Ny nordmann klar for Heerenveen

«Norske» Heerenveen med Martin Ødegaard og Morten Thorsby mistet lagkamerat og landsmann Dennis Johnsen tidligere i august til Ajax. Men med Heerenveens kjøp av Nicolai Næss er de igjen tre nordmenn i klubben.

Kommer fra MLS

Næss, som tidligere har spilt for Vålerenga og Stabæk i Eliteserien dro til MLS og Columbus Crew i fjor, der han ble lagkamerat med Ola kamara. Han fikk totalt 31 kamper på det litt over ene året han var i USA og MLS.

På Heerenveens Twitter-konto sier nordmannen at at liker klubben og at det er flere nordmenn der. Han sier i tillegg at han har hørt mye om klubben og ligaen og synes at det er interessant.

Han legger til at han liker måten klubben spiller fotball på og at han synes det passer han fint. – Jeg kan ikke vente med å komme igang, avslutter han.

Over 90 kamper i Norge

Næss, som er Oslo-gutt, startet sin profesjonelle karriere i Vålerenga, der han fikk fem kamper for klubbens A-lag. Opprinnelig spilte han i Klemetsrud Idrettslag.

Før 2013-sesongen meldte han overgang til Stabæk der han hjalp klubben med å rykke opp i sin første sesong for så å ta bronse i 2015-sesongen.

I Stabæk ble det totalt 90 kamper før han dro til MLS og ble utenlandsproff.

Har representert Norge på ungdomsnivå

Forsvarsspilleren som er kjent for å være god med ball og også kunne bekle roller på midtbanen har representert Norges U19-landslag ved to anledninger.

Nå skal den 183 centimeter høye stopperen bryne seg på spillere som Kasper Dolberg og Klaas-Jan Huntelaar i Eredivisie. Gjør han den jobben bra kan veien inn på A-landslaget bli betydelig kortere.

Martin Ødegaard og Morten Thorsby spiller allerede fast på Heerenveen, og det blir spennende å se om vi fremover har 1/3 nordmenn av utespillerene på et lag i Eredivisie.

Les om hvordan du ser Eredivisie med live stream i Norge.

Fakta:

Navn: Nicolai Næss
Fødested: Oslo, Norge
Høyde: 1.83 m
Posisjon: Midtstopper
Tidligere klubber: Klemetsrud, Vålerenga, Stabæk, Columbus Crew

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler