Japan Grand Prix – Formel 1-sirkuset klart for Suzuka Circuit

Lewis Hamiton og de andre Formel 1-stjernene er klare for sesongens femte siste løp, og det er enda spenning om hvem som stikker av med årets sammenlagtseier.

20-åring vant forrige løp

Vanligvis er det to ukers pause mellom hvert formel 1-løp, men årets Japan Grand Prix kommer bare uken etter forrige løp på Sepang International Circuit i Kuala Lumpur i malaysia.

Og det løpet ble vunnet av Max Verstappen, som fylte 20 år dagen før hovedløpet. Dette var nederlenderens andre seier i formel 1, han vant også Spania Grand Prix i Barcelona forrige sesong.

Verstappen kjører for Red Bull Racing-TAG Heuer, og dette var lagets andre seier i årets sesong, da Verstappens lagkammerat Daniel Ricciardo vant Azerbajdjan Grand Prix i juni.

Max Verstappen vinner Malaysia

Hamilton leder sammenlagt

Femten løp ut i sesongen er det, ikke overraskende, Lewis Hamilton som leder sammenlagt på førersiden etter å ha vunnet totalt syv av løpene. Hamilton har ikke vært dårligere enn nummer fem i årets sesong.

Med fem løp igjen av sesongen er det 34 poeng ned til Sebastian Vettel på andreplass. Med andre ord er ingenting avgjort og Hamilton skal prestere godt i de resterende løpene for å innkasere sin fjerde sammenlagtseier i Formel 1.

Ingen som forsvarer tittelen i år

Hans første sammenlagtseier kom i hans andre sesong helt tilbake i 2008. Forrige sesong måtte han nøye seg med andreplass bak tyske Nico Rosberg.

Og Hamilton har vært favoritten til å vinne årets sesong helt siden nevnte Nico Rosberg anonnserte at han la opp bare få dager etter at han vant Abu Dhabi Grand Prix og sikret sammenlagtseieren forann Hamilton i sesongens siste løp i fjor.

Kan Verstappen vinne to på rad?

Fjorårets Japan Grand Prix ble vunnet av Nico Rosberg. Han kom i mål nesten fem sekunder forann de to andre som havnet på pallen, Verstappen og Hamilton.

De to knivet lenge om andreplassen som gir tre poeng mer enn tredjeplassen, og de to kom i mål hele 15 sekunder forann Sebastian Vettel på fjerde.

Det blir spennende om de to sjåførene også i år vil knive om å komme først over mållinjen, denne gang kjempende om seieren, og om Sebastian Vettel denne gang vil gi de mer kamp og for alvor gi Hamilton kamp om sammenlagtseieren.

Lewis hamilton Mercedes

29. Grand Prix på Suzuka

Dette vil være den 29. gangen det blir arrangert Formel 1-løp på Suzuka-banen som ligger syd i Japan. Fire ganger har Japan Grand Prix blitt holdt på Fuji-banen som ligger nærmere Tokyo.

Lewis Hamilton vant her både i 2007, 2014 og 2016 men det er Sebastian Vettel som har vunnet her mest av fortsatt aktive sjåfører med sine fire seire, sist i 2013.

Banen er kjent for sine S-svinger tidlig i runden og for å være den eneste banen i Formel 1-sesongen som har en åttetalls-formasjon.

Løpsinformasjon:

Antall løp: 53

Banelengde: 5.807 km

Løpslengde: 307.471 km

Løpsrekord: 1:31.540 (Kimi Raikkonen, 2005)

Japan grand Prix

Tidsplan:

Fredag:

Første trening: 10.00 – 11.30
Andre trening: 14.00 – 15.30

Lørdag:

Tredje trening: 12.00 – 13.00
Kvalifisering: 15.00 – 16.00

Søndag:

Løp: 14.00 – 16.00

Du får med deg alt fra Japan Grand Prix på Viasport og Viaplay gjennom helgen.

Oddsen hos bet365 for vinner av Japan Grand Prix er som følger:

Lewis Hamilton: 2.62

Sebastian Vettel: 2.62

Max Verstappen: 5.50

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler