Spilltips: Danmark mot Polen i VM-kvalifiseringen

Polen og Robert Lewandowski drar fredag til Parken stadion i København for å møte Danmark til dyst i VM-kvalifiseringens gruppe E. Få odds og spilltips til kampen her.

Danmark bør vinne

Polen er så langt ubeseiret og står med fem seire, én uavgjort og 16 poeng så langt og leder gruppen klart. Danmark på sin side er på tredjeplass a poeng med Montenegro, seks poeng bak polen.

Montenegro møter Kasakhstan borte, en kamp de med stor sannsynlighet vinner. Men andre ord er presset på Åge Hareide og Danmark før møtet med Polen.

Christian Eriksen Danmark

Christian Eriksen har under Åge hareide endelig levd opp til forventningene på det danske landslaget.

To lag i god form

Danmark kommer fra 3-1 borte mot Kasakhstan i forrige kvalifiseringskamp. Før det spilte de uavgjort 1-1 hjemme mot Tyskland i en treningskamp og uavgjort 0-0 borte mot Romania i VM-kvaliken.

Polen på sin side har som sagt ikke tapt så langt i kvalifiseringen og har vunnet de fire foregående kampene mot Romania hjemme (3-0), Montenegro borte (1-2), Romania borte (0-3) og Armenia hjemme (2-1).

Lewandowski toppscorer i kvalifiseringen

Polens stjernespiller Robert Lewandowski står så langt med 11 mål i kvalifiseringen og topper dermed toppscorertabellen sammen med Portugals Cristiano Ronaldo.

Danmarks toppscorer er Tottenhams Christian Eriksen som så langt står med fire nettkjenninger.

Les mer om Norges kamp mot Aserbajdsjan her.

Bendtner tilbake i troppen

En av de store snakkisene før Åge hareide offentliggjorde sin tropp til de to kommende kampene i VM-kvalifiseringen var om Rosenborgs formspiller Nicklas Bendtner ble kalt tilbake for første gang på to år.

Og det var ingen Bendtner i troppen opprinnelig, noe Hareide nok angret på når han satt på tribunen og så Bendtner heade inn 1-0 til Rosenborg over Ajax i play-offen til Europa League.

Heldigvis for den danske landslagssjefen måtte Leipzigs danske spiss Yussuf Paulsen melde forfall på grunn av skade noen dager senere, og inn kom Bendtner for å erstatte han.

Bendtner Rosenborg

Nicklas Bendtner har fått en ny vår i Rosenborg og er endelig tilbake på det danske landslaget.

Tidligere møter

Danmark og Polen har møtt hverandre tjueen ganger før og det er faktisk Danmark som er det historisk overlegne laget.

På de tjueen kampene står Danmark med elleve seire, mens Polen har vunnet åtte av dem, to har endt uavgjort.

Forrige møtet var tidligere i denne kvalifiseringen når Polen vant 3-2 på hjemmebane, sist Danmark vant var i en vennskapskamp i 2010 da de vant 3-1 hjemme i parken.

Spilltips: Uavgjort i Parken

Danmark er nødt til å vinne denne kampen for å ha et realistisk håp om å ta førsteplassen i gruppen, men selv da blir det vanskelig.

Ett poeng vil uansett hjelpe på god vei til å kapre den viktige andreplassen, og vi tror Danmark kan klare å holde Robert Lewandowski og Polen til uavgjort hjemme i parken.

Odds for kampen hos bet365:

Danmark: 2.40

Uavgjort: 3.30

Polen: 3.25

Vi går for uavgjort til 3.30 i odds. Kampstart er 20.45 fredag kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler