Manchester United besøker Lisboa og Benfica i CL onsdag

Benfica – Manchester United
Estádio da Luz, Lisboa
Onsdag klokken 20.45

Manchester United ser råsterke ut denne sesongen og har også åpnet sin Champions League-gruppe godt. Onsdag møter de Benfica borte. Les mer her.

Parkerte bussen

Lørdag ventet Liverpool på Anfield for Jose Mourinho og Manchester United, og ingen ble sjokkert over at de røde djevlene parkerte bussen og sikret seg ett poeng i storkampen.

Det gir Manchester United 20 poeng etter åtte spilte kamper i Premier League og en annenplass så langt, to bak erkerivalene i manchester City.

Også i Champions League har laget åpnet godt og står så langt med to seire av to mulige i gruppe A. Først ble Basel slått 3-0 hjemme for det ble en sterk 1-4 seier borte mot CSKA Moskva.

Knust av Basel

Benfica ligger så langt på en tredjeplass på tabellen i portugisiske Primeira Liga etter at åtte serierunder er spilt. Med 17 poeng er det fem poeng opp til Porto som leder så langt.

I helgen spilte laget kamp i den portugisiske cupen og det ble en knepen 0-1 seier borte mot Olhanense som spiller i portugisisk andredivisjon.

Men i Champions League går det verre med de regjerende portugisiske mesterene. Så langt har det blitt 1-2 hjemme for CSKA Moskva og hele 5-0 borte mot sveitsiske Basel.

Estadio d Luz

Kampen spilles på Estadio Da Luz i Lisboa, Portugal.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre hele seks ganger tidligere i Champions League, og det er Manchester United som har det historiske overtaket.

De møttes første gang i gruppespillet i 2005/06-sesongen, da vant begge lagene sin hjemmekamp med 2-1. De møttes i gruppespillet igjen allerede året etter, da ble det 0-1 i tilsvarende oppgjør mens Manchester også vant sin hjemmekamp med 3-1.

Sist lagene møttes var i gruppespillet igjen i 2011/12-sesongen, da endte det uavgjort i begge oppgjørene, 1-1 i Lisboa og 2-2 i Manchester.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må klare seg uten André Almeida som står over grunnet et rødt kort han fikk iden forrige Champions League-kampen. Dessuten er Jonas, Eliseu og Júlio César alle usikre gunnet skader de har fått på trening den siste uken.

For Manchester United sin del er selvsagt Zlatan enda uaktuell, mens Marcos Rojo enda er noen måneder unna å bli skadefri. Engelskmennene må også klare seg uten Paul Pogba og Marouane Fellaini, men de er ventet tilbake neste uke.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Ønsker du å se kampen på tv i Norge så vil den bli vist på Viasport 1. Ønsker du å se den på nett vil den være tilgjengelig på Viasat sin nettjeneste Viaplasy, sammen med resten av Champions League-kampene.

Kampstart er klokken 20.45.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler