Coronaviruset – Konsekvenser for ligaer i Europa

Tomme tribuner i hele Europa

På nyttårsaften kom rapporter om et nytt, ukjent virus, fra Kina. Helsemyndighetene i landet sa at de overvåket sykdommen for å forhindre at den skulle spre seg og utvikle seg til noe mer alvorlig.

Drøye to måneder senere har sykdommen spredd seg til 120 forskjellige nasjoner over hele verden, med over 130 000 smittede og drøyt 5000 døde.

Coronaviruset sparer ingen, og de fleste bransjer og idretter er i større eller mindre grad rammet av sykdommen. Fotball er intet unntak.

Italia var det første landet til å bli hardt rammet i Europa, og Serie A var dermed den første ligaen som ble innstilt. Flere ligaer har de seneste dagene fulgt etter, blant annet Norge.

NFF har enn så lenge utsatt seriestarten i Eliteserien til starten av mai, men dette kan endres. Alle treningsleire og treningskamper er også kansellert.

Flere ligaer spilles enn så lenge foran tomme tribuner. Og det er først nå man merker hvor stor innvirkning publikum har på en fotballkamp.

Nedenfor har vi samlet informasjon om hvordan viruset påvirker ligaavviklingen i hvert enkelt europeisk land på et kart. Vi oppdaterer kartet så snart vi får ny informasjon.

Kart – Konsekvenser for nasjonale ligaer i Europa:

I tillegg til de nasjonale ligaene er det store konsekvenser for de internasjonale turneringene. Nations League-playoffen er fortsatt planlagt å fullføres, men uten tilskuere på tribunen.

Europamesterskapet i sommer henger også i en tynn tråd, og kan bli flyttet til sommeren i 2021. En endelig beslutning her vil bli tatt neste uke.

I Champions League og Europa League har man allerede fått utsatte kamper, og UEFA har nå besluttet at turneringene er satt på pause inntil videre. Det er uvisst hvordan turneringene skal bli fullført om pausen blir vedvarende.

Viktigst av alt er liv og helse, og fotball blir lite viktig oppe i det hele. Vi anbefaler alle å følge myndighetenes råd, og til å ta vare på hverandre.

Og husk, det finnes alltid FIFA og Football Manager, om fotballabstinensene blir for store.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler