Enorm oppgave venter Panama i form av Belgia i deres aller første VM-kamp i historien

BelgiaPanama
Fisht Olympic stadion i Sotsji
VM, Runde 1 i gruppe G
Mandag klokken 17:00

Det var folkefest og nasjonal fridag da Panama for første gang i landets historie kvalifiserte seg til verdensmesterskapet i fotball i fjor høst. Panama sikret den siste kvalifiseringsplassen i kvalifiseringen for Nord- og Mellom-Amerika med bedre målforskjell på bekostning av USA helt i sluttminuttene i den siste kampen.

Men er litt av en oppgave som venter dem i VM-debuten. Første kamp er mot Belgias gylne generasjon, og senere i gruppespillet venter England i tillegg til Tunisia.

Flere mener Panama er det svakeste laget i turneringen, og de har allerede sprengt oddsen ved å kvalifisere seg. Trener Hernan Gomez er lagets sterkeste kort, da han har ledet både Colombia og Ecuador i VM i henholdsvis 1998 og 2002.

Resultatene i oppkjøringen til mesterskapet har ikke vært veldig overbevisende, der det blant annet ble et 0-1-tap for Norge på Ullevaal stadion.

Og Dette er trolig den siste sjansen for flere av Belgias stjerner til å ordne seg en VM-medalje. Spillere som Tomas Vermaelen, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Marouane Fellaini og Dries Martins er alle over tredve år gamle i år.

Trener Roberto Martinez har kun tapt én kamp så langt som Belgia-trener, og hurtig angrepsfotball har vært nøkkelen til suksessen. I kvalifiseringen ble Belgia det mestscorende laget med hele 43 mål. ¤-1 mot Costa Rica, et lag som spiller relativt lik fotball som Panama, kan være en liten advarsel om hva som venter i ettermiddag.

Lagnyheter

På grunn av usikkerhet rundt formen hans vil Vincent Kompany trolig starte på benken, mens Hazard og Mertens blir dem som flankerer Lukaku på topp for Belgia.

For Panama sin del er midtstopper Roman Torres usikker, men han vil trolig starte da det er få gode alternativer på benken for Gomez å velge i.

Forventede lagoppstillinger

Belgia: Courtois; Alderweireld, Ciman, Vertonghen; Meunier, Carrasco, Witsel, De Bruyne; Mertens, Eden Hazard; Lukaku

Panama: Penedo; R. Torres, Escobar, Machado, Ovalle, Murillo; Gomez, Avila, Barcenas, Godoy; G. Torres

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til dette VM, og denne kampen kommer til å bli sendt på TV2 sin hovedkanal i tillegg til på TV2 Sumo på nett.

Spilltips

Belgia har flust av målfarlige spillere, og Panamas forsvar har virkelig ikke vært habil i oppkjøringskampene, noe som kom til syne i kampen mot Norge på Ullevaal. De skal få problemer med kjappe sterke Lukaku i tillegg til de hurtige tekniske spillerne han har bak seg. Vi tror det blir meget tøft for Panama, men man skal aldri undervurdere en VM-debutant og deres motivasjon til å imponere.

Vi tror det kan bli mer mål enn snittet i en VM-kamp og går for minimum tre mål scoret.

Det gir fine 2.05 i odds hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler