Bayer Leverkusen – Bayern München starter vårsesongen i Bundesliga

Bayer 04 Leverkusen – Bayern München
Bay Arena, Leverkusen
Bundesliga, runde 18
Fredag klokken 20.30

Fredag er Bundesliga endelig i gang igjen etter en fire uker lang vinterpause, og for en start vi får på vårsesongen på Bay Arena. Få siste nytt før avspark og live stream til kampen her.

Leder serien suverent

Bayern München kunne ta vinterferie med god samvittighet etter å ha vunnet alle sine fire siste seriekamper, og alle de tre siste 1-0 mot Eintracht Frankfurt (b), Köln (h) og Stuttgart (b).

Det plasserer de regjerende mesterne klart øverst på tabellen med sine 41 poeng etter de første 17 seriekampene. 11 poeng skiller ned til Schalke 04 på andreplass, mens Borussia Dortmund innehar tredjeplassen med sine 28 poeng.

Fjorårets siste kamp endte med en 2-1-seier hjemme mot nettopp Borussia Dortmund i kvartfinalen av den tyske cupen.

Lang ubeseiret rekke

Og 28 poeng har også Bayer Leverkusen på fjerde, sammen med RB Leipzig på femte og Borussia Mönchengladbach på sjetteplass. Bayer Leverkusen står nå med hele 12 kamper på rad i Bundesliga uten tap.

Kalenderåret 2017s siste Bundesliga kamp var en mildt sagt målrik affære for Bayer Leverkusen. Bortemøtet med Hannover endte til slutt hele 4-4.

Åttendelsfinale i den tyske cupen var også Bayer Leverkusens siste kamp for året, og fire dager før julaften vant dem 1-0 borte mot tabellnabo Borussia Mönchengladbach, et sterkt resultat.

Skader og suspensjoner

Stjerneskuddet Leon Bailey har lidd av en forkjølelse de siste dagene og er usikker opp mot kampstart, men ellers er Bayer Leverkusen-troppen både skade- og suspensjonsfri.

Det var lenge fryktet at Manuel Neuer var ute resten av sesongen, men de siste rapportene sier at han er tilbake i full trening helt i starten av mars. I tillegg er tredjekeeper Christian Früchtl ute med en ankelskade ut neste uke.

Bayern München må også klare seg uten Thiago til slutten av februar mens Joshua Kimmich har slitt med en vond rygg denne uken og er usikker til oppgjøret. Robert Lewandowski er også usikker, og vil bli erstattet med nyervervelsen Sndro Wagner om han ikke skulle rekke å bli frisk før kampstart.

Bayern Munchen spillere

Robert Lewandowski er tvilsom til kampen, så det er usikkert om vi vil få se jubelscener som dette.

Tidligere møter

Siden 1992 har de to lagene møttes hele 55 ganger i alle turneringer, og ikke overraskende er det Bayern München som har tallene på sin side med hele 35 seire. Leverkusen har vunnet elleve av dem mens ni har endt med uavgjort.

Tilsvarende møte i fjor endte med et kjedelig uavgjortresultat, mens Bayern München vant komfortabelt 3-1 i det første møtet i Bundesliga denne sesongen på Allianz Arena.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Ingen distrubitører har kjøpt rettighetene til å sende Bundesliga i Norge denne sesongen. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på TV i Norge.

Men det er fortsatt mulighet for dem som er glad i å se på tysk fotball. Bet365 sender denne og alle andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler