Slik gikk det med de norske utenlandsproffene i runden som gikk

NordicBet Oddsbonus

Nærmer seg norske medaljer i Nederland

Vi starter på fredag der AZ Alkmaar tok et stort steg nærmere en imponerende tredjeplass i Eredivisie bak PSV, som sikret tittelen denne helgen, og Ajax. Og både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte hele kampen i 3-0-seieren borte mot Heracles, førstnevnte bidro i tillegg med assist på to av målene.

I 2. Bundesliga kom Ruben Yttergård Jenssen inn som innbytter til sin tiende kamp for Kaiserslautern etter låneovergangen fra nederlandske Groningen i januar.

Landslagsstopper tilbake i varmen

Beveger vi oss til lørdag er det svært gledelig å se at Håvard Nordtveit var på banen i sin fjerde ligakamp på rad for Hoffenheim i deres 2-0-seier over HSV. Det er i tillegg første gang siden starten av oktober i fjor at han er i startoppstillingen i mer enn én kamp på rad.

Bundesliga har blitt en god liga å følge nordmenn i de senere årene, og lørdag var også Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein med fra start da Hertha slo Köln 2-1, mens Iver Fossum igjen var å se med fra start for Hannover 96 da de spilte 1-1 borte mot Stuttgart.

I Premier League startet Joshua King for Bournemouth i deres 0-3-tap borte mot Liverpool, og Alexander Sørloth var tilbake i troppen for Crystal Palace uten å få spilletid når de vant 3-2 hjemme mot Brighton.

I Championship var Markus Henriksen og Alexander Tettey med fra start for henholdsvis Hull og Norwich i deres hjemmetap for Sheffield Wednesday (0-1) og Cardiff (0-2). Stefan Johansen bidro med nok et målpoeng i opprykkskampen da han bidro med assist i 1-1-kampen hjemme mot Brentford. Fulham er på tredjeplass i Championship, ett poeng bak Cardiff på andre men med én kamp mer spilt.

Ole Kristian Selnæs startet nok engang for Saint-Ètienne i deres 1-0-seier borte mot Strasbourg.

Maars Johnsen imponerer i Nederland

I Eredivisie ble den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen den store helten for ADO Den Haag da han scoret begge målene i deres 2-1-seier over Twente. De to scoringene sørger for at norsk-amerikaneren nå er helt oppe på en tredjeplass på toppscorerlisten i Eredivisie med sine 15 mål.

Sigurd Rosted var ubenyttet reserve i Gents 0-1-tap for Standard Liège og Fredrik Oldrup Jensen fikk ett lite innhopp for Zulte Waregem i deres 5-1-seier mot Mouscron i Jupiler League i Belgia.

En annen landslagsspiss som scoret i helgen var Tarik Elyounoussi som puttet kampens andre mål da AIK slo Djurgården 2-0 foran 30.000 mennesker i Stockholmsderbyet på Friends Arena. Også Fetter Mohamed Elyounoussi startet som vanlig, for Basel i deres 2-1-seier over Lausanne i sveitsiske Superligaen.

Litt lenger sør Sørget Fredrik Gulbrandsen for to av totalt seks mål da RB Salzburg knuste Admira Mödling på bortebane i den østerrikske Bundesligaen. Så ingen kan klandre Lars Lagerbäck for å ha få valg på spissplassene på landslaget for tiden.

Enda en spiller som startet i den østerrikske Bundesligaen var Veton Berisha, han spilte hele kampen da Rapid Wien slo byrival Austria Wien 4-0 på bortebane søndag.

I Hellas var som vanlig Omar Elabdellaoui å se på høyrekanten for Olympiakos, de vant 5-1 over Kerkyra men kan trolig glemme å forsvare tittelen. Det er 9 poeng opp til serieleder AEK med tre kamper igjen å spille.

Godt representert i USA

Fire nordmenn var i aksjon Major League Soccer i helgens runde, deriblant Ola Kamara som startet på topp sammen med matchvinner Zlatan. Jørgen Skjelvik var midtstopper og sørget for at LA Galaxy holdt nullen i 1-0-seieren borte mot Chicago Fire.

Ellers startet Jo Inge Berget på topp for New York City i deres 2-2-kamp borte mot Atlanta mens Magnus Wolff Eikrem var benyttet reserve for Seattle Sounders når de spilte 2-2 borte mot Sporting Kansas.

Nevnt og ikke glemt

Andre spillere i landslagsdiskusjonen som har fått spilletid de siste dagene er Gustav Wikheim (Midtjylland), Sten Grytebust (OB) og Pål Alexander Kirkevold (Hobro) i Danmark. Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig), Mats Møller Dæhli (St. Pauli) og Ørjan Nyland (Ingolstadt) i 2. Bundesliga. Kristoffer Ajer for Celtic i deres seier over Rangers i den skotske cupen og Haitam Aleesami for Palermo i Serie B.

Det er godt å se at flere landslagsaktuelle spillere får masse spilletid rundt om i Europa, det lover godt for UEFA Nations League som starter i september. Men før det er det VM, uten Norges deltakelse.

NordicBet Oddsbonus

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler