Spilltips til kveldens Nations League-kamp mellom Portugal og Italia

Portugal og Italia har møtt hverandre hele 25 ganger tidligere, men man må helt tilbake til 1993 for finne forrige tellende kamp, den gang vant Italia både borte og hjemme i kvalifiseringen til 94-VM.

Portugal – Italia
Estádio da Luz, Lisboa
UEFA Nations League. Gruppe A3
Mandag klokken 20:45

Og Italia-seier har vært kjenningsmelodien i møtene mellom de to gigantene, faktisk har Italia vunnet hele 18 av de 25 møtene dem imellom. I en vennskapskamp i 2015 vant Portugal 1-0 borte, den første seieren til portugiserne siden 1976. og den første etter hele 10 tap på rad mot italienerne.

1-1 mot Kroatia i den første kampen etter VM, og uten den store stjernen, Ronaldo, må sies å være et akseptabelt resultat for de regjerende Europamesterne. Perisic scoret kampens første mål med et flott skudd etter at Pepe mister kontroll på ballen i eget felt etter 18 minutter. Men Pepe fikk sin revansje vel 15 minutter senere da han header ballen helt nederst i hjørnet av målet etter et innlegg.

Italia på sin side møtte Polen hjemme med en tropp bestående av hele syv debutanter. Ikke alle fikk spilletid, men det er fortsatt et ganske nytt Italia-lag under Roberto Mancini som tydelig trenger litt tid på å spille seg inn, noe uavgjort hjemme mot Polen illustrerer. Chelseas Jorginho scoret Italias mål i andre omgang etter at Piotr Zielinski først hadde gitt Polen ledelsen i den første omgangen.

Forventede lagoppstillinger

Portugal: Patricio; Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Mario Rui; Neves; Bernardo Silva, Pizzi, William Carvalho, Bruma; André Silva

Italia: Donnarumma; Zappacosta, Bonucci, Chiellini, Biraghi; Pellegrini, Jorginho, Gagliardini; Bernardeschi, Balotelli, Insigne

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips til kampen

Portugal var nok noe skuffet over prestasjonene i VM, men det er ikke store forandringer i troppen som dro til Russland, og som også vant EM for to sesonger siden. Mange venter nok på at et generasjonsskifte skal komme, men troppen har fortsatt masse kvalitet og erfaring, selv uten Ronaldo.

Italia på sin sine har en meget nykomponert tropp, men det er også her mye talent. Dog mangler de helt store profilene som vi har vært vant med fra tidligere utgaver. Vi tror de skal få det tøft borte mot et meget samspilt og erfarent Portugal-lag.

Og oddsen på hele 2.30 hos Unibet for hjemmeseier er meget fin.