Se «norske» Hertha Berlin ta imot Borussia Dortmund i Bundesliga fredag

Hertha Berlin – Borussia Dortmund
Olympiastadion, Berlin
Bundesliga, runde 19
Fredag klokken 20.30

Et Hertha Berlin-lag som har skuffet så langt denne sesongen tar fredag imot et medaljejagende Borussia Dortmund på Olympiastadion i Berlin. Les mer og få live stream til kampen her.

Skuffende start på vårsesongen

Hertha avsluttet en ellers varierende høstsesong ved å vinne sine to siste kamper før jul, blant annet en svært sterk 3-2-seier borte mot forrige sesongs sølvvinnere RB Leipzig.

Men første kamp i kalenderåret 2018 fikk Hertha-laget godt ned på jorden igjen da Stuttgart, som også har hatt en elendig sesong, slo dem 1-0 på Mercedes Benz-Arena.

Det førte Hertha Berlin nedover på tabellen igjen, til en ellevteplass. Med sine 24 poeng er det dog kun fire poeng opp til Borussia Mönchengladbach på sjetteplass som gir kvalifisering til Europa League, mens det er ni poeng ned til direkte nedrykk.

Startet knallsterkt

Borussia Dortmund hadde en knallsterk sesongstart der de gikk de første syv seriekampene uten å tape og kun slippe inn to mål. Men etter 2-3-tapet for RB Leipzig i den åttende serierunden skulle det gå hele åtte serierunder før laget klarte å vinne igjen.

Og også Borussia Dortmund vant sine to siste kamper før jul, men forrige helg ble det et skuffende 0-0-resultat hjemme mot Wolfsburg.

Det plasserer Borussia Dortmund på en fjerdeplass så langt i Bundesliga med 29 poeng på 18 seriekamper. Det er hele 15 poeng bak serieleder Bayern Munchen, men kun to bak sølvplasserte RB Leipzig.

Skader og suspensjoner

Kampens bortelag må klare seg uten flere stjerner, blant annet Marco Reus som er ventet tilbake i full trening i starten av neste måned. I tillegg er Sebastian Rode, Maximilian Philipp, Marcel Schmelzer og Rephaël Guerreiro utilgjengelige grunnet forskjellige skader.

For Hertha Berlin sin del er Karim Rekik, Alexander Esswein og Palko Dardai alle sammen utilgjengelige. Ingen av de to klubbene har spillere ute med karantene.

Olympiastadion Berlin

Hertha Berlin spiller sine hjemmekamper på Tysklands nasjonalarena, Olympiastadion i Berlin. Finalen i VM 2006 ble spilt her.

Tidligere møter

Totalt 41 ganger har de to klubbene møttes i alle turneringer de siste 25 årene, og ikke overraskende er det Dortmund som har best tall å vise til historisk sett med sine 21 seire, Hertha har vunnet ti av dem.

Dortmund vant det første oppgjøret denne sesongen 2-0 på hjemmebane, mens Hertha Berlin vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 2-1.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad. Kampstart er som nevnt øverst i artikkelen klokken 15.30.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler