Molde tar sin første Europa League-seier

Molde har fått en elendig start på Europa League-gruppespillet, med to tap på to forsøk, borte mot Qarabag og hjemme mot Bayer Leverkusen. Nå venter regjerende svenske mestere Häcken på Aker stadion torsdag kveld. Les vårt spilltips til Molde – Häcken lenger ned i artikkelen.

De regjerende seriemesterne var suverene forrige sesong, men denne sesongen har moldenserne slitt, og det ble et 2-3-tap borte mot Brann i helgen. Europacup-plassene ser ut til å henge i en tynn tråd, med syv poeng opp til Brann og Tromsø på delt tredjeplass, men seier i Cupfinalen gir plass i Europa neste år.

Les også: Vi tror Glimt slår Besiktas.

Fredrik Gulbrandsen sørget for 0-1 i den første omgangen, en ledelse som ikke skulle overleve lenge etter hvilen. Sander Kartums lekre første scoring for kvelden innledet en periode med et lysende Brann-lag, som vel 20 minutter senere tok ledelsen da Frederik Børsting traff blink.

I en periode der rødtrøyene leverte rikelig med målsjanser, fikk man også satt en tredje scoring, og Kartums andre for kvelden beseglet Moldes skjebne, som nå virkelig må kjempe for å komme til Europa neste år.

Flere Eliteserie-kjenninger

Häcken, med Per Mathias Høgmo som trener, tok en sensasjonell seier i Allsvenskan forrige sesong, og er også med å kjempe om tittelen denne sesongen, så dette blir alt annet enn lett for Molde. Häcken har også tapt sine to første kamper i gruppespillet mot de to samme motstanderne.

Klubben har et par kjente ansikter i troppen, med tidligere Rosenborg-stopper Even Hovland i midtforsvaret, bergenseren Tomas Totland på høyreback og tidligere storscorer i Eliteserien Ola Kamara på topp.

Spin Bookie

Spinbookie

4.6/5

100% opp til 1 000 kr

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Bayer Leverkusen 6 6 0 0 16 18
#2 Qarabag FK 6 3 1 2 -2 10
#3 Molde 6 2 1 3 0 7
#4 Haecken 6 0 0 6 -14 0

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Vi kommer med mer lagnyheter og lagoppstillinger torsdag, men allerede nå er det klart at Moldes Jakob Karlstrøm, Martin Linnes og Erling Knutzon, og Häckens Ali Youssef, Valgeir Fridriksson og Filip Trpcevski mister oppgjøret.

Molde:

Petersen;
Eriksen, Bjørnbak, Løvik, Hagelskjær;
Breivik, Øyvann, Ellingsen, Grodem;
Wolf Eikrem, Gulbrandsen

Häcken:

Abrahamsson;
Sandberg, Hammar, Ousou, Totland;
Rygaard, Sa Gustafson, Si Gustafson;
Layouni, Chilufya, Sonko

Molde vs Haecken Odds for HUB:
Kampen starter 26/10 18:45
Kamp avsluttet

Spilltips til Molde – Häcken: Molde vinner

Molde er ganske klare favoritter, men oddsen er spillbar, på rundt 1.80 hos de fleste bookmakerne. Molde tapte begge kamper mot Djurgården i gruppespillet i Conference League forrige sesong, og har en del å revansjere mot svenske lag.

Spiller for spiller er Moldes tropp klart bedre, men de skal prestere betydelig bedre enn det de viste mot Brann på lørdag. der de ble løpt i senk i den andre omgangen.

Med medaljer snart utenfor rekkevidde er Europa League stedet for Molde å vise seg frem i høst, før Cupfinalen i desember, og jeg tror de tar sine første poeng i gruppespillet i år torsdag kveld. Unibet gir 1.83 for Molde-seier.

Du kan spille på Molde – Häcken hos Unibet her.

Molde vs Haecken Begge lagene scorer
Kampen starter 26/10 18:45
Kamp avsluttet
Molde vs Haecken Over/under 2.5 mål
Kampen starter 26/10 18:45
Kamp avsluttet
Molde vs Haecken Double Chance - Full Time
Kampen starter 26/10 18:45
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler