Spilltips til Nations League-kampen mellom Italia og Polen

Roberto Mancini har med seg hele syv debutanter i troppen til sine første tellende kamper som trener for Italia, mens flere store navn i tillegg er utelatt. Men Polen har også flere potensielle debutanter med i troppen, seks for å være nøyaktig.

Italia – Polen
Renato Dall’Ara, Bologna
UEFA Nations League, gruppe A3
Fredag klokken 20:45

Roberto Mancini fikk en god start på karrieren som Italia-trener da hans første landskamp endte med en 2-1-seier over Saudi Arabia i mai. Men nå begynner alvoret for den tidligere Manchester City-treneren, og i tillegg til Polen skal Italia møte Portugal i både hjemme og borte i løpet av høsten.

Vinneren av gruppen skal neste sommer spille Nations League-sluttspill, der det skal kåres en vinner blant alle de fire gruppevinnerne i A-ligaen. De fire beste lagene i A-ligaen som eventuelt ikke klarer å kvalifisere seg til EM får i tillegg en ny mulighet til å kvalifisere seg i en playoff i mars 2020.

Troppen til Italia består som nevnt av hele syv debutanter, i tillegg til flere spillere med godt under ti landskamper totalt. De syv debutantene er Alessio Cragno (Cagliari), Cristiano Biraghi (Fiorentina), Manuel Lazzari (SPAL), Emerson Palmieri (Chelsea), Nicolo Barella (Cagliari), Marco Benassi (Fiorentina) og Nicolo Zaniolo (Roma).

Flere stjerner, som Mattia De Sciglio, Matteo Darmian, Marco Veratti og Antonio Candreva er utelatt, og faktisk er Milans Giacomo Bonaventura den mest erfarne midtbanespilleren med i troppen, med sine 11 landskamper.

Polen må klare seg uten Łukasz Piszczek som har gitt seg på landslaget, men også erfarne spillere som Artur Jędrzejczyk og Kamil Grosicki er utelatt. Genoas spennende spiss Krzysztof Piątek er med, 23-åringen står med tre mål på to kamper så langt I Serie A.

Forventede lagoppstillinger

Italia: Donnarumma; Zappacosta, Bonucci, Chiellini, Criscito; Benassi, Jorginho, Pellegrini; Chiesa, Balotelli, Insigne

Polen: Fabiański; Bereszyński, Glik, Kamiński, Reca; Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Kurzawa; Milik, Lewandowski

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende UEFA Nations League i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på hovedkanalen TV2 eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Italia er ganske klare favoritter fredag kveld, og det er en ny optimisme rundt landslaget i Italia etter at Mancini tok over før sommeren. Det blir dog spennende å se hvordan han skal få dette relativt nye landslaget til å fungere sammen uten skikkelige forberedelser før alvoret starter.

Poeln på sin side har også et relativt nytt landslag, med en god blanding av gammelt og nytt blod. VM viste klart og tydelig at den generasjonen som har fått Polen til å prestere godt over en lang periode nå var godt over middagshøyden.

Vi tror det Italienske laget løser dette best, men siden oddsen på 1.70 for hjemmesier er i laveste laget til å være interessant å spill på går vi for Italia-ledelse til både halv- og fulltid til 2.65 i oods hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler