Både Fossum og Nordtveit på banen på HDI-Arena søndag?

Hannover 96 – TSG 1899 Hoffenheim
HDI-Arena
Bundesliga, runde 15
Søndag klokken 15.30

Vi får potensielt se to nordmenn på banen når Hannover tar imot Hoffenheim i Bundesliga søndag. Les mer og få live stream til kampen her.

Fire kamper uten seier

Hannover kommer fra sesongens kanskje vanskeligste bortekamp forrige helg, da de var på besøk i Munchen og Bayern Munchen.

Det endte med 1-3-tap, og Hannover står nå med fire kamper uten seier i Bundesliga. Den forrige seieren kom mot Borussia Dortmund på hjemmebane i slutten av oktober, den kampen vatn dem hele 4-2.

Hannover har hatt en noe ujevn sesongstart, men som nyopprykket lag er nok alt fokus på å unngå å rykke ned, og lagets tiendeplass med 19 poeng etter 14 serierunder er nok mer enn akseptabelt for klubben fra hovestaden i delstaten Niedersachsen.

Knuste gullkandidatene

Hoffenheims forrige seriekamp var også en av det vanskelige slaget, da de tok i mot et gulljagende RB Leipzig på hjemmebane. RB Leipzig kunne gått helt opp i ryggen på serieleder Bayern Munchen ved seier, men Hoffenheim satt en effektiv stopper og vant til slutt hele 4-0 over laget fra øst-Tyskland.

I midtuken spilte Hoffenheim sin siste gruppespillskamp i gruppespillet av Europa League, 1-1 hjemme mot Ludogorets. Hoffenheim var allerede garantert sisteplass i gruppen, og resultatet ble bare en bekreftelse på en skuffende Europa League-sesong. Braga vant gruppen foran Ludogorets og Istanbul Basaksehir.

Men med sine 23 poeng og femteplass på Bundesliga-tabellen ser Hoffenheim ut til være i rute for å få en ny sjans i neste års Europa League. Plass fem og seks på tabellen er kvalifiserte, topp fire er klar for Champions League.

Får lite tillit

Det er stor sannsynlighet for at det er én nordmann i hver av troppene søndag. Iver Fossum hos Hannover og Håvard Nordtveit for Hoffenheim.

Iver Fossum har kun vært på banen ved én anledning i Bundesliga denne sesongen, men manager André Breitenreiter har gitt utrykk for at Fossum er en spiller for fremtiden for klubben, og vil trolig få flere sjanser utover i sesongen, kanskje allerede søndag.

For Håvard Nordtveit sin del har han stort sett vært fast i Hoffenheims midtforsvar denne sesongen, og var senest på banen fra start i Europa League-kampen torsdag.

Tidligere møter

16 ganger tidligere har de to klubbene møttes i Bundesliga, men vi må tilbake til sesongen 2015/16 for å finne forrige oppgjør, grunnet Hannovers tur ned i 2. Bundesliga forrige sesong.

Den gangen vant Hannover tilsvarende oppgjør 1-0, mens også Hoffenheim vant sin hjemmekamp 1-0 den sesongen.

På alle de 16 Bundesliga-oppgjørene har Hoffenheim stukket av med seieren ni ganger mot Hannovers fem. To har endt med uavgjort og poengdeling.

Skader og suspensjoner

Hannover har hele syv spillere på skadelisten, der noen av de mer kjente er Jonathas og Ihals Bebou. Spissen Jonathas er ventet tilbake over nyttår mens det er usikkert hvor lenge Bebous leggproblemer holder han på sidelinjen.

For Hoffenheims del er dessverre stjernespissen Sandro Wagner igjen skadet, og omfanget av hans akillesskade er enda uklart. Også midtbanespilleren Florian Grillitsch er utilgjengelig søndag, han er sengeliggende med influensa.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler