2.DIVISJON AVDELING 1 – 5. PLASS: GRORUD5. Plass: Grorud

Grorud har i flere år ligget i toppen og kjempet om opprykk på vårsesongen men står sjelden løpet helt ut og detter av når det drar seg til mot slutten. Årets tropp er veldig lik fjorårets og det har vært få spillere inn og få spillere ut.

Troppen:

Keeperplassen har lenge vært en utfordring for Grorud. Til årets sesong har man hentet inn tidligere Gjøvik/Lyn og Lørenskog-keeper Kamil Olsztynski. Polakken som går under kallenavnet «Spiderman» er en solid keeper på dette nivået og kan stå svært gode enkeltkamper. Han er også en erfaren keeper som får en viktig rolle med å styre den defensive organiseringen. Med seg i årets keeperteam får han tidligere Strømsgodset-junior Herman Rhodèn. Den unge drammenseren sto 16 kamper fra start i fjor, men blir 2.keeper i 2017. Rune Vøien er ute med langtidsskade.

Det defensive gir igjen hodebry for Rolf Teigen og hans støtteapparat. Jon Ole Reinhardsen er en av 2.divisjons beste stoppere i form, men den tidligere Vindbjart-spilleren er fortsatt skadet og kan miste store deler av årets sesong. Morten Slorby er klubbens eneste klare valg på stopperplass men et lyspunkt er at unggutten Benjamin Gleditsch som tidligere har vært i Stabæks søkelys har dratt til USA for å studere men kommer etter planen hjem i sommer.

Trolig må derfor enten Tega George eller Faisal Dahir som begge trives best i andre posisjoner vikariere i midtforsvaret fra sesongstart. Begge disse kan også spille som backer. Det samme kan Glenn Harviken som er hentet fra Lørenskog.

I vinter har laget variert mellom 3-backslinje og vanlig forsvarsfirer og det er uvisst hva man velger å gå for når sesongen sparkes i gang.

På midtbanen blir Moa Mahnin nok en gang viktig med sin nærteknikk og evne til å styre spillet. Med seg får han trolig brødrene Mankovitz, Kevin og Preben. Fitim Kastrati har kommet fra Bryne og kan spille på flere plasser på midtbanen. Ole Marius Forsberg er også et alternativ på den sentrale midtbanen.

Offensivt er det flust av alternativer og konstellasjoner som kan kjøres. Mesut Can virker å være det sikre kortet på topp. Der kan han få med seg Bardh Shala, Fisnik Kastrati, Zirak Ahmed eller Faysal Ahmed. Alle er spennende spillere med mye målpoeng i seg og det vil nok rulleres litt på hvem som spiller til enhver tid.

I tillegg har man mange unge spennende spillere på vei opp fra klubbens U21-lag som er en blanding av unge A-lagspillere og juniorer i klubben. En spiller som Fabian Østigård Ness kan få sitt gjennombrudd i årets sesong.

Nøkkelspiller: Mohammed Mahnin

Se opp for: Fisnik Kastrati

Midtbanedirigent:
Mohammed Mahnin har tidligere spilt i 1.divisjon med Bærum men har de siste sesongene tidvis herjet for Grorud i 2.divisjon. I 2017 blir han nok en gang en av lagets viktigste spillere. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

Grorud har kanskje den mest spennende offensiven i avdelingen og flere enkeltspillere som trolig kunne spilt på høyere nivå. Men som lag mangler de det siste lille ekstra for å nå helt opp i løpet av en hel sesong. Også i år. Vi tror Grorud henger med i toppen, men må belage seg på en plass bak de aller beste også i 2017.

Forventet lagoppstilling:

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere inn:

Kamil Olytzinski – Polsk keeper med lang fartstid i 2.divisjon for Gjøvik/Lyn og Lørenskog. «Spiderman» er veldig god 1 mot 1 og kommer til å være sterk delaktig i den defensive organiseringen til Grorud.

Fitim Kastrati – Tidligere VIF-junior som har vært innom Hønefoss og Bryne etter at gjennombruddet på Ullevål i Eliteserien aldri kom.

Glenn Harviken – Back fra Lørenskog

[/su_note >

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere ut:

Abdel El Moussaoui (lagt opp)

Kamyar Bawah (ukjent)

[/su_note >

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Mesut Can – 16 mål
Flest minutter: Mohamed Mahnin – 2218 minutter
Flest gule kort: Preben Mankowitz – 7 gule kort
Flest røde kort: Tega George – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Abdifatha (Faisal) Dahir – 70.59 %
Spillere brukt: 24
Mål scoret: 63 (2.42)
Mål sluppet inn: 39 (1.50)
Clean sheets: 5 (0.19)
Gule kort: 41 (1.58)
Røde kort: 4 (0.15)
Over 2.5 mål: 76.92%
Over 3.5 mål: 57.69%
Hjemmebane: 2.00 poeng: 8-2-3 (37-15)
Bortebane: 1.92 poeng: 7-4-2 (26-24)
Tilskuersnitt: 135
Tilskuerrekord: 179
Spiller på: Kunstgress

Tabelltipset:

1.

2.

3.

4.

5. Grorud

6. Skeid

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Fotballkanalen

268 Artikler