Norge tar i mot Nord-Irland på Ullevål til VM-kvalifiseringens siste kamp

De norske landslagsguttene har ingen VM-billett å spille om, men både ære, moral og ranking-poeng står på spill. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen med live stream her.

Lekte seg med San Marino

Etter mål av Markus Henriksen, Joshua King x2, Mohamed Elyounoussi x3, Ole Kristian Sælnes og Martin Linnes vant Norge enkelt 8-0 borte mot San Marino torsdag.

Det fører Norge opp én plass på tabellen og 10 poeng før kampen mot Nord-Irland. Åtte plussmål sørger også for at Norge hentet inn igjen den stygge negative målforskjellen etter Tyskland-tapet og har nå 16 scorede mål, tredje mest i gruppen, og 16 innsluppet.

Nord-Irland klar for play-off

Med seks seire, én uavgjort og to tap har Nord-Irland sikret seg andreplassen i VM-kvalifiseringens gruppe C og skal dermed mest sannsynlig ut i play-off.

Det er nemlig bare de åtte beste av totalt ni gruppetoere som får sjans til å spille play-off, men enn så lenge ser det ut til at Nord-Irland fint skal klare å bli blant de åtte beste.

Nord-Irland spilte torsdag hjemme mot Tyskland, og det var ikke overraskende Tyskland som gikk seirende ut av det oppgjøret med 3-1.

Norge tapte motsatt oppgjør

Lars Lagerbäcks første kamp som norsk landslagssjef i mars var mot nettopp Nord-Irland i Belfast. Og Nord-Irland sørget for at det ble en dårlig start for Lagerbäck med en 2-0 seier.

Målene ble scoret av Jamie Ward allerede i det andre minuttet av kampen før Conor Washington satte punktum i det 33. minutt.

Det var faktisk bare det andre tapet til Norge for Nord-Irland på totalt åtte oppgjør. Norge har vunnet seks og ingen har noen gang endt med uavgjort. Målforskjellen på de åtte kampene er 18-9 i Norges favør.

Joshua King usikker

Det er usikkert om tomålscoreren fra San Marino-kampen Joshua King kommer til å rekke kampen mot Nord-Irland. Han måtte ut etter ca en times spill på grunn av en følelse i låret som han har hatt problemer med tidligere.

Om han ikke rekker kampen så har Lars Lagerbäck fortsatt tre alternativer på spissplass. Det er Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund og Alexander Sørloth.

Hvordan ser du kampen?

I Norge vil kampen bli sendt på TV via Discovery sin kanal MAX. Mens den også vil være tilgjengelig på Eurosport Player på nett om du ønsker å live streame kampen.

Les mer om hvordan du streamer fotball i Norge.

Når starter Norge – Nord-Irland?

Kampen starter klokken 20.45 søndag kveld, det er samme tidspunkt som de to andre kampene i Norges gruppe.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler