn har PSV enda ikke avgitt ett eneste poeng, og har hele 39-4 i målforskjell. Men til tross for en feilfri start er det bare fem poeng ned til Ajax på andreplass.

Flere fravær hos hjemmelaget

Tottenham er definitivt uten kaptein Hugo Lloris som fikk rødt kort på tampen av det forrige oppgjøret mellom de to klubbene. Han slår følge med en lang liste av utilgjengelige spillere bestående av Danny Rose, Eric Dier, Mousa Dembele, Vincent Janssen, Jan Vertonghen og Victor Wanyama.

For gjestene sin del kan Mark van Bommel igjen ta i bruk Steven Bergwijn, som ikke var tilgjengelig for to uker siden. Det er ellers ingen skader å melde om hos PSV.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham: Gazzaniga; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Davies; Sissoko, Winks; Son, Eriksen, Lucas; Kane

PSV Eindhoven: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Hendrix; Lozano, Pereiro, Bergwijn; De Jong

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen Viasat 3 og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips: Begge lag scorer

Odds

Bookmaker

Bonus

1.71

1000 kr

Tottenham har Eriksen tilbake, og ikke minst Kane på laget. De er på hjemmebane, mot et klart svakere PSV-lag. Vi tror Tottenham tar seieren i kveld, men ikke uten kamp.

PSV har så langt denne sesongen vist at det bor mye mål i dem, og toppscorer De Jong har nå fire mål på de fire siste kampene. Det kan bli underholdende på Wembley i kveld!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler