Bodø/Glimt med viktig seier i Conference League

Bodø/Glimt har tatt ett fattig poeng på to Conference League-kamper så langt denne sesongen, før de torsdag kveld tar imot tyrkiske Besiktas på hjemmebane. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Glimt står ellers med fire strake seiere i Eliteserien, og cruiser mot sitt tredje seriemesterskap på fire sesonger. Avstanden ned til Viking på andreplass er nå seks poeng, når det kun gjenstår fem kamper av sesongen.

Besiktas tapte i helgen for rivalene Galatasaray, men har ellers fått en god start på sesongen i Süperlig, der de ligger som nummer fire på tabellen når det er spilt ni ligakamper.

Det er nå to år siden Glimt briljerte i Europa, og man bør ta tre poeng her om det fortsatt skal være håp om å gå videre til utslagsrundene. I fjor gikk de videre som nummer tre i gruppe med Arsenal, PSV og Zurich i Europa League, men tapte 0-1 sammenlagt mot Lech Poznan i den første utslagsrunden av Conference League.

Besiktas har, som mange andre tyrkiske klubber, en del kjente navn i troppen. Som tidligere Manchester United-spiller Eric Bailly, Alex Oxlade-Chamberlain og Ante Rebic. Man skal også se opp for den tyrkiske landslagsspilleren Cenk Tosun.

Les også: Vi tror Molde slår Häcken.

Målrik kamp i helgen for Glimt

Det var en spinnvill kamp mellom Bodø/Glimt og Sandefjord helgen. Hjemmelaget ble spådd som suverene favoritter i forkant av oppgjøret, men gjestene fra hvalfangerbyen leverte en praktmatch og ga virkelig de helgule kamp om poengene på Aspmyra.

Jeppe Kjær åpnet scoringsballet da han sendte Sandefjord i føringen i første akt, men Faris Pemi Moumbagna, Nino Zugelj og Albert Grønbæk snudde kampen i nordlendingenes favør i løpet av en stor helgul seksminuttersperiode omtrent midtveis i de første 45.

Danilo Al-Saed reduserte til 3-2 ikke lenge etter, men Ulrik Saltnes vippet inn 4-2 helt på tampen av første omgang for å gi Glimt to måls forsprang til hvilen. Over i andre omgang blåste Jakob Dunsby liv i kampen igjen på ny med en strålende scoring, men det ble til slutt kun et trøstemål for gjestene som måtte reise tomhendte hjem til Vestfold.

Slots Palace Casino

Slotspalace

4.2/5
Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Club Brugge 6 5 1 0 12 16
#2 Bodø/Glimt 6 3 1 2 3 10
#3 Besiktas 6 1 1 4 -7 4
#4 Lugano 6 1 1 4 -8 4

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Kjetil Knutsen kan glede seg over at Glimt-troppen nærmest er skadefri, med kun Runar Espejord ute med en hamstringskade. Det er heller ingen karantener å ta hensyn til for hjemmelaget.

Det ser værre ut for Besiktas, som må klare seg uten både Eric Bailly, Salih Ucan, Emrecan Uzunhan og Tayyib Talha Sanuc som alle er ute med skader. I tillegg må Mert Günok stå over på grunn av det direkte røde kortet han fikk i den forrige gruppespillskampen.

Bodø/Glimt:

Haikin;
Wembangomo, Bjørtuft, Moe, Bjørkan;
Fet, Berg, Grønbæk;
Sørli, Faris, Pellegrino

Besiktas:

Gunok;
Rosier, Amartey, Colley, Zaynutdinov;
Bingol, Hadziahhmetovic, Fernandes;
Ghezzal, Aboubakar, Rashica

Bodø/Glimt vs Besiktas Odds for HUB:
Kampen starter 26/10 21:00
Kamp avsluttet

Spilltips: Bodø/Glimt vinner

Glimt har virkelig funnet formen igjen, og hektet Viking av i kampen om gullet i Eliteserien. Om gullet blir sikret før de siste serierundene vil tre poeng her være gull verdt, når Glimt kan fokusere fullt på de resterende gruppespillskampene.

Besiktas er et godt lag, men et nivå under Galatasaray og Fenerbache. Molde ga Galatasaray kamp helt til døren i den siste kvalifiseringsrunden til Champions League for to måneder siden.

Bodø/Glimt er faktisk små favoritter her, og både kulde og kunstgress vil helt klart være til Glimts fordel, som det så ofte før har vært i Europacupene. Jeg tror Glimt tar dette, til fine 2.35 i odds hos Unibet.

Bodø/Glimt vs Besiktas Begge lagene scorer
Kampen starter 26/10 21:00
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Besiktas Over/under 2.5 mål
Kampen starter 26/10 21:00
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Besiktas Double Chance - Full Time
Kampen starter 26/10 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler