Rune Almenning Jarstein klar for å stoppe RB Leipzigs stjernegalleri

RB Leipzig – Hertha BSC
Red Bull Arena
Bundesliga, runde 17
Søndag klokken 18.00

Hertha Berlin vant midtukekampen mye takket være Rune Almenning Jarstein. Søndag ventet et formsvakt RB Leipzig på bortebane. Les mer og finn live stream til kampen.

Tre kamper på rad uten seier

RB Leipzig ble dyttet ned fra andreplassen på Bundesliga-tabellen da de ikke klarte å slå Wolfsburg på bortebane, kampen endte 1-1.

Det var den tredje kampen på rad gullutfordrer RB Leipzig ikke klarte å vinne en kamp i Bundesliga, og sjansene til å gi Bayern München kamp om seriegullet ser betydelig svakere ut nå.

Med sin tredjeplass og 28 poeng er det hele ti poeng opp til Bayern München på førsteplass. Schalke innehar nå andreplassen, poenget foran RB Leipzig.

Jarstein imponerte onsdag

Rune Almenning ble belønnet med plass på rundens lag etter sine prestasjoner i 3-1-seiren hjemme over Hannover onsdag. Landslagskeeperen sto for flere meget gode redninger, spesielt på tampen av andre omgang, i en ellers jevnspilt kamp.

Det var en god og viktig seier for Hertha Berlin som hadde tapt sine to foregående hjemmekamper og som ellers sliter i Bundesliga sammenlignet med fjorårssesongen, da de havnet på sjetteplass.

Etter 16 serierunder ligger Hertha nå på en ellevteplass med 21 poeng, syv poeng bak RB Leipzig på tredjeplass og syv poeng over Werder Bremen på den øverste nedrykksplassen.

Red Bull Arena

Red Bull Arena, RB Leipzigs hjemmebane.

Tidligere møter

De to ligakampene i fjor, som var RB Leipzigs første, endte med seier til søndagens hjemmelag i begge oppgjørene. Først 2-0 hjemme og så hele 4-1 på Olympiastadion i Berlin.

De har også møttes i to treningskamper der Leipzig vant 2-1 hjemme i 2010 og Hertha vant 1-0 borte i 2013.

Skader og suspensjoner

RB Leipzig må klare seg uten flere faste spillere i kampen mot Hertha, blant annet Dayot Upamecano som fikk to gule kort mot Wolfsburg onsdag.

I tillegg er Marcel Sabitzer, Emil Forsberg, Jean-Kevin Augustin og Bernardo alle ute med forskjellige skader og sykdom.

For Hertha sin del er førstelagsspillerne Vladimir Darida, Mitchell Weiser og Karim Rekik alle skadet og utilgjengelige i søndagens kamp.

Hvordan se kampen med i Norge med live stream?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler