Chelsea tar et langt skritt mot avansement i CL

Chelsea lille spilltips live stream

Vi er inne i den andre uken med åttendedelsfinaler i Champions League, og denne uken er det de åtte siste lagene som skal ut i sitt første av to oppgjør der kvartfinaler er guleroten om man vinner sammenlagt. På Stamford Bridge i London er det Lille, som overrasket stort i Ligue 1 sist sesong, som skal ut i en tøff oppgave mot et Chelsea-lag som er i kanonform om dagen.

Det andre oppgjøret tirsdag kveld er kampen mellom Villarreal og Juventus.

Chelsea er regjerende Champions League-mestere, og storfavoritter i dette oppgjøret, da Lille ikke har klart å opprettholde den gode formen som de hadde sist sesong, og befinner seg helt nede på en ellevteplass på Ligue 1-tabellen etter 25 spilte runder. Dermed ser Champions League-deltakelse neste sesong ut til å henge i en veldig tynn tråd.

Etter en liten formdupp i Premier League nå i vinter har Premier League-tittelhåpet sakte med sikkert forsvunnet for Chelsea de siste ukene. Selv om Manchester City tapte i helgen og har en kamp mer spilt enn Chelsea, er det ti poeng opp til de lyseblå om Chelsea vinner sin hengekamp, og det med 13 ligarunder igjen å spille.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger:

Chelsea-spilleren Mason Mount sliter fortsatt med en ankelskade og vil sannsynligvis bli spart med tanke på Ligacup-finalen mot Liverpool 27. februar, mens Cesar Azpilicueta og Callum Hudson-Odoi er friske og klar for kamp.

Ben Chilwell og Reece James holder begge på å komme seg etter å ha vært ute med skader, men vil trolig stå over dette oppgjøret.

Nok en uinspirerende prestasjon fra Romelu Lukaku i helgen kan få Tuchel til å vurdere å bytte han ut med Timo Werner, og Marcos Alonso bør også være tilbake i startoppstillingen etter å ha assistert Ziyechs sene vinnermål mot Palace.

Når det gjelder Lille, måtte Angel Gomes byttes ut etter bare 27 minutter mot Metz med det som så ut som en leggskade, så døren er åpen for at Hatem Ben Arfa eller Timothy Weah kan starte på Stamford Bridge.

Edon Zhegrovas røde kort i helgen betyr ingenting for denne kampen, men han starter neppe uansett, mens Jose Fonte og Burak Yilmaz vil gå glipp avreturoppgjøret hvis de får et gult kort på Stamford Bridge.

Gourvennec vil sikkert vurdere å introdusere Renato Sanches fra start av istedefor Xeka, og Zeki Celik burde erstatte Tiago Djalo som høyreback etter å ha vært suspendert i helgen.

Chelsea: Mendy; Christensen, Silva, Rudiger; Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Alonso; Ziyech, Havertz; Werner

Lille: Jardim; Celik, Fonte, Botman, Gudmundsson; Weah, Andre, Sanches, Bamba; David, Yilmaz

Spilltips: Chelsea vinner begge omgangene

Chelsea er storfavoritter her, noe oddsen på kampen gjenspeiler. Seieren borte mot Palace i helgen satt langt inne, men inkludert kampene i klubb-VM, var det Chelsea sin femte seier på rad. Skal være et betydelig bedre lag enn dette Lille-laget, som også er svekket siden sin gode sesong i fjor.

Lille kommer fra et skuffende 0-0-resultat hjemme mot Metz i helgen, og har kun vunnet to av sine siste fem kamper. Jeg tror Chelsea kontrollerer dette greit inn, og nærmest sikrer seg avansementet allerede i dette oppgjøret.

Jeg går for Chelsea-ledelse i begge omganger til en grei odds på 1.86 hos Unibet.

[odds data-token=’trrbHFcwQsQFrIdMYWlynJGtH69JiqC3bHUxuacS’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler