Sarpsborg 08 klare for siste kapittel i Europacup-eventyret for denne gang

Genks Sander Berge mot Sarpsborgs Thomassen

Genk og Sarpsborg 08 er nummer én og to i gruppe I, men kun tre poeng skiller de to lagene, og alle fire lagene i gruppen kan potensielt kvalifisere seg til utslagsrundene på nyåret.

Genk – Sarpsborg 08
Luminus Arena, Genk
Europa League, gruppe I
Torsdag klokken 18:55

Linket til flere klubber fra topp fem-ligaene

Etter overgangen fra Vålerenga til Genk for snart to år siden har den 20 år gamle midtbanespilleren vokst til å bli et av de heteste unge navnene i fotball-Europa, og definitivt det heteste norske navnet.

Allerede sommeren i fjor kom Sevilla på banen, og den spanske storklubben skal ha prøvd å få til en overgang i alle overgangsvinduene siden. Og i sommer og utover høsten har klubber som Tottenham også meldt sin interesse.

Seneste klubb på listen er i følge den italienske avisen Il Messaggero Roma, som ser på Berge som en mulig erstatter for Danielle De Rossi. Sevilla skal ha fått et bud på omtrent 15 millioner Euro avvist i sommer, et par millioner Euro de 18 millionene Genk har satt som prisforlangende.

Men Sander har tatt enda nye steg i høst på et Genk-lag som leder belgiske Jupiler League, i tillegg til at han har skrevet under en ny og mer lukrativ kontrakt. Så det spørs om prisen ikke er enda høyere i januar eller neste sommer.

Begge lag kan avansere

Genk leder gruppe I med sine åtte poeng på fem kamper, tett fulgt av Besiktas med syv poeng og Malmö med seks poeng. De to klubbene møtes i Tyrkia på samme tidspunkt. Sarpsborg er tabelljumbo, men med sine fem poeng er avansement fortsatt mulig.

Regnestykket er enkelt, vinner Sarpsborg kampen går de forbi Genk på innbyrdes oppgjør og er garantert andreplass i gruppen. Gruppevinner er da enten Besiktas eller Malmö, avhengig av resultatet i den kampen.

Vinner Genk er de videre som gruppevinnere. Blir det uavgjort er Genk fortsatt garantert avansement, men kan da ende som nummer to om Besiktas vinner hjemme mot Malmö.

Det er med andre ord lagt til rette for stor spenning og masse underholdning i gruppe I torsdag kveld. Og uansett hvordan det ender er det minst én nordmann som kvalifiserer seg, om det er Sander Berge, Andreas Vindheim eller 20 Sarpsborg 08-nordmenn.

Over 1000 særpinger på vei til Belgia

Sarpsborg 08 har kunnet glede seg over fantastisk støtte på hver bidige bortekamp i både kvalifiseringen og i gruppespillet av Europa League så langt denne sesongen, og også denne gang kommer det til å merkes at Sarpsborg er på tur på tribunene.

Det er solgt over 1000 billetter til bortefeltet på Luminus Arena i Genk, som i Europacup-sammenheng har en kapasitet på 21 500 tilskuere.

Vi ønsker Sarpsborg 08 og alle fans lykke til, og håper på at Europa-eventyret fortsetter også på nyåret.

Spilltips til kampen: Sarpsborg scorer alltid i Europa League

Årets klubb 2018: Sarpsborg 08 ?

Et innlegg delt av Sarpsborg 08 (@sarp08)

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler