Historie skrives når Hertha Berlin tar imot Werden Bremen søndag

Hertha Berlin – Werder Bremen
Olympiastadion
Bundesliga
Søndag klokken 15.30

Søndag er det klart for en virkelig historisk begivenhet i Bundesliga når Hertha Berlin tar imot Werder Bremen.

Første kvinnelige toppdommer

Olympiastadion i Berlin er nemlig arena for den aller første Bundesliga-kamp dømt av en kvinnelig hoveddommer i historien.

Bibiana Steinhaus er tidligere politibetjent og har over 80 kamper som hoveddommer i 2. Bundesliga bak seg. Nå er hun imidlertidig klar for større utfordringer.

Hun har vært assistentdommer ved flere anledninger men blir nå altså den første kvinnelige hoveddommer i en av de fem største ligaene i Europa.

Bibiana Steinhaus

Bibiana Steinhaus dømmer sin første kamp i Bundesliga søndag.

Dårlig sesongåpning

Gjestene fra Bremen har så langt tapt de to første sereiekampene i Bundesliga og ligger helt sist på tabellen. Først ble det 1-0 tap borte mot Hoffenheim før Bayern Munchen ble for sterke hjemme med 0-2.

Hertha berlin på sin side har hatt en sesongåpning omtrent som forventet med 2-0 hjemme mot Stuttgart og et 2-0 tap borte mot Borussia Dortmund. Laget ligger så langt på en niendeplass på tabellen.

God forrige sesong

Hertha Berlin hadde en oppløftende sesong i fjor der de klarte en sjetteplass og kvalifiserte seg til Europa league-gruppespillet. Både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred var store bidragsytere gjennom sesongen.

Werder Bremen på sin side skuffet gjennom store deler av sesongen og var så sent som i den 21. serierunden på nedrykkskvalifisering. Men en sterk vårsesong bidro til at de havnet på en sterk åttendeplass.

Søndag møter Håvard Nordtveit og Hoffenheim Bayern Munchen på hjemmebane, les mer om den kampen her.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre 36 ganger i Bundesliga siden 1993/94 sesongen og det er Werder Bremen so har statistikkene på sin side.

Werder bremen har vunnet totalt 21 av kampene mens Hertha berlin har vunnet 10. Med Hertha som hjemmelag har de vunnet seks mot Werder Bremens åtte.

Olympiastadion Berlin

Kampen spilles på Olympiastadion i Berlin som har en kapasitet på 75.000 tilskuere.

Skader og suspensjoner

Hertha Berlin har flere spillere ute med skade, men noen av dem kan rekke søndagens kamp. Skjelbred er tvilsom med en forkjølelse, mens Julius Kade, Davie Selke og Julian Schieber er i lett trening.

Jonathan Klinsmann og Dennis Smarch er enda ute i for lang tid til å kunne spille søndag.

For Werder Bremen sin del er det fire spillere som definitivt er ute mens Milos Veljkovic kan rekke kampen.

Zlatko Junuzovic, Nilas Moisander, Justin Eilers og Eric Oelschlägel er alle ute i flere uker med forskjellige skader.

Hvordan streamer du kampen i Norge?

Per dags dato er det ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender nemlig både denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver er en aktiv konto hos dem så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på konto eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler