Kun seier godt nok for Dortmund mot Tottenham tirsdag

Borussia Dortmund – Tottenham Hotspurs
Signal Iduna Park, Dortmund
Tirsdag klokken 20.45

Tottenham er allerede klar for utslagsrundene i Champions League. Tirsdag venter et Dortmund-lag som er nødt til å vinne for enda å ha muligheten.

Aubameyang tilbake

Dortmunds stjernespiss Pierre-Emerick Aubameyang er tilbake i Dortmund-troppen etter å ha vært utelatt fra troppen i tapet mot Suttgart i Bundesliga i helgen.

Dortmund-styret suspenderte gaboneseren etter at han hadde en uautorisert filmseanse med en freelance fotballspiller på Dortmund sitt treningsfelt forrige uke.

Begge lagene tapte i helgen

Borussia Dortmund tapte som nevnt for Stuttgart i helgen. 2-1 ble sluttresultatet på Mercedes-Benz Arena etter blant annet et straffebom fra Dortmund-spiller André Schurrle.

Og med Bayern Munchen sin 3-0-seier over Augburg på hjemmebane er Dortmund nå hele ni poeng bak på en femteplass. Også Schalke og Borussia Mönchengladbach vant i helgen og gikk forbi de gulkledde på tabellen.

Skuffende derby

Tottenham gikk også på en smell i tetkampen denne helgen da de tapte 2-0 i nord-London-derbyet for erkerival Arsenal på Emirates stadion.

Alexis Sanchez og Shkodran Mustafi scoret Arsenals mål i det som var en meget skuffende kamp sett med Tottenham-øyne. Tottenham er nå hele 11 poeng bak Premier League-leder Manchester City som for øyeblikket ser ustoppelige ut.

Leder gruppen

Tottenham er ubesieret i gruppen så langt og står med 10 poeng på de første fire rundene. Det plasserer dem på førsteplass tre poeng foran Real Madrid og London-laget er allerede sikret videre spill i Europas gjeveste turnering

Dortmund på sin side har skuffet stort i starten og står med usle 2 poeng på fire kamper. I den forrige kampen klarte de bare 1-1 hjemme mot gruppens svakeste klubb, APOEL Nikosia.

Real Madrid møter APOEL på bortebane og Dortmund må dermed håpe på at spanjolene går på poengtap i tillegg til at de selv vinner mot Tottenham for å fortsatt ha et håp om spill i Champions League på nyåret.

Christian Eriksen Tottenham

Tottenhams danske stjerne Christian Eriksen.

Tidligere møter

Det første møtet mellom de to klubbene på Wembley i september endte med 3-1-seier til hjemmelaget etter mål av Heung-min Son, to ganger Harry Kane og Andriy Yarmolenko.

Ellers møttes de to lagene i kvartfinalen av Europa League i fjor. Da vant Dortmund 5-1 sammenlagt etter 3-0 hjemme og 1-2 på bortebane.

Skader og suspensjoner

Dortmund har fortsatt marco Reus ute med langtidsskade til mars i tillegg til Sebastian Rode og Lukasz Piszczek som begge er ute til slutten av desember. I tillegg har Sokratis bristet et ribben, og står trolig over tirdagens kamp.

For Tottenham sin del er Erik Lamela enda ute med sin hofteskade, og Toby Alderweireld og Harry Winks vil også trolig gå glipp av kampen.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er Viasat som eier rettighetene til å sende Champions League i Norge og kampen vil dermed være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv vil den bli vist på Viasat4, vil du heller se dem med live streaming vil den være tilgjengelig på Viasats egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler