ArgentinaKroatia
Nizhny Novgorod stadion i Nizhny Novgorod
VM, runde 2 i gruppe D
Torsdag klokken 20:00

Kroatia hadde få problemer i den første kampen mot Nigeria. Uten å overbevise endte kampen til slutt med en 2-0-seier, takket være et selvmål av Nigerias Etobo etter 32 minutter og et mål av Real Madrid-spiller Luka Modric på straffespark etter 71 minutter.

Argentina på sin side hadde både spillet og sjansene mot lille Island, men Island viste at de fortsatt skal tas på alvor og at de finner det lille ekstra til å gi 120% innsats når det gjelder.

Sergio Agüero sørget for ledelse allerede etter 19 minutter, men Alfred Finnbogason og Island slo tilbake bare fire minutt senere. Ørten sjanser og et brent straffespark av Messi senere ebbet kampen ut i 1-1 og poengdeling.

Kroatia, som kan sikre avansement ved seier i kveld, har hatt en noe kaotisk oppkjøring til denne kampen. For etter at AC Milan-spiss Nikola Kalinic nektet å bli byttet innpå i sluttminuttene mot Nigeria valgte Kroatia-trener Zlatko Dalic å sende stjernespilleren hjem. Dermed er det enda større press og forventninger til Mario Mandzukic i de neste kampene.

At Argentina og trener Sampaoli har nok av stjernespillere å velge i er det ingen tvil om, men det har vist seg vanskelig å få dem til å fungere sammen. I kveld kan det være vi får se et bytte fra 4-2-3-1 til en 3-4-3-formasjon, for å prøve å utnytte de offensive styrkene bedre.

Lagnyheter

Med en formasjonsendring vil det trolig også bli en del utskiftninger i den argentinske førsteelleveren. Spillere som Aguero og Messi vil selvsagt beholde plassene sine, men Gabriel Mercado, Marcos Acuna og Cristian Pavon kan også få sjansen fra start.

Kroatia er selvsagt svekket offensivt med Kalinic ute av troppen, og Mandzukic må for all del holde seg unna skader og karantener. Veteranen Vedran Corluka kan få sin hundrede kamp for Kroatia om han skulle få spilletid i kveld.

Forventede lagoppstillinger:

Argentina: Caballero; Mercado, Otamendi, Tagliafico; Salvio, Mascherano, Meza, Acuna; Messi, Aguero, Pavon

Kroatia: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rakitic, Badelj; Brozovic, Modric, Perisic; Mandzukic​

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på senderettighetene i Norge til dette mesterskapet, og denne kampen kan du få sett på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Argentina og Kroatia

Det er ikke langt unna en vinn eller forsvinn-kamp for Argentina, spesielt om Island skulle vinne sin kamp mot Nigeria i morgen. Kroatia på sin side overlever selv med tap, men kroatene vil selvsagt sikre avansementet så tidlig som mulig.

Noe vi er usikker på om de er kapabel til. Kroatia hadde, foruten straffesparket, kun ett skudd på mål i kampen mot Nigeria, og det kom ikke før på overtid av andreomgangen.

Så skal det sies at Argentina alt annet enn overbeviste mot Island. Men med en ny offensiv formasjon og vissheten om at de må prestere, bør det være et annet Argentina-lag vi ser i kveld.

Ronaldos suksess så langt i mesterskapet er også en faktor, og det blir spennende å se hvordan Messi svarer på det mot Kroatia. Vi skal ikke undervurdere betydningen for sammenligningen mellom dem to om Ronaldo skulle fortsette å skyte Portugal til suksess i VM mens Messi og Argentina feiler i gruppespillet.

Vi tror Argentina tar ansvar og vinner i kveld, det gir 2.15 i odds hos Rizk.