Celtic sikrer Europa League-spill med poeng mot Anderlecht tirsdag

Celtic – Anderlecht
Celtic Park, Glasgow
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 20.45

Ingen av lagene har sjans til å gå videre til utslagsrundene, men kjemper om en plass i Europa Leagues sluttspill på nyåret. Få siste nytt før avspark her.

Tapt alle fem kampene

Anderlecht har vært en skikkelig kasteball i årets gruppespill i Champions League og står med fem tap av fem mulige og 1-17 i målforskjell.

De regjerende belgiske seriemesterene scoret sitt éne mål i den forrige runden da det ble et 1-2-tap hjemme for Bayern Munchen.

Må vinne med fire

Celtic scoret også étt mål den forrige runden, borte mot Paris Saint-Germain. Men det hjalp lite når PSG scoret hele syv mål og knuste Celtics drøm om videre spill i Champions League på nyåret.

Celtic er på tredjeplass så langt med tre poeng på fem kamper. De tre poengene kom i bortemøtet med nettopp Anderlecht i den andre spillerunden.

Det betyr at Anderlecht er nødt til å vinne med fire mål eller mer borte mot Celtic for å ta trejdeplassen og spill i Europa League over nyttår, da det blir avgjort på innbyrdes oppgjør om to lag står likt når alle seks kamper er ferdigspilt.

Anderlecht et stykke bak ligalederen

Celtic sto for en prestasjon forrige sesong man sjelden ser i moderne toppfotball da de gikk gjennom hele den skotske Premier League-sesongen uten å tape en eneste kamp.

Og den tradisjonsrike skotske klubben har fortsatt der de slapp denne sesongen. Etter 15 serierunder har de vunnet 11 og spilt fire uavgjorte med en målforskjell på 36-8.

Til tross for at Anderlecht langt i fra har hatt en dårlig sesongstart i belgiske Jupiler League, med ti seire, fire uavgjorte og tre tap på de første 17 serierundene, er det hele syv poeng opp til serieleder Club Brugge.

Tidligere møter

De to klubbene hadde kun møttes ved to tidligere anledninger før det første møtet i årets gruppespill av Champions League.

Det var tilbake i gruppespillet i samme turnering tilbake i sesongen 2003/04, og den gangen vant klubbene hver sin hjemmekamp.

Aruna Dindane sørget for 1-0 på hjemmebane til et Anderlecht-lag som den gangen besto blant annet av Vincent Kompany og tidligere Stabæk-spiller Christian Wilhelmsson.

På Celtic Park endte det den gangen 3-1 til Celtic, etter mål av Henrik Larsson, Liam Miller og Chris Sutton. Aruna Dindane scoret Anderlechts mål også i den kampen.

Skader og suspensjoner

Celtic må klare seg uten stjerneskuddet Patrick Roberts som skadet låret i forrige uke og er ventet å måtte tilbringe ca to uker på sidelinjen.

For Anderlecht sin del er Andy Nájar enda ute med en leggskade, og det er usikkert når 24-åringen fra Honduras er tilbake i spill for belgierene.

Hvordan ser man kampen med live stream?

Kampen vil være tilgjengelig på Viasat Sport Extra for de som ønsker å se den på tv. Vil du se den med live stream vil den være tilgjengelig på Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds for kampen fra bet365:

Celtic er gjort til relativt klare favoritter med en odds på 1.90 mot Anderlechts 4.00. Tror du det blir uavgjort er oddsen også 4.00. Flere spillalternativer finner du på bet365.com.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler