Svak belgisk motstand for Molde i kveld

Molde skal i gang med sitt Conference League-eventyr i kveld, når de tar imot Gent fra Belgia. Gjestene er i elendig form, og de norske serielederne er favoritter hjemme på Aker stadion.

Suser mot seriegull

Det har vært en fantastisk sesong for Molde så langt, og alt ligger til rette for at de tar sitt femte seriemesterskap i Norge, med hele 10 poeng ned til Bodø/Glimt på andreplass, etter at de knuste nettopp Glimt 4-1 på bortebane i helgen.

Det er kun ni kamper igjen av sesongen, så mye skal gå galt for at Molde ikke skal løfte pokalen igjen, for første gang siden 2019, og som nevnt femte gang totalt. Alle de fire foregående seriemesterskapene har blitt vunnet etter 2011.

Overkommelig gruppe

Molde deltok ikke i et Europeisk gruppespill sist sesong, etter at de kom helt til åttendedelsfinalen av Europa League tilbake i 20/21-sesongen. Den gang slo de ut Hoffenheim i sekstendedelsfinalen, før Granada ble et lite hakk for store.

På veien til gruppespillet i Conference League har Molde slått ut svenske Elfsborg 6-2 sammenlagt, ungarske Kisvarda 4-2 sammenlagt og til slitt østerrikske Wolfsberger 4-1 sammenlagt i playoffen.

Nå venter belgiske Gent, irske Shamrock Rovers og svenske Djurgården i gruppespillet, og jeg ser personlig på Molde som favoritter til å vinne gruppen.

Shamrock Rovers skal være et nummer for små sammenlignet med de tre andre lagene, men både Gent og Djurgården er lag Molde skal ta på største alvor.

Conference League gruppe F - Kveldens kamper:

Odds for HUB:
8th Oct
Game
Result
FT
Sarpsborg 08 FK Haugesund
4 0
9th Oct
Game
Result
FT
Bodø/Glimt Sandefjord
4 1
9th Oct
Game
Result
FT
Molde Hamarkameratene
5 0
9th Oct
Game
Result
FT
Strømsgodset Tromsø
1 2
9th Oct
Game
Result
FT
Odds Ballklubb Kristiansund BK
1 1
9th Oct
Game
Result
FT
Viking Lillestrøm
0 3
9th Oct
Game
Result
FT
Rosenborg Vålerenga
3 0
19th Oct
Game
Result
FT
Jerv Aalesund
0 1

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Molde-trener Erling Moe må klare seg uten Martin Ellingsen, Bjørn Sigurdarson og Kristoffer Haraldseid, som alle sammen er ute med diverse skader.

For gjestene sin del er Elisha Owusu, Julien de Sart og Tarik Tissoudali alle sammen ute med skader og ikke med troppen opp til Molde.

Molde:

Karlstrøm;
Tiedemann Hansen, Haugan, Risa;
Knudtzon, Kaasa, Mannsverk, Breivik, Haugen;
Wolff Eikrem, Fofana

Gent:

Roef;
Okumu, Ngadjui, Torunarigha;
Samoise, Kums, Marreh, Montes;
Hong;
Depoitre, Cuypers

Spilltips: Molde vinner

Gjestene fra Belgia er ikke i voldsomt god form, og står med 3-2-2 i hjemlig liga etter syv serierunder. I helgen ble det tap borte mot Charleroi. Gent tapte også 0-4 sammenlagt mot Ominia Nikosia i Europa League-playoffen.

Jens Petter Hauge ble hentet som en spennende offensiv signering sist måned, men den tidligere Glimt-spilleren har enda ikke klart å gjøre inntrykk for dette Gent-laget. Starter trolig ikke dette oppgjøret.

Molde er i knallform og var overraskende mye bedre enn Glimt på Aspmyra i helgen. Jeg ser på Molde som favoritter, og jeg tror Gent får seg et lite sjokk på kunstgresset i Romsdalen i kveld.

Kampstart er klokken 21:00, og det er meldt om et godt antall solgte billetter til kampen. Det skal nok bli en god ramme med høstmørke og flomlys på Aker stadion i Molde.

Nedenfor ser du beste odds til kampen hos noen av våre samarbeidspartnere.

Molde vs Gent Odds for HUB:
Kampen starter 08/09 21:00
Kamp avsluttet

Les også vårt tips til Glimts Europacup-kamp i kveld:

europa-league
Glimt skal til Nederland for å spille sin første Europa League-kamp i historien, når de gjester PSV Eindhoven torsdag kveld. Les vårt spilltips til kampen her. Og se hvilken bookmaker som gir best odds.
11 juni, 2023

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler