Slik får du sett Copa del Rey med live stream i Norge

Copa del Rey live stream tv

Copa del Rey er navnet på den spanske cupen i fotball, og arena for fantastisk fotball der de beste klubbene i Spania kniver om å bli kronet som spanske mestre. Vi forteller deg her hvordan du ser cupen i Norge.

Copa del Reys historie

Det fulle spanske navnet på den spanske cupen er Campeonato de España–Copa de Su Majestad el Rey, men i dagligtale blir cupen kalt for enten Copa del Rey eller kun La Copa.

Cupen ble etablert i 1902 da presidenten i Real Madrid, Carlos Padrós, ønsket en fotballturnering for å hedre kroningen av Spanias nye konge, Kong Alfonso den trettende.

Den gangen besto turneringen av bare fire lag Real Madrid, Club Español de Foot-Ball, New Foot-Ball de Madrid og Club Bizcaya (en klubb bestående av spillere fra Athletic Club og Bilbao FC. Sistnevnte gikk helt til topps i den første utgaven etter at de beseiret Barcelona i finalen.

Før etableringen av La Liga i 1929 var Copa del Rey nasjonal cup for Spania, der deltakerne kvalifiserte seg via sine regionale ligaer.

Formatet på Copa del Rey

Det moderne formatet på Copa del Rey består av totalt åtte runder. Lagene fra de lavere divisjonene kjemper gjennom tre runder om 12 plasser til finalespillet.

Finalespillet starter ved 16-delsfinalen, der alle La Liga-klubbene pluss de tolv klubbene fra den første delen av cupen blir trukket mot hverandre.

Og denne runden og frem til semifinalene blir spilt over to oppgjøret, hjemme og borte, før finalen blir spilt på en nøytral arena som varierer fra sesong til sesong.

Lagene som deltar i Europeiske turneringer kan ikke møtes i den første runden i finalespillet. Og vinneren av turneringen får en plass i neste sesongs utgave av Europa League, i tillegg til en plass i den spanske supercupen.

Estadio Benito Villamarín

Finalen i sesongen 2018/19s utgave av Copa del Rey blir spilt på Real Betis stadion Estadio Benito Villamarín. Det er første gang denne stadion er vert for finalen i Copa del Rey.

Vinnere av Copa del Rey

Barcelona er Copa del Rey-kongene, og er fire ganger regjerende mestere i turneringen. Det bringer totalen opp i 30 pokaler.

Mellom 2015 og 2018 er det ingen som har kunnet matchet Messi og co, og Athletic Bilbao, Sevilla, Alaves og Sevilla er blitt slått på rekke og rad. Totalt har de deltatt i 40 pokaler, med andre ord vinner de 3 av 4 finaler de deltar i.

Bak Barcelona følger Athletic Bilbao med sine 23 titler på totalt 37 finaler, Bilbao hadde sin største suksess i første halvdel av det forrige århundret. Real Madrid har 19 finaleseier, det er en mindre enn antall finaletap, som er på 20.

Toppscorere i Copa del Rey

Til tross for at han har hjulpet Barcelona til hele seks Copa del Rey-triumfer er Lionel Messi bare på sjetteplass på listen over toppscorere i Copa del Reys historie, med 50 mål (per 31.01.2019).

Toppscoreren i Copa del Rey totalt sett er Telmo Zarra. Spissen som spilte hele sin karriere i Athletic Bilbao scoret hele 81 cupmål mellom 1939 og 1957. Ungarske Ferenc Puskás scoret 49 Copa del Rey- mål for Real Madrid, noe som gir han en syvendeplass på listen.

Hvordan ser du Copa del Rey i Norge?

Det er dessverre ingen muligheter for å se den spanske cupen på TV i Norge, men det finnes heldigvis muligheter til tross for det. Du kan nemlig se Copa del Rey hos Betsson.

Betsson har rettigheter til å live streame alle kampene fra Copa del Rey, og tjenesten er åpen for alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Dette er alt som skal til for å komme i gang med å se Copa del Rey i Norge, og så lenge du gjør innskuddet ditt og har penger disponibelt på konto har du mulighet for å se så mye Copa del Rey du vil.

Betsson live streamer også titalls andre ligaer, og tusenvis av sportsbegivenheter i året. Du kan for eksempel følge med på to av de beste ligaene i Europa, La Liga og Serie A. Men også flere andre av de mindre ligaene, som i Belgia, Nederland, Østerrike og så videre.

Om du følger med på spansk fotball kan du lese mer om hvordan du streamer La Liga i Norge her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler