RB Leipzig bør vinne borte mot Wolfsburg tirsdag for å holde liv i gulldrømmen

VfL Wolfsburg – RB Leipzig
Volkswagen Arena
Bundesliga, runde 16
Tirsdag klokken 18.30

RB Leipzig ser ut til å slite med å kombinere Bundesliga og Europacup-spill. Tirsdag venter tøff motstand borte mot Wolfsburg. Les mer og få live stream til kampen.

Ikke vunnet på tre Bundesliga-kamper

RB Leipzig må for første gang i historien ta hensyn til tre forskjellige turneringer i samme sesong, og i de siste ukene kan de se ut til at det tar på for det nye tyske storlaget.

I helgen ble det kun 2-2 borte mot Mainz, noe som betyr at det har gått tre kamper på rad uten tre poeng for klubben som jakter sitt første Bundesliga-gull.

Andreplassen er enda deres, men Bayern Munchen på førsteplass er nå hele åtte poeng i front, og bak jakter Schalke på tredjeplass med kun ett poeng mindre på de femten serierundene som er spilt.

Trakk storlag i Europa League

RB Leipzig kvalifiserte seg for utslagsrundene i Europa League gjennom sin tredjeplass i Champions League-gruppen sin med Besiktas, Monaco og Porto.

I trekningen mandag ble tyskerne seedet, men kunne fortsatt møte storlag som Celtic, Lyon, Napoli og Real Sociedad.

Og RB Leipzig endte kanskje opp med verst tenkelig motstander fra den useedede gruppen Napoli. Italienerne har vært svært gode denne sesongen og befinner seg på andreplass i Serie A, til tross for en liten formdupp de siste ukene.

Volkswagen Arena

Wolfsburgs hjemmebane, Volkswagen Arena. Stadionet ble bygget i 2002 og tar 30.000 tilskuere.

Nær nedrykk i fjor

Wolfsburg befinner seg på ellevteplass på tabellen med 18 poeng, og ligger an til å gjøre en bedre sesong enn de klarte i fjor da de havnet på tredje-sisteplass på Bundesliga-tabellen.

Det sørget for at de måtte ut i kvalifisering mot laget som vant retten til å spille playoff i 2. Bundesliga, Eintracht Braunschweig.

Den tyske landslagsspissen Mario Gomez og portugiseren Vierinha sørget for at Wolfsburg vant 1-0 i begge oppgjørene og sikret seg Bundesliga-spill også denne sesongen.

Tidligere møter

Med RB Leipzigs første sesong i Bundesliga noensinne i fjor har de to klubbene kun møttes to ganger tidligere i ligaen. Det endte med borteseier 0-1 i begge oppgjørene.

Men lagene har også møttes to ganger i den tyske cupen. I 2011 slo Leipzig ut Wolfsburg i den første runden med 3-2, mens Wolfsburg vant 2-0 i 2015.

Skader og suspensjoner

Wolfsburg har totalt fire spillere på skadelisten før tirsdagens oppgjør, blant annet vingen Jakub Blaszczykowski sliter med en vond rygg.

I tillegg er Ignacio Camacho fortsatt ute etter en operasjon i ankelen, han er ventet tilbake i starten av neste måned. Sebastian Jung og Gian-Luca Itter utilgjengelig.

Da ser det lysere ut for RB Leipzig som kun har en spiller utilgjengelig dagen før oppgjøret, Marcel Sabitzer. En skulderakde har holdt han på sidelinjen siden slutten av forrige måned, og østerrikeren er ventet tilbake for fullt rett over nyttår.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler