Tøff oppgave for Japan tirsdag – Men toppscoreren fra VM 2014 må kanskje stå over

ColombiaJapan
Mordovia Arena i Saransk
VM, runde 1 i gruppe H
Tirsdag klokken 14.00

Colombia har ikke hatt den aller beste oppkjøringen til mesterskapet, og kun én vennskapskamp har blitt spilt tidligere i juni, da et Egypt uten Mohamed Salah holdt dem til 0-0.

I kvalifiseringen kapret Colombia den siste kvalifiseringsplassen bak Brasil, Uruguay og Argentina, og på 18 kvalifiseringskamper slapp de kun inn 19 mål, men scoret i tillegg kun 21.

Den største bekymringen før denne kampen har uansett vært om stjernespiller James Rodriguez blir frisk i tide. Han har stått over treningene etter at laget ankom Russland, og muskelskaden kommer til å bli testet helt opp mot avspark tirsdag ettermiddag.

Tidligere Japan-trener Vahid Halilhodzic ble sparket så sent som for to måneder siden på grunn av uenigheter med spillergruppen, og det blir spennende å se om lagets nye trener, Akira Nishino, kan sette sitt preg på mannskapet på så kort varsel.

De to landene møttes i gruppespillet også for fire år siden, den gang vant Colombia hele 4-1 før det ble tap for vertsnasjon Brasil i kvartfinalen. Det var James sitt store gjennombrudd som fotballspiller og colombianeren vant gullstøvelen i tillegg til å bli kjøpt av Real Madrid samme sommer.

Lagnyheter

James Rodriguez er som sagt noe usikker grunnet en muskelskade, og om han ikke skulle rekke det er det trolig River Plates Juan Quintero som erstatter han i førsteelleveren.

Det er ingen skader å melde om i Japans tropp, men hvem som starter er et stort mysterium. Nishino byttet hele ti spillere mellom de to vennskapskampene mot Sveits og Paraguay, og det er usikkert hvem som overbeviste han mest.

Forventede lagoppstillinger:

Colombia: Ospina; Arias, D. Sanchez, Mina, Diaz; C.Sanchez, Aguilar; Cuadrado, James, Uribe; Falcao

Japan: Kawashima; H. Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo; Shibasaki, Yamaguchi; Muto, Kagawa, Inui; Osaka

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til VM 2018, og denne kampen kan du se på TV2 sin hovedkanal og på deres nettjeneste TV2 Sumo.

Spilltips til kampen mellom Colombia og Japan

Japan har enda ikke vunnet mot Colombia på tre forsøk, og som nevnt ble det et stygt 1-4-tap for fire år siden. Det er i tillegg stor usikkerhet i den japanske troppen, og få vet hva man kan forvente med deres nye trener.

Colombia på sin side har nå hatt seks stabile år med relativt gode resultater under trener Pekerman, og laget har kun tapt to av sine siste 13 kamper.

Selv uten James tror vi Colombia har nok kvalitet til å vinne mot Japan i kveld, og dermed få minst en halv fot i utslagsrundene.

Vi går for Colombia-seier og over 1.5 mål til 2.30 i odds hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler