Siste ligarunde i Bundesliga – Hvem kan rykke ned og hvem kan sikre Europacup?

Bayern München og Schalke er de to eneste lagene som har sikret seg plass i Champions League neste sesong. Mens FC Köln, ett av årets Europa League-lag, ikke kan bli bedre enn sistemann og er klar for 2. Bundesliga neste sesong.

Men det er enda to plasser ledig i Champions League, der enten Borussia Dortmund, Hoffenheim eller Bayer Leverkusen må ta til takke med Europa League gjennom femteplass. Men også sjetteplass gir Europa League, mens syvendeplass kan gi det samme om Bayern München skulle vinne DFB-cupfinalen mot Eintracht Frankfurt 19. mai.

Alle lagene som enda kan kvalifisere seg for Europa eller rykke ned:

Borussia Dortmund

Champions League: Møter Hoffenheim borte og skal vinne, spille uavgjort eller tape med ett mål for å havne på tredjeplass. Det forutsetter dog at Bayer Leverkusen ikke slår Hannover med fem mål eller mer.

Europa League: Om det blir tomålstap eller mer mot Hoffenheim i tillegg til at Leverkusen vinner nok til å tette igjen målforskjellen på seks mål.

Hoffenheim

Champions League: Må vinne med mer enn to mål mot Borussia Dortmund for å havne på tredjeplass. Vinner de med ett mål er de sikret fjerdeplassen om Leverkusen ikke klarer å vinne med fire mål eller mer. Uavgjort mot Borussia gir dem fjerdeplass om Leverkusen eller Leipzig ikke klarer å vinne. Tap mot Borussia gir også fjerdeplass så lenge Leverkusen taper, og enten Leipzig eller Frankfurt taper.

Europa League: Om Hoffenheim bare skulle vinne med ett mål mot Dortmund og Leverkusen slår Hannover med mer enn fem mål vil Hoffenheim bli skyvet ned på femteplass. Med uavgjort og Leverkusen-seier vil resultatet bli det samme. Leipzig og Frankfurt skal vinne med henholdsvis 16 og 15 mål for at Hoffenheim skal bli skyvet ned på sjetteplass.

Ingen Europacup: Hoffenheim kan havne på syvendeplass om Leverkusen tar poeng og Leipzig vinner, i tillegg må Frankfurt vinne med minst 16 mål mot Schalke.

Bayer Leverkusen

Champions League: Skal vinne med fire mål mer enn Hoffenheim eventuelt vinner for å ta fjerdeplassen. De kan også tape og uansett ta fjerdeplassen, om Leipzig taper og Hoffenheim taper med mer enn fem mål mer enn Leverkusen. Da skal heller ikke Frankfurt ta igjen en 12 mål dårligere målforskjell.

Europa League: Det blir femteplass om Leverkusen ikke klarer et bedre resultat enn Hoffenheim, kombinert med at Leipzig og Frankfurt gir fra seg poeng. Bedre resultat enn Leipzig og Frankfurt gir også femteplass. En uavgjort gir sjetteplass om Leipzig skulle klare kunststykket å vinne med 14 mål i Berlin. Det blir trolig også Europa League med tap, da skal Frankfurt vinne med 12 mål for å ta igjen Leverkusen.

Ingen Europacup: Bare et tap kombinert med store seire til både Leipzig og Frankfurt vil skyve Leverkusen ned på syvendeplass.

RB Leipzig

Champions League: En Leipzig-seier kombinert med tap til både Hoffenheim og Leverkusen betyr et nytt Champions League-eventyr for Leipzig. Om begge de to andre lagene spiller uavgjort eller Hoffenheim taper må Leipzig vinne med henholdsvis 16 eller 13 mål i Berlin.

Europa League: Seier og Leipzig er sikret sjetteplass. Uavgjort er også ok om Frankfurt taper poeng og Stuttgart ikke klarer å vinne med fire mål borte mot Bayern München. Tap og de er fortsatt sikret sjetteplass om Frankfurt, Stuttgart og Mönchengladbach ikke klarer å vinne.

Ingen Europacup: Et uavgjortresultat i tillegg til at enten Frankfurt eller Stuttgart vinner sender Leipzig ut av topp-seks. Med tap risikerer de å falle ned om Eintracht vinner eller spiller uavgjort, Stuttgart vinner eller Gladbach vinner med minst fire mot Hamburg.

Eintracht Frankfurt

Champions League: Et langskudd for Frankfurt, men teoretisk mulig. Hoffenheim og Leverkusen må da tape, Leipzig må ikke vinne, og så må de selv vinne stort mot Schalke for å ta igjen en 15 mål dårligere målforskjell enn Hoffenheim.

Europa League: Et bedre resultat enn Leipzig og de havner på sjetteplass. Om Leverkusen og Leipzig begge vinner men Hoffenheim taper så må Eintracht vinne mot Schalke og ta igjen en 16 mål dårligere målforskjell enn Hoffenheim.

Ingen Europacup: Tap eller et dårligere resultat enn Leipzig sørger for at det ikke er mulig å havne blant de seks beste.

VfB Stuttgart

Europa League: Må vinne borte mot Bayern kombinert med tap for Leipzig og at Frankfurt ikke klarer å vinne, eller en firemåls seier eller mer mot Bayern kombinert med uavgjort for Leipzig og Frankfurt gir Stuttgart Europa League.

Ingen Europacup: Alt annet enn en seier med ovenfor nevnte kombinasjoner.

Borussia Mönchengladbach

Europa League: For å havne på sjetteplass er Gladbach nødt til å vinne, Leipzig tape og både Frankfurt og Stuttgart tape poeng. Om Eintracht skulle tape må Mönchengladbach vinne med minst fire mål mot Hamburg.

Ingen Europacup: Alle andre resultater enn det ovenfor.

Hverken Hertha Berlin, Augsburg, Werder Bremen, Hannover eller Mainz kan kvalifisere seg for Europacup, men er også sikret spill i Bundesliga neste sesong.

Freiburg

Sikrer plassen: Er trygg om de tar et poeng hjemme mot Augsburg. Er også trygg om de taper samtidig som Wolfsburg ikke klarer å vinne mot Köln.

Playoff: Kun et tap hjemme mot Augsburg kombinert med Wolfsburg-seier plasserer Freiburg på 16. plass og playoff.

Wolfsburg

Sikrer plassen: En seier mot Köln samtidig som Freiburg taper kan sende Wolfsburg opp på 15. plass og trygg grunn.

Playoff: Wolfsburg skal matche Hamburgs resultat mot Gladbach for å sikre playoff-plassen de for øyeblikket besitter.

Nedrykk: Hamburg skal vinne med minst 10 mål for å gå forbi om Wolfsburg spiller uavgjort. Med tap er alle seire til Hamburg godt nok for å sende Wolfsburg direkte ned.

Hamburg

Sikre plassen: Hamburg har ikke mulighet til sikker plass.

Playoff: HSV skal vinne mot Mönchengladbach i tillegg til at Wolfsburg ikke klarer å vinne. Om Wolfsburg spiller uavgjort må Hamburg vinne med minst 10 mål.

Nedrykk: Alt annet enn seier eliminerer alle muligheter for at Hamburg, den eneste klubben som alltid har befunnet seg i Bundesliga, unngår nedrykk.

Alle kampene lørdag klokken 15.30

Bayer Leverkusen – Hannover

Bayern München – Stuttgart

Freiburg – Augsburg

Hamburg – Mönchengladbach

Hertha Berlin – RB Leipzig

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Mainz – Werder Bremen

Schalke 04 – Eintracht Frankfurt

Wolfsburg – Köln

Hvordan se kampene med live stream i Norge?

Kampene kommer ikke til å gå på tradisjonell TV i Norge, men det finnes uansett muligheter for å få sett kampen i Norge. Unibet viser alle kampene fra Bundesliga for alle sine kunder.

Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler