Spilltips: Hoffenheim – Liverpool, Champions League-kvalifisering

Tirsdag skal Liverpool ut i sitt første og eneste hinder før et eventuelt Champions League-gruppespill, og det er Håvard Nordtveit og hans 1899 Hoffenheim som er mostandere. Les mer om hvordan du live streamer kampen og få spilltips her.

Nordtveit tilbake i Bundesliga

Etter fem gode sesonger i Bundesliga for Borussia Mönchengladbach etter overganger fra Arsenal i 2011 dro Nordtveit tilbake til Premier League før forrige sesong. Det ble et nytt London-lag for nordmannen i form av West Ham, og optimismen var stor før sesongen startet.

Men det ville seg bare ikke for Rogalendingen, mye på grunn av at han ble brukt i en annen posisjon enn den han hadde lykkes med i Tyskland. Der han har storspilt som stopper og defensiv midtbanespiller i Galdbach, ble det mye spill på høyreback i West Ham.

Det ble totalt femten kamper i Premier League, og planen var å prøve å slå igjennom denne sesongen. Men når budet kom fra Hoffenheim i sommer var han ikke vond å be, da også familien trivdes bedre i Tyskland.

I Hoffenheim er han lovet å bli satset på i midtforsvaret, en posisjon han også er vant med å spille i for det norske landslaget.

Se Rosenborg mot Ajax i Europa League-kvalifiseringen med live stream.

Liverpool med rekordsignering

Mohamed Salah

Når Liverpool i sommer hentet Mohamed Salah fra den italienske storklubben Roma, var det den dyreste signeringen til klubben gjennom tidene.

Totalt 380 millioner norske kroner måtte de røde fra Liverpool ut med, for det som garantert blir en forsterkning til laget.

Men suksess til Liverpool denne sesongen er nok mye avhengig av om Philippe Coutinho blir solgt til Barcelona eller ikke. Brasilianeren skal være øverst på ønskelisten til La Liga-klubben etter salget av Neymar til Paris Saint-Germain.

Han var ikke på benken i Liverpools 3-3 kamp borte mot Watford på lørdag, og det er usikkert om han spiller tirsdagens kamp i Champions League-kvalifiseringen.

Les deg opp på årets Premier League-sesong.

Hvor spilles kampen?

Dette er den første europeiske kampen som blir spilt på 1899 Hoffenheims hjemmebane Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim.

Stadionen sto ferdig halvveis i klubbens aller første Bundesliga-sesong i januar 2009, og har en kapasitet på rett over 30.000.

Rhein-Neckar-Arena Hoffenheim

Spilltips: Den lille tyske overraskelsesklubben klarer uavgjort

1899 Hoffenheim overrasket stort i forrige sesong i Bundesliga og tok en sterk fjerdplass og kvalifiserte seg dermed til Champions League play-off.

Laget har vel og merke mistet Niklas Süle til Bayern Munchen, men troppen er mer eller mindre den samme som presterte så godt i den forrige sesongen.

At Liverpool er mostander i lagets aller første kamp i Europa kommer til å være en vitamininnsprøytning og tyskerene kommer til å gi engelskmennene kamp helt til døren. Uro i troppen til Liverpool angående Coutinho vil også trolig spille inn.

Odds for kampen hos bet365:

Hoffenheim: 3.10

Uavgjort: 3.25

Liverpool: 2.30

VI tror Hoffenheim klarer å holde Liverpool til uavgjort og går for U til fine 3.25 i odds.

Hvor ser du kampen?

Kampen kan sees på Viasat fotball eller via live stream på Viaplay.

Det er dessverre ingen betting-selskaper som har kampen tilgjengelig via sine live streamings-tjenester.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler