Tøff start på Europa League-eventyret for Glimt

Glimt skal til Nederland for å spille sin første Europa League-kamp i historien, når de gjester PSV Eindhoven torsdag kveld. Les vårt spilltips til kampen her.

Champions League glapp på målstreken

De regjerende norske mesterne spilte hele fire runder med Champions League-kvalifisering, før gruppespillet glapp i den helt siste kampen borte mot Dinamo Zagreb, etter at de først vant hjemmekampen mot de kroatiske mesterne.

1-0 endte det på Aspmyra. før kroatene ble for sterke og vant sammenlagt med to sene mål i ekstraomgangene. Dermed endte Glimt i Europa League, som trolig er bedre sportslig, selv om pengene ikke er like innbringende i denne turneringen.

Tøff gruppe

Sportslig ikke like utfordrende sier jeg, men i gruppe med PSV Eindhoven, Arsenal og FC Zürich skal Glimt få nok å stri med på banen også i Europa League. De to øverste lagene går videre til sluttspillet i Europa League, mens tredjeplassen er klar for sluttspill i Conference League.

Det er trolig tredjeplassen Glimt skal sikte seg inn etter, og få en plass i sluttspillet de kom helt til åttendedelsfinalen i sist sesong. Det er dermed masse koeffisientpoeng for både klubb og Norge å hente for Glimt denne sesongen.

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Arsenal 6 5 0 1 5 15
#2 PSV Eindhoven 6 4 1 1 11 13
#3 Bodø/Glimt 6 1 1 4 -5 4
#4 FC Zürich 6 1 0 5 -11 3

Lagnyheter

Kjetil Knutsen kan glede seg over at troppen er skadefri, og Marius Lode er også registrert for Europacup-spill. Dermed får vi trolig en toppen førsteellever for gjestene fra Norge.

For Ruud van Nistelrooys PSV sin del er det et par skader å melde om. Midtbanespiller Marco van Ginkel er uaktuell, sammen med Noni Madueke. Fredrik Oppegård og Luuk de Jong er også usikre.

LES OGSÅ: Molde vinner sin hjemmekamp i Conference League

Spilltips: PSV vinner, begge lag scorer

Glimt er underdogs her, som de alltid er på bortebane i Europa. Glimt har som oftest gjort det stemplet til skamme, men laget fra Bodø er ikke i voldsomt god form om dagen.

Tapte hele 1-4 hjemme mot Molde i helgen, noe som betyr at de kan se langt etter sin tredje Eliteserie-tittel på rad, og kampen borte mot Zagreb var heller ikke overbevisende.

PSV tapte også i helgen, borte mot Twente. Men de vant alle sine tre første Eredivisie-kamper før det, med hele 22-5 i målforskjell.

Hjemmelaget er et klart bedre lag, men det er to lag som liker å score mål. Derfor går jeg for hjemmeseier samtidig med at begge lagene scorer, som gir fine 2.63 i odds hos unibet.

Kampstart er klokken 18:45, og Philips Arena i Eindhoven er nærmest utsolgt, meldes det.

PSV Eindhoven - Bodø/Glimt Odds for HUB:
Kampen starter 08/09 18:45
Kamp avsluttet

Spill på kampen hos Unibet:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler