Spilltips: Jürgen Klopp bør smile minst like bredt ved kampslutt mot Røde Stjerne i kveld

Liverpool så lenge ut til å karre med seg et poeng på Stadio San paolo for tre uker siden, men et sent og fortjent vinnermål av Lorenzo Insigne sørger for at kun seier er godt nok for Jürgen Klopps menn mot Røde Stjerne i kveld.

Liverpool – Røde Stjerne
Anfield stadion, Liverpool
Champions League, gruppe C
Onsdag klokken 21:00

Kveldens hjemmelag åpnet knallsterkt i årets gruppespill med en 3-2-seier hjemme mot Paris Saint-Germains stjernegalleri. Like godt gikk det som nevnt ikke i den andre kampen borte mot Napoli, og med kun tre poeng mellom første- og fjerdeplassen i gruppen er dette helt åpent.

Røde Stjerne skal i teorien ikke være sterke nok til å gi de tre andre lagene noe konkurranse om avansement, noe 1-6 borte mot PSG antyder. Men de klarte 0-0 hjemme mot Napoli, og i kvalifiseringen til gruppespillet slo de blant annet RB Salzburg sammenlagt i playoff-runden.

I hjemlig serie er Røde Stjerne enda ubeseiret, og etter 12 seriekamper står laget med 11 seire, én uavgjort og 33-7 i målforskjell. For Liverpool sin del går det også godt i hjemlig serie, syv seire og to uavgjorte sørger for at laget fra Merseyside enda er ubeseiret, og leder Premier League sammen med Manchester City.

Dette er første gang Røde Stjerne deltar i Champions League-gruppespillet etter at formatet på turneringen ble endret i 1993. Sesongen før det deltok dem i det som het Europacupen, turneringen de vant i 1990/91-sesongen med seier over Marseille på straffesparkkonkurranse. Liverpool var i finalen av Champions League så sent som i mai, da Real Madrid ble for sterke og vant sin tredje Champions League-tittel på rad.

Liverpool og Røde Stjerne møttes sist helt tilbake i 1973. Den gang vant Røde Stjerne 2-1 både hjemme og borte i den andre runden av Europacupen, og gikk videre til kvartfinale.

Lagnyheter

Liverpool-kaptein Jordan Henderson ble byttet ut i pausen i helgens Premier League-kamp med det som skal være en hamstring-skade, og vil etter alle solemerker derfor bli spart i kveld.

Det betyr at det kan være duket for Fabinhos andre start i Liverpool-trøyen, ved siden av Georginio Vijnaldum sentralt i banen. Vi får muligens se Alexander-Arnold tilbake i startoppstillingen etter to kampers fravær, mens det er usikkert hvem av Gomez og Lovren som blir fortrukket ved siden av van Dijk sentralt i forsvaret.

For Røde Stjerne sin del er kaptein Nujadon Savic fortsatt ute med skade etter å ha blitt byttet ved pause i Champions League-oppgjøret mot PSG. Filip Stojkovic ble byttet ut etter vel halvtimen spilt i Beograd-derbyet mot Rad lørdag, og er tvilsom til kveldens kamp.

Forventede lagoppstillinger

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Shaqiri

Røde Stjerne: Borjan; Sumaila, Degenek, Babic, Rodic; Ebecilio, Jovicic, Ben, Krsticic, Marin; Boakye

TV og Live Stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen Viasport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Fan av Liverpool? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Spilltips

Liverpool er klare favoritter, og det vil være småsensasjonelt om Røde Stjerne skulle få med seg noe som helst fra dette oppgjøret. Firmino ble spart i helgen, og er trolig tilbake i startoppstillingen i kveld. Det tror vi han utnytter, og bidrar til at Liverpool vinner komfortabelt.

Liverpool vinner + Firmino scorer: 1.89 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler