Dette sier «Mr. HBK» om kollapsen

Publikum på AKA Arena Hønefoss

Han spilte for klubben fra 1994, og frem til han la skoene på hylla i 2013. Lafton spilte 523 obligatoriske kamper for Hønefoss og er en klubblegende.

Bautaen var med fra tiden som breddeklubb på midten av 90-tallet, frem til eventyret toppet seg med opprykk til Eliteserien i 2009. For øvrig Lafton sitt største høydepunkt som fotballspiller.

Lafton har fått kjenne på HBK sin brutale kollaps. Han var hovedtrener for klubben i 2017 og frem til han fikk sparken i august 2018. Tor Thodesen overtok, men kunne ikke forhindre nedrykk til 3.divisjon.

Lafton ser på den brutale nedturen som sammensatt, bestående av flere faktorer;

– Man har ikke som klubb klart å forvalte ressursene godt nok i tiden etter nedrykket. Det har vært stort fokus på økonomi, noe som går utover fokuset på sport. Store utskiftninger i ledelse/styret/administrasjon/trenere/spillere er også en årsak.

Felles retning

Lafton stiller seg bak Hovda og Vinjevoll og poengterer viktigheten av klubbens rike onkel. Men «Mr. HBK» fokuserer på at regionen nå må ta ansvar og bli enige om en felles retning og målsetting.

– Det er viktig å dra i samme retning som region, komme frem til muligheter i fellesskap. Det med lokalforankring vil i mine øyne være viktig, samtidig at man må hente spillere utenfra for å klare dette.

– Man må også huske på at HBK er en relativt stor klubb med både topp og bredde, og dette har nok også en sammenheng med «kollapsen». Ved at man internt ikke har blitt enige om en felles retning. Det har de siste årene blitt litt halvveis, noe som til slutt gjør at det ikke blir godt nok.

Skapte oppstandelse

Frode Lafton har i nyere tid jobbet med klubbens akademi, men i august ble det klart at Lafton og en trenerkollega fikk avsluttet sine arbeidsforhold. Oppsigelsen av Lafton skapte oppstandelse blant folk i regionen. Lafton selv uttaler dette;

– HBK har valgt å gjøre strategiske forandringer i klubben som igjen medførte til at min stilling som trener i 100% stilling ble overflødig. Jeg fikk dermed oppsigelse i august 2019. Jeg er uenig i valget klubben har tatt, avslutter Lafton.

Les hele saken:
Det brutale fallet til Hønefoss BK.