Sverige bør ta poeng borte mot Nederland tirsdag

Nederland – Sverige
Vm-kvalifiseringen for Europa gruppe A
Amsterdam ArenA, Amsterdam
Tirsdag klokken 20.45

Sverige kan kvalifisere seg direkte til VM om de slår Nederland borte i kveld og Frankrike snubler hjemme mot Hviterussland. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen med live stream her.

Étt poeng kan være nok

Faktisk kan ett poeng borte mot Nederland være nok om Frankrike går på en skikkelig smell og taper hjemme for Hviterussland.

Men Sverige skal nok konsentrere seg om å vinne og dermed få en best mulig seeding i en play-off og eventuell trekning av gruppene til mesterskapet neste år.

Nederlansk fotball sliter

Neste års VM går etter alle solemerker uten Nederland, som heller ikke klarte å kvalifisere seg for EM i Frankrike i fjor.

Det vil bli første gang siden 1986 at Nederland ikke klarer å kvalifisere seg til to store mesterskap på rad. Den gangen mistet de tre på rad. VM i Spania 1982, EM i Frankrike 1984 og VM i Mexico 1986.

Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA i Amsterdam er hjemmebanen til Nederland og Ajax.

Men det er ikke bare det nederlandske landslaget som sliter, også klubbfotballen har sett sine bedre dager. Riktignok klarte Ajax å komme seg til finalen i Europa League i fjor, men det var et untakk fra trenden siste årene.

Les mer om hvordan du streamer fotball i Norge.

Rosenborg slo Ajax ut i den avgjørende play-offen til denne sesongens Europa League, og bare to nederlandske klubber har klart å kvalifisere seg til et europeisk gruppespill i år.

Det er Vitesse som var garantert en plass i Europa Leagues gruppespill og Feyenoord i Champions Leagues gruppespill som følge av sine sluttplasseringen i Eredivisie forrige sesong.

Forrige møtet endte med uavgjort

Sverige og Nederland møttes på Friends Arena i Stockholm til den aller første kampen i kvalifiseringen i september i fjor og den kampen endte med uavgjort 1-1.

Ellers har lagene møttes totalt 24 ganger opp gjennom historien og det er Nederland med sine 10 seire som har et lite historisk overtak.

Sverige har vunnet åtte av dem mens seks har endt med uavgjort. Sverige har dog scoret flest mål med sine 48 mot Nederland sine 45.

Hvordan får du sett kampen i Norge?

I Norge vil kampen bli sendt på TV via Discovery sin kanal Eurosport Norge. Mens den også vil være tilgjengelig på Eurosport Player på nett om du ønsker å live streame kampen.

Det er dessverre ingen andre tilbydere på nett i Norge til denne kampen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler