Liverpool med mulighet for å stikke fra i gruppe C – Skal vinne borte mot Røde Stjerne

Liverpool knuste Røde Stjerne hele 4-0 på hjemmebane for to uker siden, og tre poeng i kveld fører de rødkledde opp på ni poeng og fortsatt gruppeledelse. Napoli med fem poeng og PSG med fire poeng møtes senere i kveld i Italia.

Røde Stjerne – Liverpool
Stadion Rajko Matic, Beograd
Champions League, gruppe C
Tirsdag klokken 18:55

Serberne er i Champions League-gruppespillet i sin nåværende form for første gang, og det er klart at Serbias beste lag har lite å stille opp med mot giganter som Liverpool, PSG og Napoli. Riktignok klarte man å holde Napoli til uavgjort i den første kampen, men i de to siste kampene har det blitt hele 10 baklengs mot PSG og Liverpool.

Det er med andre ord en kamp om de to plassene som gir avansement mellom de tre store klubbene, og Liverpool tar et stort steg mot avansement om de skulle stikke av med alle tre poengene i kveld.

Liverpool bør gjerne håpe at enten Napoli eller PSG vinner i den andre kampen i gruppen, noe som vil sørge for at taperen der havner i bakleksen i kampen om avansement. Liverpool skal møte PSG borte og Napoli hjemme i sine to siste gruppespillskamper.

Liverpool kommer fra 1-1 borte mot Arsenal i Premier League i helgen, et resultat som sørget for at Liverpool fortsatt er ubeseiret i ligaen, men ble passert av Chelsea og skubbet ned på tredjeplass på ligatabellen.

Røde Stjerne er også ubeseiret i hjemlig liga, og står etter 15 ligakamper med hele 43 poeng, ni poeng foran neste lag på tabellen. I helgen ble det en 2-0-seier borte mot Proleter.

Bekymret for hets mot Shaqiri

Liverpool har bekreftet at Xherdan Shaqiri ikke er med i troppen til Serbia, på grunn av bekymring for hvilken mottakelse han ville fått i landet med tanke på hans albanske røtter. Serbia og Albania har et anspent forhold, spesielt etter krigen i Kosovo på slutten av 90-tallet.

Kaptein Jordan Henderson er fortsatt utilgjengelig på grunn av problemer med en hamstring, men Naby Keita er tilbake i troppen etter å ha slitt med samme problem i det siste.

Dejan Lovren er tilbake i troppen etter at han sto over i helgen med en muskelskade, mens James Milner er usikker på grunn av en skade i ansiktet.

Nathaniel Clyne sliter med sykdom, mens Alex Oxlade-Chamberlain selvsagt fortsatt er utilgjengelig.

Røde Stjerne må fortsatt klare seg uten kaptein Vujadin Savic. Han var ubrukt innbytter i den første kampen mot Liverpool, men har ikke fått spilletid siden han ble byttet ut i pausen mot PSG.

Forventede lagoppstillinger

Røde Stjerne: Borjan; Stojkovic, Degenek, Babic, Gobeljic; Krsticic, Jovicic; Ben Nabouhane, Ebecilio, Srnic; Boakye

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Milner, Wijnaldum, Keita; Salah, Firmino, Mane

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen TV2 Sport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips: Over 2.5 mål til Liverpool

Odds

Bookmaker

Bonus

1.91

1000 kr

Det ble kun ett mål borte mot formsterke Arsenal i helgen. Men Liverpool har vist gjennom hele sesongen at det bor mye mål i dem, og nå begynner det virkelig å løsne for angrepstrioen Salah, Firmino og Mané i tillegg.

Vi tror dette blir en komfortabel seier for gjestene, Liverpool er rett og slett bare et meget bedre fotballag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler