Kan Hoffenheim hamle opp et titteljagende RB Leipzig?

TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig
Rhein-Neckar-Arena
Bundesliga
Lørdag klokken 15.30

To av fjorårets to største positive overraskelser i Bundesliga møtes til dyst lørdag. Se oppgjøret mellom Håvard Nordtveits Hoffenheim og RB Leipzig med live stream.

Kun vunnet en av de siste syv

Hoffenheim befinner seg for øyeblikket på en solid syvendeplass på Bundesliga-tabellen, men formpilen peker nedover, og på de siste syv forsøkene i ligaen har det barae blitt én seier, 3-0 borte mot tabelljumbo Köln.

I den forrige serierunden ble det et ganske klart 0-3-tap for Hamburg på bortebane, og forrige hjemmekamp endte 1-1 mot Eintracht Frankfurt.

Lever opp til fjorårssesongen

Hoffenheim imponerte stort med sin fjerdeplass i Bundesliga i fjor, men ble overgått på overraskelses-skalaen av RB Leipzig som kom rett fra opprykk til å gi Bayern Munchen kamp om ligatittelen til langt ut på våren.

Det endte til slutt med andreplass for laget fra det tidligere Øst-Tyskland, en meget sterk prestasjon, til tross for at det i mange øyne var en kjøpt medalje, all den tid det er styrtrike Red Bull som står bak storsatsningen i Leipzig.

Etter 2-0-seieren hjemme mot Werder Bremen forrige helg befinner RB Leipzig seg igjen som Bayern Munchens største utfordrer til ligatittelen. 26 poeng på de første 13 serierundene plasserer dem på andreplass på tabellen, tre poeng bak Bayern og to poeng foran Schalke 04.

Tidligere møter

Før RB Leipzigs opprykk før fjorårssesongen av Bundesliga hadde de to klubbene aldri møttes før, og de to oppgjørene forrige sesong er de to eneste mellom Hoffenheim og Leipzig.

De endte med uavgjort 2-2 i tilsvarende oppgjør på Rhein-Neckar-Arena, mens RB Leipzig stakk av med alle tre poengene etter 2-1 på hjemmebane.

Timo Werner Naby Keita

Timo Werner og Naby Keita, også i år to av nøkkelspillerene til RB Leipzig.

Skader og suspensjoner

Kevin Vogt må stå over for hjemmelaget grunnet tre gule kort så langt denne sesongen, mens Meris Skenderovic og Benjamin Hübner er begge skadet og utilgjengelige.

For Leipzig sin del er Marcel Sabitzer og Marcel Halstenberg begge skadet og utilgjengelig, ellers er troppen både skade- og suspensjonsfri.

Hvordan får man sett kampen i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler