2.DIVISJON AVD 1 – 10.PLASS: NYBERGSUND/TRYSIL

10.Plass: Nybergsund/Trysil

Det er klar fort nok en sesong uten de store forventningene i de dype skoger. I fjor hadde laget en helt middels sesong hvor enkeltspillere var ekstremt viktige og sørget for at laget vant nok kamper til å holde seg trygg grunn fra nedrykksplass. Stort spenn i kvaliteten på spillerne i troppen gjorde at skader og karantener ble utslagsgivende utover høsten som var svak.

Mangeårig Sundet-trener Ola Brenden har trukket seg tilbake og overlatt hovedtrener-jobben til tidligere landslagspiller Jarl Andre Storbæk. Han må bruke all sin erfaring og rutine fra klubber som VIF, Sønderjyske og Strømsgodset til å sørge for at NIL/Trysil ikke blir et bunnlag i 2017.

Troppen:

Sundet har sikret seg et solid keeperteam i årets sesong. Tidligere Blink-keeper Christopher Lund Tronhus er hentet fra Raufoss og Morten Sætra har kommet på lån fra Strømsgodset. Begge er solide 2.divisjons-keepere som forventer spilletid men per nå kan det se ut til at Sætra, som har stått de siste treningskampene i år blir klubbens førstevalg denne sesongen.

I forsvarsleddet er unggutten Vegard Skjørestad hentet inn for å spille back på lån fra Sandnes/Ulf. I midtforsvaret spiller dansken Victor Wagner Pedersen trolig sammen med Semming Graff Nygård. Et alternativ kan også være å bruke nysignerte Alexander Garcia på stopperplass ved behov,

jolen viste i treningskampen mot Strømmen at dette er en posisjon han behersker til tross for at han opprinnelig er midtbanespiller.

På venstrebacken tar trolig Ole Kristian Nygård plass etter at Juan Santana forsvant til Ham-Kam etter å ha vært en av lagets beste spillere i fjor. Unge Emil Hatten Engerbakk kan bekle flere posisjoner i bakre ledd.

På midtbanen er Joel Mendez den som skal styre spillet. Med seg får han trolig Kristian Bråtebæk som returnerer til gamleklubben etter å ha takket nei til videre spill for Elverum i OBOS-ligaen. Eivind Tøråsen spilte ca halvparten av kampene i fjor får trolig en enda mer sentral rolle på midtbanen i år.

Ole Jørgen Rølsåsen Berg og driblefanten Feisal Hassan(tidligere Raufoss og Gjøvik/Lyn) vil være spillere som trolig blir byttet inn på midtbanen oftere enn de starter så lenge troppen er skadefri. I tillegg har stortalentet Isak Løvlund(17) vist i vinter at han er klar for å vise seg frem i 2.divisjon når muligheten byr seg.

Sundets angrepstrio er lagets mest spennende. Toppscorer Kaimar Saag skrev under på ny kontrakt til stor glede for alle som er glad i de hvite og blå. Estlenderen er med sin styrke i boksen et svært viktig oppspillspunkt og en avslutter som det er få av i denne divisjonen.

Evigunge Remond Mendy har vært god i vinter og ser ut til å ta plass på høyrekanten. På motsatt siden finner vi innoverkanten Awat Peyghambernejad som med sin hurtighet og gode ferdigheter 1vs1 er en publikumsvennlig spiller som også sikrer mange målpoeng i løpet av en sesong.

I bakhånd har man danske Anders Hostrup som ser ut til å miste store deler av vårsesongen med skade. Han er tidligere lagkamerat av trener Storbæk og har spilt på høyt nivå i Danmark tidligere. Han skal inneha kvaliteter som ifølge ryktene få spillere i 2.divisjon matcher når han er i form og er aktuell på alle tre plasser i front.

  • Nøkkelspiller:
    Kaimar Saag
  • Se opp for:
    Isak Løvlund

Landslagsspiss:
Fjorårets Nybergsund-toppscorer Kaimar Saag har tidligere spilt flere landskamper for Estland. Her er spissen i kamp om ballen med Wayne Rooney i en EM-kvalik kamp mot England i 2007. I år blir det litt andre utfordringer for Saag som må levere på topp om Sundet skal få en god sesong. Foto: Digitalsport.

Fotballkanalens vurdering:

Første-elleveren til Sundet er god, men bredden er veldig svak. De samme spillerne som leverte i fjor må ha en minst like god sesong i år om de skal holde nedrykksplassene på god avstand. Etter en meget svak vinter, hvor laget har sluppet inn store mengder mål kan vi forvente oss et godt organisert, stramt NIL/Trysil som slår mye innlegg mot sin tankspiss Saag i boksen.

Per nå ser ikke laget ut som noe topplag, snarere tvert i mot. Vi tror Sundet får en ny sesong midt på treet og bør konsentrere seg om å unngå nedrykk fremfor å sikte seg inn på en topp-plassering på tabellen.

Forventet lagoppstilling:

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere inn:

Christopher Lund Tronshus
– Raufoss. Solid keeper med erfaring fra Stjørdals/Blink og nå sist med Raufoss i OBOS-ligaen. Storvokst, god 1 mot 1 og solid i feltarbeidet.

Morten Sætra
– Signerte ny kontrakt med Godset, men lånes nå ut for å få verdifull førstelagserfaring. Har allerede plenty av kamper for Team SIF i 2.divisjon.

Anders Hostrup
– Spilt med trener Storbæk i Sønderjyske frem til 2012. Kommer sist fra FC Fredericia på nivå 2 i Danmark. Solid forsterkning som kan spille både spiss og kant.

Eivind Fallet
– Vært i klubben før og returnerer etter to år i Elverum. Indreløper som ikke fikk kontrakt videre med Elverum etter opprykket og har slitt med skader.

Alex Garcia –
Tilbake i klubben han forlot for to år siden. 24-åringen spilte både midtbaneanker og indreløper i Sundet de to første sesongene. Nå kan han også være aktuell som stopper.

[/su_note >

[su_note note_color=»#FFFFFF» >

Spillere ut:

Juan Santana (Ham-Kam)

Jarl Andre Storbæk (Lagt opp)

Albert Berisha (ukjent)

Yngve Sandbuløkken (Lagt opp)

Nicholas Msewigye (Ukjent)

  • Informasjon om spillere i avgang kan være ufullstendig. Ta gjerne kontakt med oss for korreksjoner eller tilleggsopplysninger.

[/su_note >

Statistikk fra 2016:

Toppscorer: Kaimar Saag – 18 mål
Flest minutter: Kaimar Saag – 2336 minutter
Flest gule kort: Juan Manuel Cordero Santana – 6 gule kort
Flest røde kort: Eivind Holte Tøråsen – 1 rødt kort
Best seiersprosent: Niklas Rekdal – 58.33 %
Spillere brukt: 26
Mål scoret: 52 (2.00)
Mål sluppet inn: 45 (1.73)
Clean sheets: 7 (0.27)
Gule kort: 28 (1.08)
Røde kort: 1 (0.04)
Over 2.5 mål: 61.54%
Over 3.5 mål: 46.15%
Hjemmebane: 1.62 poeng: 6-3-4 (33-22)
Bortebane: 1.46 poeng: 5-4-4 (19-23)
Tilskuersnitt: 273
Tilskuerrekord: 1006
Spiller på: Kunstgress

Fotballkanalen

268 Artikler