2.DIVISJON AVDELING 1 – ASKER – 7.PLASS

7.plass – Asker Fotball

Asker har stabilisert seg i 2.divisjon og begynner på ny å sikte mot de to øverste divisjonene. I vinter har laget hentet flere spennende spillere og på Føyka er det høye forventninger til hva laget kan utrette denne sesongen.

Troppen:

Tidligere Brann og Sogndal-keeper Kenneth Udjus har gjort comeback og den erfarne keeperen bør være lysten på å vise seg frem i norsk fotball igjen. Umiddelbart kan det virke som et scoop for den hardtsatsende 2.divisjonsklubben. Men Udjus har ikke stått kamper fast siden 2013 og det er høyst usikkert om han leverer på det nivået som forventes. Unggutten Andreas Vedeler er en spennende keeper for fremtiden, men må regne med å være backup denne sesongen.

I midtforsvaret blir Aleksander Solli viktig både defensivt og offensivt. Den rutinerte bergenseren har en fryktinngytende firsparkfot og har vist den frem ved flere anledninger i vinter. Klubbspilleren Stian Stray Molde er skadefri og ryktes å være i god form. Samtidig har Like Paul Sekwat som kom fra Godsets ungdomsavdeling i vinter også trolig spilt seg til en plass i førsteelleveren i løpet av året.

Demba Traore er skadet og har vært mye borte de siste to sesongene, men var kanskje klubbens beste defensive spiller i opprykkssesongen 2015. Kommer han i form er han et godt alternativ på stopperplass.

På vingbackene er Mads Lyngen og Kinny Grewal naturlige alternativer på venstresiden, mens Hallvard Håskjold og Nicklas Raaholt kjemper om plassen på høyresiden. Sistnevnte var ute med skader i 7mnd av fjorårets sesong, men er på full fart på vei tilbake i form og ventes å spille seg inn på laget utover i sesongen.

Midtbanen ser svært spennende ut i 2017. Tomasz Sokolowski har i vinter vært i praktslag og ser ut til å ha funnet tilbake til toppformen etter noen år som «glemt». Han vil styre midtbanen sammen med Knut Ahlander som kom fra Godsets ungdomsavdeling i vinter. I tillegg er Stian Solberg og Even Bydal klare for å kjempe om plassene på den sentrale midtbanen.

På høyrekanten spiller stortalentet Cornelius Bencsik som trolig hadde slått igjennom på Stabæks A-lag om Bob Bradley hadde blitt værende på Nadderud. Til venstre brukes enten Grewal for å gjøre plass til Lyngen, eller Alagie Sanyang som i fjor var meget frisk for FK Tønsberg. Balal Arezou har vendt tilbake til klubben han har levert solid for tidligere, og kan spille på begge flankene. Det samme kan Behadjin Celina. Den mindre kjente Celina-broren er spennende

Helt på topp får Riki Alba sjansen til å stabilisere seg med spilletid og en stabil tilværelse etter å ha vært lånt ut fra VIF til diverse klubber de siste sesongene. Tidligere Stabæk-junioren Marcus Mehnert har debutert i tippeligaen, og er et svært spennende alternativ til Alba ved behov. Ungguttene Roman Fazi og Elias Taubo spilte mye for Asker 2 i 3.divisjon i fjor og får nok også noen innhopp i løpet av året.

Nøkkelspiller: Tomasz Sokolowski

Se opp for: Cornelius Benscik

Funnet tilbake til gammel form:
Tomasz Sokolowski spilte eliteseriefotball for Stabæk i 2014. Tre år senere ser han ut til å ha funnet formen igjen og han må levere som han har gjort i vinter om det skal bli toppplassering på Asker i år. Foto: Digitalsport

Fotballkanalens vurdering:

Vi forstår ikke helt hvorfor Asker er hypet opp som den store utfordreren til opprykk i denne avdelingen. Med toppscorer Sindre Mauritz-Hansen sendt til eliteserien er mye av det offensive borte fra i fjor. I vinter har det lugget kraftig både spillemessig og resultatmessig, og man gambler med en svært offensiv spillestil som ikke virker helt spilt inn til sesongstart. Får man spillere som Udjus, Sokolowski og Alba til å prestere kan man henge med helt der oppe, men vi er ikke overbevist over at det blir altfor mye å juble for på Føyka i år.

Spillere Inn:

Petter Klemetsdal (Egen juniorstall)

Riki Alba (Vålerenga. Var utlånt til Ull/Kisa i fjor)

Balal Arezou (Moss)

Alagie Sanyang (FK Tønsberg)

Kenneth Udjus

Kinni Grewal (Mjøndalen)

Liki Sekwat (Strømsgodset)

Knut Ahlander (Strømsgodset, lån ut sesongen)

Spillere ut:

Jonas Sandquist (Legger opp)

Niklas Tilley Solhaug (Legger opp)

Adrian Chomiuk (Flint)

Sindre Mauritz-Hansen (Stabæk)

Andreas Hellum (Mjøndalen, tilbake etter lån)

Forventet lagoppstilling (3-4-3):

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Sindre Mauritz-Hansen – 19 mål
Flest minutter: Mads Eskedal Lyngen – 2238 minutter
Flest gule kort: Hallvard Håskjold – 6 gule kort
Flest røde kort: Demba Souleymane Traore – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Max Hallgren – 63.64 %
Spillere brukt: 32
Mål scoret: 52 (2.00)
Mål sluppet inn: 44 (1.69)
Clean sheets: 5 (0.19)
Gule kort: 43 (1.65)
Røde kort: 2 (0.08)
Over 2.5 mål: 69.23%
Over 3.5 mål: 57.69%
Hjemmebane: 2.23 poeng: 9-2-2 (30-16)
Bortebane: 1.08 poeng: 4-2-7 (22-28)
Tilskuersnitt: 413
Tilskuerrekord: 528
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler