Bayer Leverkusen mot Borussia Dortmund lørdag

Bayer 04 Leverkusen – Borussia Dortmund
Bay Arena, Leverkusen
Bundesliga
Lørdag klokken 15.30

Et Dortmund-lag i elendig form tar lørdag turen til Bay Arena og et Leverkusen-lag i medaljeform. Snur trenden for de gulkledde stjernene? Vi gir deg live stream til kampen.

Ellevill opphentning

Borussia Dortmund hadde en eventyrlig sesongåpning der de slo sin egen rekord ved å være ubeseiret de første åtte serierundene.

Men etter at RB leipzig gjestet Signal Iduna Park og vant 3-2 i den niende serierunden har ikke Borussia Dortmund klart å vinne, en rekke som nå har kommet opp i seks kamper.

Da Pierre-Emerick Aubameyang, et selvmål av Benjamin Stamboulim Mario Götze og Raphael Guerreiro hadde sørget for 4-0 til pause i revierderbyet mot Schalke 04 i forrige serierunde så det ut til at rekken uten seier endelig var over for Borussia Dortmund.

Schalke ville det dog anderledes, og Guido Burgstaller og Amine Harit sørget for at det sto 4-2 da Pierre-Emerick Aubameyang pådro seg et rødt kort i det 92. minuttet av kampen.

pierre-emerick aubameyang

Dortmunds toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang fikk rødt kort mot Schalke og er derfor suspendert mot Bayer Leverkusen.

Daniel Caligiuri reduserte til 4-3 etter 86 minutter og når den erfarne midtstopperen Naldo utlignet til 4-4 fire minutter på overtid var dramatikken komplett, og et av de mest minnerike Ruhr-derbyene i historien et faktum.

Falt til femteplass på tabellen

Og fra å lede serien suverent har Borussia Dortmund nå faklt ned til femteplass på tabellen, hele åtte poeng bak serieleder Bayern Munchen.

Ved tap mot Leverkusen og Bayern-seier hjemme mot Hannover vil det kun være teori og en formsvikt fra Bayern sin side vi ikke har sett maken til på mange sesonger som kan sørge for at Bundesliga-gullet denne sesongen havner i Dortmund.

Kjemper om plass i Champions League

Bayer Leverkusen havnet på en skuffende tolvteplass p åBundesliga-tabellen i fjor, men har i år åpnet godt og er med i kampen om plass i neste års Champions League.

Så langt ligger Leverkusen på sjetteplass på tabellen kun ett poeng bak motstander Dortmund, og kan med andre ord gå forbi ved seier.

Det er kun to poeng som skiller Dortmund på femte og Hannover på tiende, så en eventuell taper i dette oppgjøret risikerer å bli kastet nedover på tabellen.

Har ikke tapt på de åtte siste seriekampene

Og odds og form tilsier at det er Bayer Leverkusen som er favoritter mot Borussia Dortmund, noe som tilhører sjeldenhetene de siste sesongene.

På de åtte siste ligakampene i Bundesliga står Leverkusen med fire seire og fire uavgjorte, og resulteter verdt å merke seg de siste ukene er 5-1 borte mot Borussia Mönchengladbach og 2-2 hjemme mot RB Leipzig.

Tidligere møter

Om Dortmund har vært det beste laget av de to de siste årene er det fortsatt Bayer Leverkusen som kan skryte av å være det beste laget innbyrdes gjennom historien.

Siden sesongen 1993/94 har de to lagene møttes hele 50 ganger i alle turneringer, og Leverkusen har stått igjen som vinner i 19 av dem. Borussia Dortmund har vunnet 17, mens 14 har endt med uavgjort.

I fjor vant de to lagene hver sin hjemmekamp. Leverkusen vant tilsvarende oppgjør 2-0 i oktober i fjor mens Dortmund valt hele 6-2 i sin hjemmekamp i mars.

Skader og suspensjoner

Dominik Kohr pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen forrige serierunde og må stå over lørdagens kamp, mens Vladlen Yurchenko står over grunnet en vond fot. Det er også usikker om Sven Bender blir klar til kampen etter å ha vært på sidelinjen de siste ukene med bristet ribbein.

Sven Bender

Det er usikkert om Sven Bender rekker lørdagens kamp.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk som nevnt rødt kort i forrige seriekamp og må naturlignok stå over denne kampen. På Borussia Dortmunds skadeliste er status at Marco Reus enda er langtidsskadet og er ventet tilbake i mars, mens Sebastian Rode, Lukasz Piszczek, Jakob Bruun Larsen og mario Götze alle er flere uker unna å bli friskmeldte.

Hvordan får man sett kampen i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler