Arsène Wenger – Inn eller ut? Vi ser på Wengers tall i Arsenal siden 1996

-Se infografikk over Wengers statistikker i Arsenal nederst i artikkelen.

NordicBet Oddsbonus

Skapte «The Invincibles»

Det har gått over 20 år siden Arsène Wenger først tok over Arsenal tilbake i 1996, og han er dermed den nåværende manageren som har sittet desidert lengst i Premier League. Og ingen kan si noe på at Wenger har gjort Arsenal til en av de absolutt beste klubbene i England. På 22 sesonger har det blitt tre ligatitler, syv FA-cup-triumfer og syv Community Shield-triumfer.

Høydepunktet var uten tvil i sesongen 2003/04 da klubben under Wengers ledelse gikk gjennom hele Premier League-sesongen uten å tape en eneste kamp. Klubben endte selvsagt opp med å vinne ligaen, og laget, bestående av spillere som Sol Campbell, Patrick Vieira, Robert Pires, Freddie Ljungberg, Dennis Bergkamp og Thierry Henry, er i etterkant blitt kjent som «the invincibles».

Wenger har også i løpet av sin tid i klubben ført Arsenal opp på en andreplass på listen over klubber med flest sesonger på rad i Champions League. Det stoppet med 19 sesonger på rad etter fjorårets femteplass i Premier League, og den mest suksessfulle sesongen er så langt i 2005/06 da det ble finaletap for Barcelona.

Protestene fra fansen øker

Til tross for at laget havnet på andreplass i Premier League for bare to sesonger siden, og vant FA-cup-finalen mot rivalene Chelsea i fjor har presset mot Wenger økt betraktelig det seneste året. Nå går det ikke en eneste Arsenal-kamp uten at man ser fans holde opp bannere der det står «Wenger out», og selv i andre fotballkamper og idrettsarrangementer kan man se disse bannerne, dog er nok det mer for humorens skyld.

Men bakgrunnen er fortsatt alvorlig, i det minste for Wengers del. Noen fans tok det så langt at det under en bortekamp mot Stoke kom flyvende et fly med et banner hengende etter seg med påtrykket «Wenger – Out means out!!!». Wenger så flyet, men sa han ikke brydde seg om budskapet. -Jeg får betalt for å gjøre min jobb, for en klubb jeg elsker, og jeg kommer til å gjøre det så lenge jeg er her med engasjement, sa Wenger den gangen.

Kontrakten hans går ut sommeren 2019, men det kan raskt skje at han forsvinner allerede nå til sommeren. Det kan være avhengig av suksess i Europa League, men signaler fra klubbeier Stan Kroenke om hvor mye respekt franskmannen har i klubben kan tyde på at mye også er opp til hva Wenger ønsker selv. Noen har også pratet om at Arsène Wenger burde bli ny landslagssjef for Frankrike, men det avhengiges nok mye av hvordan Frankrike gjør det i sommerens fotball-VM.

NordicBet Oddsbonus

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler