Det norske overgangsvinduet sommeren 2019

Overgangsvindu Norge sommeren 2019

KLIKK HER FOR OPPDATERT LISTE FOR 2020!

Denne sesongen har Norges Fotballforbund forandret på datoene for det norske overgangsvinduet for profesjonelle. Før var det åpent fra midten av juli til midten av august.

Det har blitt endret til fra 1. august til 31. august. Grunnen til dette er at norske klubber skal ha muligheter til å hente erstatninger om utenlandske klubber henter spillere i slutten av august.

De aller fleste europeiske overgangsvinduene stenger nemlig 31. august.

Rykter og overganger, live-feed:

* 30.08: Fredrikstad har sikret seg mannen som har scoret flest mål i norsk fotball denne sesongen. Riki Alba kommer fra Lørenskog og har signert en kontrakt som strekker seg ut året. Da FFK meldte interesse var det en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg følte meg veldig ønsket og ser frem til en spennende høst. Jeg gleder meg til å bidra og er klar for å gi alt for klubben i jakten på opprykk. Forteller Riki Alba til klubbens hjemmesider.


* 29.08: Det ble 12 kamper for Ifeanyi Mathew i Osmanlispor, hvor han har vært på utlån fra Lillestrøm i vinter. Også Rosenborg var interessert i 22-åringen i vinter, og nå er også spilleren selv klar på at han ønsker en overgang til de regjerende norske mesterne. Bjørnebye bekrefter ovenfor Aftenposten at de har navnet hans på blokken.


* 29.08: Eric Smith er klar for Tromsø, blir leid ut fra Gent ut året:


* 29.08: Molde selger Thomas Amang til Spania. Etter tre år i klubben er Thomas Amang nå klar for nye eventyr, han er solgt til den spanske klubben Gimnastic de Tarragona, som spiller på nivå 3 i Spania. Amang scoret syv mål på 13 starter for Molde. Han har vært på utlån i Kristiansund i årets vårsesong.


* 29.08: Tromsø forsterker defensivt før høstsesongen: Den svenske 22-åringen Eric Smith er på plass på Alfheim. Han kan spille både midtstopper og defensiv midtbane, og har siden i fjor sommer spilt for Gent i belgisk Jupiler League. Han har 79 Allsvenskan-kamper for Norrköping og Halmstads.


* 28.08: Start har hentet back-taltentet Kristoffer Tønnessen fra Jerv. Den 21 år gamle ventrebacken har vært en av Jervs beste spillere de to siste sesongene, og en overgang til storebror på Sørlandet har lagt i kortene en god stund.


* 27.08: Eurosport melder at Tobias Heintz er ønsket av Odd: Den 21 år gamle midtbanespilleren har havnet i kulden i sin tyrkiske klubb Kasimpasa, etter overgangen fra Sarpsborg 08 i vinter. Odd må finne en erstatter for innlånte Moussa Nije som er ute resten av sesongen med en akillesskade, og ser på et lån av Heintz som den mest optimale løsningen nå fire dager før overgangsvinduet stenger.


* 27.08: Og der var Sigurd Rosted klar for Brøndby. Klubben har lenge vært på jakt etter ny midtstopper, og Rosted er mannen som skal tette igjen bak på Københavns Vestegn:


* 27.08: Magnus Retsius Grødem drar fra Vålerenga til den danske 1.-divisjonsklubben Vejle. 21-åringen har skrevet under en fireårskontrakt med klubben som ligger på femteplass i Danmarks nest øverste divisjon. Han var lånt ut til Ull/Kisa i årets vårsesong, og har fått to kamper for Vålerenga i sommer.


* 27.08: Etter å ha nytt stor tillit forrige sesong har det blitt begrenset med spilletid i starten av denne sesongen for Sigurd Rosted i Gent. Klubben har vært åpen for å selge han, og nå ser det ut til at danske Brøndby blir neste stoppested for den 25 år gamle landslagsstopperen. Eurosport melder at han i dag er på legesjekk i København-klubben.


* 27.08: Siden i fjor sommer har Sarpsborg 08 hentet ikke mindre enn 24 spillere. Nå er nummer 25 klar, og det er virkelig et navn som klinger: Den erfarne nordirske landslagsspissen Kyle Lafferty er klar for særpingene. Den 31 år gamle og 193 cm høye spissen, med hele 70 landskamper og 20 landslagsmål på CV’en er mannen som skal skyte Sarpsborg 08 ut av nedrykksstriden. Har har blant annet spilt for Burnley, Heart of Midlothian, Norwich, Palermo og senest Glasgow Rangers i sin klubbkarriere.


* 26.08: Det er Rosenborg det handler om nå når overgangsvinduet nærmer seg slutten. En av Eliteseriens aller beste midtbanespillere de siste årene, Kristoffer Zachariassen, skal være sterkt ønsket av Trondheims-klubben. Han bytter i så fall krise og nedrykksstrid i Sarpsborg 08 med medaljekamp og Europa-spill i Rosenborg. Dog virker S08 svært lunkne på å selge.


* 23.08: Rosenborg nærmer seg signaturen til landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen. 27-åringen har i sommer vært på jakt etter ny klubb etter en noe skuffende sesong i AZ der han scoret seks mål på 22 oppgjør i Eredivisie. Det skal være snakk om et utlån.


* 23.08: Kristiansund forsterker på midtbanen. De har hentet 24 år gamle Olav Øby fra KFUM Oslo på en kontrakt som strekker seg ut neste sesong. Øby har også tidligere spilt for KBK, på lån fra Sarpsborg 08 i vårsesongen 2017.


* 23.08: Sandnes Ulf har signert midtstopperen Christer Reppesgård Hansen ut sesongen. 26 åringen kommer fra Sandefjord, hvor han har slitt med spilletid denne sesongen etter å ha vært fast på laget forrige sesong.


* 22.08: På grunn av at Tarjei Aase Omenås er ute med langtidsskade har Aalesund hentet inn ny keeper for høstsesongen:


* 22.08: Strømsgodset lånet ut sin 22 år gamle keeper Morten Sætra til Strømmen ut sesongen. Godset kan kalle tilbane sisteskansen når som helst i løpet av låneoppholdet.


* 22.08: Amahl Pellegrino er ferdig i Strømsgodset. Den 29 år gamle angrepsspilleren signerer i løpet av dagen for KBK. Amahl Pellegrino har startet 12 seriekamper for Godset i år og scoret totalt 4 mål. Han hara kontrakt med Drammensklubben ut året, så det er trolig en lite novergangssum inne i bildet.


* 22.08: Andreas Hoven får storebror som lagkammerat: Kristoffer Hoven forlater Strømsgodset og er klar for spill i Sogndal. Den 23 år gamle spissen blir dermed lagkammerat med sin lillebror i klubben fra saftbygden.


* 21.08: Bjørn Maars Johnsens jakt etter ny klubb fortsetter. Nå åpner han for å spille høstsesongen i Eliteserien, for Rosenborg eller Bodø/Glimt. – Det er de to klubbene i Norge. Jeg har noe uoppgjort i den norske serien, for jeg har alltid ønsket å vinne ligaen eller cupen der. Mange av guttene på landslaget har opplevd det, forteller spissen til TV 2.


* 21.08: Mushaga Bakenga flytter tilbake til Trondheim. 27-åringen har vært på lån fra Rosenborg til Tromsø siden i fjor sommer, nå lånes han ut til byrival Ranheim ut denne sesongen.


* 19.08: Serbisk spiss på vei til Rosenborg: Serbiske medier melder at den 25 år gamle spissen Ognjen Ozegovic går fra Partizan Beograd til Rosenborg for omkring 400.000 Euro (omtrent 4 millioner kroner). Han var utleid til Arsena Tula forrige sesong, der han hadde begrenset suksess med 3 mål på totalt 720 spilleminutter. I Serbias øverste divisjon står han med 46 mål på totalt 124 kamper, og han fikk sin debut på det serbiske landslaget tilbake i 2016, hans så langt eneste landskamp.


* 19.08: Stabæk fortsetter å hente spillere fra dansk Superliga: 26 år gamle Youseff Toutouh skal spille for bærumingene ut sesongen. Den tidligere FCK-vingen kommer på lån fra AGF, som trenes av tidligere Godset-trener David Nielsen. Toutouh har over 150 kamper i danske Superligaen, flesteparten for Ståle Solbakkens FCK.


* 19.08: Haugesund låner målvakt fra Danmark: Lyngbys 20 år gamle keeper Oskar Snorre er leid ut til Haugesund resten av året, det melder den danske klubben på sine hjemmesider. Keeperen har en rekke kamper for danske ungdomslandslag.


* 16.08: Som vi meldte i går er Iver Fossum klar for AaB i Danmark, nå er det offisielt:


* 15.08: Ifølge tyske Bild er Iver Fossum på vei bort fra Hannover 96. Han var ikke med klubben på trening onsdag, og i dag er han i møte med sportsdirektør Jan Schlaudraff, trolig for å be om å få lov til å gå til den danske Superliga-klubben AaB. Aalborg har startet Superliga-sesongen OK, med to seire og to tap på sine første fem ligakamper. 23 år gamle Fossum har fått totalt 36 kamper i Bundesliga for Hannover etter overgangen fra Strømsgodset i 2016. Han har i tillegg 13 kamper med det norske flagget på brystet.


* 14.08: Ifølge Tidens Krav trener Sambou Sissoko med Kristiansund denne uken. 18-åringen imponerte for for Mali i U20-VM denne sommeren, og spiller til vanlig for USFAS Bamako i hjemlandet. Han er midtbanespiller, et ledd KBK sårt trenger å forsterke etter at Haris Cirak og Brent Lepistu begge har forsvunnet i sommer, i tillegg lyktes man ikke i å hente nå Viking-klare Kristoffer Løkberg til klubben.


* 14.08: VG melder at det fortsatt er aktuelt for en overgang for landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen. Flere klubber skal ha vist interesse gjennom sommeren, men ikke vært villig til å møte AZ Alkmaars prisforlangende. Nå skal et sesonglånt utlån være mest aktuelt, og Serie A-klubben Brescia og Süperlig-klubben Kayserispor er de to heteste alternativene. Mario Balotelli kan være på vei til førstnevnte, noe som trolig setter en stopper for det alternativet, mens sistnevnte er svært interessert i å få nordmannen klar før seriestart i Tyrkia lørdag. Rosenborg, Nottingham Forest og Maccabi Tel Aviv er andre klubber som fortsatt kan være aktuelle.


* 14.08: Mjøndalen bekrefter at de har hentet 24 år gamle Jacob Bergström fra svensk fotball. Han kommer fra Mjällby, der han har scoret syv mål på 18 kamper i Superettan, nest øverste nivå i Sverige, så langt i år. Han scoret åtte mål på 27 kamper når klubben rykket opp fra tredje nivå forrige sesong.


* 14.08: Det har ikke gått helt som planlagt for Halldor Stenevik i Strømsgodset etter overgangen fra Brann i vinter. 19-åringen har fått tre innhopp i Eliteserien, samt spilt to cupkamper for laget fra Drammen. Nå skal karen fra Austevoll spille resten av sesongen i OBOS-ligaen, for Sogndal, det melder Drammens Tidende. Han har tre år igjen av kontrakten i Strømsgodset.


* 14.08: Og på tampen av det svenske overgangsvinduet i går ble det gjennomført nok en norsk overgang til Allsvenskan. Noe overraskende er Geir Andre Herrem klar for Kalmar IF. Han går dermed fra medaljekamp med Bodø/Glimt til nedrykkskamp i Allsvenskan. 31-åringen hadde en kontrakt med Glimt som strakk seg ut dette året, og har signert for ett og et halvt år med den svenske klubben. Han endte med seks scoringer på 15 kamper for Glimt i Eliteserien denne sesongen.


* 13.08: Det ville seg aldri for Sivert Heltne Nilsen i AC Horsens etter overgangen fra Brann forrige sommer. Etter mindre og mindre spilletid er Lars Arne Nilsens sønn nå klar for svensk forball, nærmere bestemt Elfsborg. Handelen ble klar nå, like før overgangsvinduet stenger ved midnatt.


* 13.08: Odd har sikret seg Sandnes Ulf-spilleren Onyekachi Hope Ugwuadu fra 1. januar:


* 13.08: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United leier ut den offensive midtbanespilleren Aidan Barlow til Tromsø. Den 19 år gamle engelske spilleren skrev proffkontrakt med Manchester United for to år siden, og har flere ganger trent med klubbens førstelag. han skal spille for Tromsø ut sesongen.


* 12.08: Den 20 år gamle angrepsspilleren Ousmane Camara skal være på vei til Vålerenga, det melder Fotbollskanalen. Guineaneren har to mål og én assist på 15 Allsvenskan-kamper for Eskilstuna denne sesongen.


* 12.08: Kristoffer Løkberg kan fortsatt bli Viking-spiller: Viking og Brann var enige om en overgangssum for midtbanespilleren tidligere i måneden, men Viking og Løkberg ble ikke enige om de personlige betingelsene, og Løkberg la nærmest ballen død. Men nå kan det se ut som det kan bli en løsning, det melder Bergensavisen. – Vi har en positiv dialog og jeg håper at vi skal bli enige, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til avisen. Også gamleklubben Ranheim og Kristiansund har vært interessert i det 27 år gamle rivjernet. OPPDATERT: Kristoffer Løkberg ble tirsdag 13.08 klar for Viking for det som skal være omtrent 1 million kroner.


* 12.08: Mjøndalen skal være interessert i å hente den svenske spissen Jacob Bergström. Han spiller for Mjällby, der han har scoret syv mål på 18 kamper i Superettan, nest øverste nivå i Sverige, så langt i år. Han scoret åtte mål på 27 kamper når klubben rykket opp fra tredje nivå forrige sesong. Klubben bekrefter til Blekinge Läns Tidning at Mjøndalen har kommet med et bud på 24-åringen.


* 12.08: Vålerenga har letet etter en ny midtstopper siden Jonatan Tollås Nation ble skadet tidligere i sommer. Nå er danske Pierre Kastrup på plass på Initility Arena. Kastrup blir sett på som en meget habil spiller i dansk fotball, og kommer fra spill i tyrkiske Süper Lig i klubben BB Erzurumspor, som rykket ned forrige sesong. Han har tidligere spilt for Brøndby i Superligaen i Danmark. 30-åringen har skrevet under en kontrakt som binder han til Oslo-klubben ut året.


* 10.08: Og så ble Tobias Christensen presentert som ny Molde-spiller:


* 09.08: Kristiansund sier farvel til to spillere i dag. Både keeper Andreas Vaikla og Haris Cirak drar tilbake til Sverige, førstnevnte til sin tidligere klubb Norrköping og sistnevnte til GAIS. Vaikla vil ha mer spilletid, mens Cirak ville hjem på grunn av familiære årsaker.


* 09.08: Vamouti Diomande leies ut fra Mjøndalen til Ull Kisa Fotball i OBOS-ligaen ut sesongen. – Både Dio og vi var enige om at det han trenger for å komme tilbake til gammelt storslag var spilletid. Derfor har vi inngått en ny leieavtale med Ull/Kisa, også denne gangen med en av våre offensive spillere og ut året. Ull/Kisa spiller veldig likt oss og de har flinke folk i klubben. Vi tror Dio kommer tilbake i toppslag, og ønsker han og Ull Kisa lykke til i en spennende høstsesong, sier sportssjef i Mjøndalen, Kenneth Karlsen, til klubbens egne hjemmesider.


* 09.08: Stabæk har funnet spilleren som skal fylle skoene til Franck Boli. Danske Kasper Junker kommer på lån fra danske Horsens ut året, med opsjon på kjøp. 25-åringen har tilbragt hele sin karriere i dansk fotball, og har vært innom klubber som Randers, Fredericia, AGF og nå sist Horsens. – Jeg er glad for å være her. Jeg er utrolig spent, det er første gang jeg spiller utenfor Danmark. Jeg har sett noen kamper med klubben og kjenner noen av spillerne. Det ser spennende ut, sier Junker til Stabak.no.


* 08.08: Det skjer lite i norsk fotball i dag, enn så lenge. Men vi kan opplyse om at Middlesbrough har lagt inn et lånetilbud på Mohamed Elyounoussi. Southampton er åpen for å låne han ut, Men «Moi» skal ikke være særlig interessert i å flytte et steg ned i det engelske divisjonssystemet.


* 07.08: Strømsgodset fortsetter overgangsfesten. Henter Martin Hansen inn på kontrakt ut året. Den 29 år gamle danske keeperen er svært rutinert, og har flust med kamper i Eredivisie, Bundesliga og Europacup. Han spilte forrige sesong for den sveitsiske storklubben Basel.


* 07.08: Tidligere Molde-spiller Eman Markovic er klar for Start. Den 20 år gamle angrepsspilleren har det siste året spilt for Zrinjski Mostar i Bosnia, men kontrakten utløp i sommer. – Sportslig sett tror jeg dette er det beste for meg. Start er en veldig god klubb, så det var ikke noe vanskelig valg, sier Markovic til Starts hjemmesider. Han står med totalt 46 aldersbestemte landskamper for Norge.


* 07.08: Samuel Narh er klar for Bryne. Den 24 år gamle spissen kommer fra spill i PostNord-ligaen for Kvik Halden, og har tidligere spilt fotball på Kypros for MEAP Nisou, Olympiakos og Liopetriou, i tillegg til spill for Vidar, Grorud, Drammen FK og Gran.


* 07.08: Haugesund melder på sine egne hjemmesider at den svenske midtstopperen Douglas Bergqvist blir i klubben ut sesongen. Lånekontrakten gikk opprinnelig ut den 31. juli, men nå er Haugesund enig med Östersund at 26-åringen også spiller høstsesongen i Eliteserien.


* 06.08: Ifølge nederlandske medier er Emil Hansson på vei til tysk fotball. Han imponertte stort på utlån fra Feyenoord til RKC Waalwijk på nivå to i Nederland, der han leverte hele 23 målpoeng. Nå er trolig Hannover 96 i 2. Bundesliga neste stoppested. Han blir da lagkammerat med Iver Fossum.


* 06.08: Tidligere Hødd-spiller Elias Flø forlater Kristiansund. Han er klar for spill i Grorud i PostNord-ligaen, og kontrakten strekker seg ut året for 19-åringen.


* 06.08: Så var det klart, Alexander Dang går fra Nest-Sotra til divisjonsrival Jerv, hvor han får muligheten til å bli fotballspiller på fulltid, som han tidligere i sommer ga uttrykk for at han ønsket. 29-åringen har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen.


* 05.08: Stortalentet Oscar Bobb er klar for Manchester City: Han skrev under kontrakten for flere uker siden, men først i dag falt de siste brikkene i overgangen på plass. 16 år gamle Bobb blir dermed det nyeste tilskuddet i Citys ungdomsakademi. Andre nordmenn som har vært der før han er Omar Elabdellaoui, Martin Samuelsen og Eirik Holmen Johansen.


* 05.08: Start-talent straks klar for Molde: Flere medier, blant annet Eurosport, melder at Tobias Christensen er på vei til Molde. 19-åringen har vært svært viktig for Start i OBOS-ligaen denne sesongen, men har ikke ønsket å skrive under ny kontrakt med Kristiansand-klubben. Molde skal ha lagt 4-5 millioner kroner på bordet, pluss lovnader om mer penger ved sportslig suksess og videresalgsklausuler. Det er for godt for Start til å si nei til, og toppkampen mot Sandefjord fredag blir trolig 19-åringens siste i gult.


* 05.08: Det har ikke gått veien for Ola Kamara i kinesisk fotball. Nå er han på vei tilbake til MLS, og DC United skal være neste stoppested for den 29 år gamle landslagsspissen. Han blir dermed lagkammerat med Manchester United-legenden Wayne Rooney.


* 04.08: Etter et vellykket låneopphold i Gent i vårsesongen er Alexander Sørloth klar for et nytt utlån, denne gangen til den tyrkiske storklubben Trabzonspor. 23-åringen skal spille i tyrkiske Süperlig i to sesonger, samtidig som kontrakten med Crystal Palace også er forlenget.


* 02.08: Haugesund bekrefter på sine hjemmesider at danske Pascal Gregor har skrevet under en utlånsavtale med klubben. 25-åringen kommer til å være i Haugesund ut sesongen, men klubben har muligheten til å hente ham på en permanent overgang fra Helsingør idet låneoppholdet er slutt.


* 02.08: Det skjer mye i Strømsgodset om dagen. Andreas Hoven takker for seg, og er klar for spill i OBOS-ligaen for Sogndal:


* 02.08: Kjell Rune Sellin bytter ut PostNord-ligaen med OBOS-ligaen. Han går fra Fredrikstad FK til Strømmen, hvor han har signert en kontrakt som strekker seg ut neste sesong.


* 02.08: Den norske venstrebacken Fredrik Oppegård går fra Vålerenga til PSVs U19-lag på et ett års lån med opsjon på kjøp. 16-åringen (fyller 17 senere denne måneden) har tidligere vært på prøvespill i Eindhoven-klubben, og overgangen vil bli gjort permanent om han overbeviser nederlenderne.


* 02.08: Tidligere Liverpool-unggutt Edvard Sandvik Tagseth har denne sommeren trent med Rosenborg. 18-åringen er klubbløs, og i dag uttaler sportssjef Stig Inge Bjørnebye at han ser på sjansene for at unggutten blir Rosenborg-spiller som svært store. Oppdatering: Nederlandske Groningen skal også være interessert, og Tagseth skal spille en treningskamp for klubben denne uken.


* 02.08: Strømsgodset har kjøpt danske Mikkel Maigaard Jakobsen av Raufoss. 24-åringen har vært Raufoss’ kanskje beste spiller denne sesongen, og midtbanespilleren har ikke gått glipp av én eneste tellende kamp siden han ankom klubben januar i fjor.


* 02.08: Sandnes Ulf har sikret seg Kevin Jablinski fra nyttår av. 23-åringen var sentral for Raufoss da de rykket opp til OBOS-ligaen i fjor, og har i år spilt for Egersund i PostNord-ligaen.


* 02.08: Erlend Hustad gikk fra Notodden til Brann tidligere i sommer. Nå er det bekreftet at han blir lånt ut til Nest-Sotra, som allerede har Marcus Mehnert på lån fra Brann. To innlånte spisser fra storebror i Bergen kan bety at Alexander Dang er på vei bort. Han ønsker ikke å skrive ny kontrakt med Nest, og flere klubber skal være interessert. Klubben som skal være nærmest å sikre seg signaturen til 29-åringen er Grimstad-klubben Jerv.


* 01.08: Strømsgodset skal ha sikret seg venstrabacken Prosper Mendy, som har vært på prøvespill i klubben den siste tiden:


* 01.08: Stabæk har slitt i bunnen av Eliteserie-tabellen hele sesongen. Nå kan høstsesongen se minst like tung ut, da klubbens kanskje viktigste spiller ser ut til å forsvinne. Flere kilder bekrefter nemlig at Franck Boli er på medisinsk sjekk hos den ungarske toppklubben Ferencváros, som har fått godtatt et bud på 25-åringen. Oppdatert: Stabæk har bekreftet at Boli er solgt til Ungarn.


* 01.08: Ifølge Bergens Tidende skal Brann være villig til å la Kristoffer Løkberg dra etter kun et halvt år i klubben. Viking og Bjarne Berntsen skal nemlig være svært interessert i den 27 år gamle midtbanespilleren, som kom til Brann fra Ranheim før denne sesongen.


* 01.08: TUIL er godt på vei ned igjen til PostNord-ligaen, og i går forlot nok en mann det synkende skipet. Tomas Kristoffersen er klar for spill i Sogndal de neste to og et halvt årene.


* 01.08: Så bekrefter Odd at Moussa Njie er klar for klubben:


* 31.07: Vålerenga skal være enige med Malmö FF om en låneavtale for den fransk-amerikanske spilleren Romain Gall, det ifølge svenske Expressen. 24-åringen blir da trolig erstatterren til Chidera Ejuke som forrige uke ble solgt til nederlandske Heerenveen.


* 31.07: Tidligere Bodø/Glimt-spiss Kristian Fardal Opseth liker eventyr. I vinter dro han til tyrkiske Erzurumspor, uten bidra nok til å unngå at laget rykket ned fra tyrkisk Süperlig. Nå er 29-åringen klar for australske Adelaide United, som forrige sesong endte på 4. plass i den australske serien. Sesongen starter opp igjen i oktober.


* 30.07: Vi skal til Sarpsborg 08 igjen, og deres femte signering for sommeren er klar. 30 år gamle Mate Males var svært sentral for kroatiske Rijeka for tre sesonger siden, da han som kaptein ledet klubben til seriegull og suksess i Europa League. Han kommer fra en ikke like suksessfull periode hos rumenske Cluj.


* 30.07: Etter flere dager med rykter kom bekreftelsen i dag, Tortol Lumanza er tilbake i Stabæk! En stor og viktig signering for Stabæk. Lumanza var meget god i sin forrige periode i klubben, og han har signert en fireårskontrakt med bærumingene.


* 30.07: Tromsø har hentet Vålerenga-spiss Fitim Azemi på lån ut sesongen. Dermed går han trolig fra benkesliting i hovedstaden til mye spill for en klubb som i lengre tid har vært på desperat spissjakt.


* 29.07: Etter storspill for overraskelseslaget KFUM Oslo i OBOS-ligaen denne sesongen er Moses Mawa nå klar for Eliteserie-spill. 10 mål på Norges nest øverste nivå har tiltrukket seg interresse fra flere klubber på øverste nivå, og nå er det klart at spissen skal spille for Strømsgodset ut 2022-sesongen.


* 29.07: Overgangsfesten fortsetter i Østfold: Lørdag ble Lenny Nangis klar for Sarpsborg 08. Den franske kantspilleren har flere kamper på øverste nivå i Frankrike, men kommer fra spill i den greske klubben Levadiakos.


* 29.07: Tidligere Rosenborg- og Nottingham Forrest-forsvarer Jon Olav Hjeldes sønn Leo, er klar for den skotske storklubben Celtic. 15-åringen kommer fra Rosenborgs junioravdeling.


* 26.07: Brann-midtstopper Jesper Löfgren har ikke fått spille mye så langt denne sesongen. Nå lånes svensken ut til gamleklubben Mjällby i Superettan for å få mer spilletid på baken.


* 25.07: Strømsgodset har hentet 22-årige Duplexe Tchamba på lån fra Strasbourg ut sesongen. Midtstoppren har fått 15 minutter som innbytter i den franske cupen for Strasborug denne våren, og har i tillegg 5 U-landskamper for Kamerun.


* 25.07: Det har ikke gått veien for Henrik Kjelsrud Johnsen i Brann. Nå er det klart at 26-åringen vender tilbake til gamleklubben Fredrikstad FK, som han scoret 11 mål for før han spilte for Vålerenga . Det ble kun ett mål på 23 kamper i den røde Brann-drakten.


* 24.07: Sarpsborg 08-keeper Aleksandr Vasyutin er solgt til Zenit, som kommer fra russerens hjemby Saint Petersburg.. Østfoldingene skal ha fått rundt 1 million euro for keeperen som ble hentet gratis til klubben forrige sommer.


* 22.07: Stabæk har sikret seg en japansk forsterkning. 24 år gamle Kosuke Kinoshita har trent med kubben en god stund, og nå er det klart at han signerer for bærumingene. Han kommer fra spill i Sint-Truidense denne våren, og har tidlgiere spilt for Jönsson i Halmstad i Sverige.


* 20.07: Som ventet er Sarpsborg 08 svært aktive på overgangsmarkedet denne sommeren. Torsdag ble det bekreftet at forsvareren Magnar Ødegaard returnerer til gamleklubben. Han har spilt for AIK i vår, men har fått svært lite spilletid. Han trengs, når Sheldon Bateau ifølge Sarpsborg Arbeiderblad nå skal ha signert for belgiske Mechelen.


* 19.07: Brighton-nordmannen Leo Skiri Østigaard er klar for et utlån til 2. Bundesliga-klubben St. Pauli. Midtstopperen blir dermed lagkammereat med en annen nordmann den kommende sesongen, Mats Møller Dæhli.


* 19.07: Den tidligere Molde-keeperen Herman Ræstad er hentet av Brann på en ettårskontrakt. Han kommer fra spill for Midsund i 4. divisjon, og er tiltenkt en rolle på bergensernes andrelag.


* 19.07: Sindre Sakshaug har ikke fått all verden til spilletid i Levanger denne sesongen, og ifølge Trønder-Avisa er en retur på lån til gamleklubben Steinkjer aktuelt for 22-åringen.


* 17.07: Start har solgt sin islandske spiss Kristjan Floki Binnbogason til den islandske klubben KR Reykjavik. Han drar til Island i august. – Jeg har hatt to fine år her, selv om det har vært både oppturer og nedturer. Men jeg har lært mye som vil hjelpe meg i årene fremover. Det er en fantastisk spillergruppe og støtteapparat som jeg er veldig glad for å ha jobbet med og blitt kjent med. Jeg kommer til å følge Start videre på klubbens vei til å bli en av de beste i Norge, sier Floki til klubbens egne hjemmesider.


* 17.07: Sarpsborg 08 kan ha funnet erstatteren for Aleksandr Vasyutin, som er på vei til russisk fotball. Den franske keeperen Alexandre Letellier fra Angers skal være på vei til Sarpsborg 08 på et lån ut sesongen, ifølge franske Goal. 28 åringen var forrige sesong på lån hos Troyes, og har 36 kamper totalt i Ligue 1, Frankrikes øverste nivå.


* 16.07: Mjøndalen henter gammel kjenning: Klubben melder på egne hjemmesider at svenske Pontus Silfwer returnerer til klubben han forlot for to år siden. Midtbanespilleren kommer gratis fra svenske Halmstad. 27-åringen fikk 19 kamper i brunt i sin forrige periode i klubben.


* 16.07: Danske Christoffer Remmer forlater Molde og er klar for belgisk fotball. Det er den belgiske klubben Westerlo som selv melder at den 26 år gamle backen er klar for klubben. Han fikk totalt 75 kamper for Molde siden overgangen fra FC København sommeren for tre år siden.


* 15.07: Skeid har hentet Simen Hestnes. Tidligere Vålerenga-spiller, men har spilt Collegefotball i USA de siste årene. 23-åringen fikk én cupkamp i sin tid hos Vålerenga.


* 15.07: Sander Berge legger listen høyt i sin jakt på ny klubb. 21-åringen har allerede sagt farvel til Genk, og er klar på at han skifter klubb i sommer. Men ambisjonene er høye, for Sheffield United var ikke interessant når de nylig la inn et bud på spilleren. Tidligere har klubber som Sevilla og Tottenham gitt uttrykk for sin interesse for midtbanespilleren, og trolig er en topp-klubb i en av topp fem-ligaene fortsatt målet for Berge.


* 15.07: Vålerenga mister sin kanskje største stjerne: Ifølge den nederlandske avisen Leeuwarder Courant er Vålerenga-spiller Chidera Ejuke klar for Eredivisie-klubben Heerenveen. 21-åringen er i Nederland for å fullføre den medisinske testen i dag, og om alt går som planlagt fullføres overgangen som skal være verdt omtrent 2 millioner Euro i løpet av kort tid.


* 15.07: Sindre Sakshaug har ikke fått den tilliten han håpet på i Levanger etter overgangen fra Steinkjer i vinter, det melder Trønder-Avisa. 21-åringen har kun fått syv innhopp så langt, og nå kan det se ut som angriperen spiller høst-sesongen på lån i gamleklubben. – For min egen utvikling må jeg spille. Jeg har lyst til å spille på høyest mulig nivå, men får jeg signaler på at jeg ikke får spille nok i 2. divisjon så blir det nok et utlån til Steinkjer i høst, sier han til avisen.


* 14.07: Stjørdals-Blink melder på egne hjemmesider at de har sikret seg forsvarsspilleren Vebjørn Walnum fra Nardo. 24-åringen har spilt 14 kamper for Nardo så langt denne sesongen. Walnum er opprinnelig fra Nordland, men studerer nå i Trondheim. Han har tidligere spilt seniorfotball for både Bodø/Glimt og Mo.


* 12.07: I følge Nettavisen er Ghayas Zahid på vei til gresk fotball. Panathinaikos skal være svært nære å hente nordmannen på et lån fra APOEL. Panathinaikos er en av de største og mest tradisjonsrike klubbene i Hellas, men havnet forrige sesong helt nede på en åttendeplass på tabellen. Klubben har slitt økonomisk de siste årene og har de to seneste sesongen blitt trukket henholdsvis åtte og seks poeng på grunn av økonomiske problemer. Uansett er dette et steg opp for 24-åringen, som dro til Kypros fra Vålerenga i 2017.


* 11.07: Nysignering for S08: Hollenderen Bart Straalman er Sarpsborg 08s nye midtstopper. 22-åringen spilte forrige sesong for De Graafschap i nederlandsk 2. divisjon, men kommer til Østfold som bosman-spiller. Til tross for sin unge alder har den 193 cm høye Straalman fått hele 45 kamper i Eredivisie og 69 kamper på nivå 2 i Nederland for De Graafschap. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut året, med mulighet for forlengelse. Første mulighet for å se han i S08-drakt blir mot Rosenborg 3. august.


* 11.07: Bror Ness Grøterud skal være aktuell som ny reservekeeper hos Notodden. 20-åringen spiller for Leknes, men skal etter sommeren studere i Bø.


* 11.07: Raufoss kantspiller Thierry Dabove har ikke fått optimalt med spilletid så langt denne sesongen. det blir det nok slutt på nå, da 21-åringen blir leid ut til Grorud i 2. divisjon resten av sesongen.


* 11.07: Senja-spiller Sebastian Jensen er for tiden på prøvespill hos Grorud. Den tidligere Tromsø- og Tromsdalen-spissen spiller for tiden for Sola, hvor kontrakten hans går ut etter sesongen. Til Dagsavisen sier spilleren selv at Rogalands-klubben ikke kommer til å stå iveien for en mulig overgang i sommer. Jensen flytter til Oslo for å studere, og Grorud-trener Eirik Kjønø går langt i å antyde at 23-åringen kan være den spilleren som erstatter Oliver Edvardsen, som snart flytter til USA.


* 11.07: Aalesunds Aaron Elis Thrandarson kan være på vei bort. Islendingens kontrakt går ut etter sesongen, og 24-åringen står dermed fritt til å snakke med andre klubber, noe spilleren selv bekrefter at han allerede er i gang med.


* 10.07: Fram Larviks Mame Nor Ndiaye er for tiden med Strømsgodset på trening. Skal også være på blokken til Stabæk.


* 10.07: I følge danske Ekstra Bladet sliter Rosenborg med å selge Nicklas Bendtner. Dansken er uønsket på Lerkendal, og klubben prøver aktivt å bli kvitt 31-åringen. Den tidligere Arsenal-stjernen har ikke vært på banen for Rosenborg siden april, og trener Horneland har selv bekreftet at dansken ikke er i førstelagsplanene hans. Men trønderne sliter med å finne klubber som er interessert, og kan måtte risikere å fristille han i sommer eller lønne han ut kontraktstiden. Kontrakten går ut 31. desember.


* 09.07: Gladnyhet til Odd-fansen: Fredrik Oldrup Jensens lån med Skiensklubben blir forlenget ut året. 26-åringen har tilbragt vårsesongen i sin tidligere klubb fra sin nåværende klubb, belgiske SV Zulte Waregem.


* 09.07: Mjøndalen skal være interessert i Fredrikstad FKs danske midtstopper Mads Nielsen. Nielsen kom til FFK før forrige sesong, og har denne sesongen spilt alle kampene til Østfold-laget i PostNord-ligaen. 23-åringen har en fortid i danske Brøndby, men har også spilt i Nest-Sotra og Sandnes Ulf i Norge før han kom til FFK.


* 09.07: 1. august er Ifeanyi Mathew tilbake i Lillestrøm etter et halvt års lån til den tyrkiske klubben Osmanlispor. Men nigerianeren har ingen planer om å bli på Åråsen, det sier agenten til TV 2. Rosenborg har vært interessert, og tilbudte 10 millioner kroner ofr han i januar. Men Mathew er ikke interessert i å fortsatte i norsk fotball, og det jobbes aktivt med å finne en ny klubb til han i utlandet. Osmanlispor skal fortsatt være aktuell.


* 08.07: Stabæk henter danske på lån fra FC Midtjylland:


* 08.07: Marcus Pedersen sier opp avtalen med Strømsgodset: – Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb, sier Marcus Pedersen til klubbens egne hjemmeside. Pedersen har de siste månedene slitt med en skulderskade. Han bidro med totalt 70 mål på 135 kamper for Godset over to perioder.


* 08.07: Ny nordmann til dansk Superliga: Sander Svendsen har hatt et vellykket lån i Odd denne våren, og Skiensklubben ønsket å forlenge lånet ut høstsesongen. Men nå er det klart at danske OB kjøper nordmannen fri fra svenske Hammarby. Her blir 21-åringen gjenforent med sin gamle trener i Hammarby, Jakob Michelsen. Lånekontrakten med Odd går ut 15. juli, og Svendsen spiller derfor sin siste kamp for Odd på onsdag hjemme mot Stabæk.


* 08.07: Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksander Vasyutin er på vei bort. Ifølge Eurosports kilder er russiske FC Rostov trolig neste stoppested for 24-åringen. Keeperen har etablert seg som førstevalg mellom stengene i Østfold, og har spilt totalt 24 kamper siden han kom forrige sommer. Med andre ord må Sarpsborg 08 ut på keeperjakt i dette overgangsvinduet.


* 07.07: VG melder om stor interesse for Odd-back Birk Risa. 21-åringen er ønsket både i Rosenborg og Brøndby, og danskene skal være villig til å legge seks millioner kroner på bordet for venstrebacken. – Så lenge jeg kan ha en god og åpen dialog med Odd når det er interesse for meg, har jeg ingen bekymringer. Jeg stortrives i klubben og nyter å spille på et av Norges beste fotballag, sier spilleren selv til VG.


* 05.07: Endelig ble det bekreftet: Etter flere uker med spekulasjoner har det blitt klarere og klarere de siste dagene at Real Sociedad blir Martin Ødegaards nye klubb, og i dag er det bekreftet. 20-åringen er klar for et ett år langt lån i klubben fra San Sebastian, med muligheter for et år nummer to. Samtidig er kontrakten med Real Madrid forlenget til 2023.


* 05.07: Danske Brøndby vant kampen mot Heerenveen om signaturen til Tobias Børkeeiet. Danskene betaler Stabæk 1,5 millioner Euro for 20-åringen.


* 05.07: Rafik Zekhnini klar for nytt utlån:


* 05.07: Ifølge Sky Sport Italia er Haitam Aleesami på vei bort fra Palermo og Serie B. Hans nye arbeidsgiver blir etter alle solemerker franske Amiens, som spiller i Ligue 1. Amiens havnet på 15. plass forrige sesong. Aleesami er på utgående kontrakt og går dermed gratis til den franske klubben.


* 04.07: Som vi har meldt tidligere har Strømsgodset og den rumenske klubben Cluj blitt enige om en overgangssum for Yacouba Sylla. Nå er også spilleren enig om de personlige betingelsene med klubben, og Sylla er dermed ferdig i Godset etter kun fire måneder i klubben. Strømsgodset får mellom 2 og 3 millioner kroner for ham.


* 03.07: I følge BT har Eliteserie-klubben Stabæk prøvd å kjøpe Sivert Heltne Nilsen fra danske Hobro. Nilsen gikk fra Brann til Superliga-klubben forrige sommer, i det som var den mest omtalte overgangen i norsk fotball i fjor. Også belgiske Oostende, som trener av Kåre Ingebrigtsen, skal ha vist interesse for strilen tidligere i sommer. Både sportssjef og trener i Horsens er åpne for å selge Nilsen, noe som for øvrig gjelder alle spillerne i klubben, om prisen er riktig.


* 02.07: Djurgården har i helgen fått inn et bud på sin norske keeper, Per Kristian Bråtveit. Budet kom fra MLS. Det var lenge kontakt mellom partene, men det ble til slutt ingen avtale. På grunn av fokus på forhandlinger de siste dagene ble derfor Bråtveit benken i Djurgårdens kamp mot Kalmar i går.


* 02.07: Ting tyder på at Kristjan Floki Finnbogason er ferdig i Start. Islendingen kom for tre millioner kroner før 2017-sesongen, men har aldri slått til i sørlandsbyen. Denne sesongen har han kun startet to kamper, og på totalt 37 kamper i Start-drakt har det blitt fattige seks mål. – Jeg tror noe kan skje i løpet av ferien. Vinduet åpner 1. juli på Island. Så er jeg ikke sikker på hva situasjonen er nå, men jeg håper noe skjer, sier spilleren til Fædrelandsvennen.


* 01.07: Vålerenga sikret seg i vinter et av Norges mest spennede talenter, i Odin Thiago Holm. I dag har han sin første dag i hovedstadsklubben, og Ronny Deila har gitt 16-åringen en plass i A-troppen. Ting tyder på at trønderen skl bli satset på i Oslo. Deila har tidlgiere vist at han er uredd når det kommer til å gi unggutter sjansen, som Marton ødegaard i Strømsgodset.


* 30.06: Rosenborg skal ha forhørt seg med Aalesund om spissen Pape Habib Gueye. Spilleren skal være svært interessert i en overgang bort fra tangotrøyene, men agenten reagerer på startprisen Aalesund har satt på han, som skal være omkring 1 million Euro.


* 28.06: Strømsgodset har gitt Yacouba Sylla tillatelse til å snakke med den romenske klubben CRF Cluj, etter at klubbene selv har blitt enig om en overgangssum. Spilleren står fritt til å diskutere personlige betingelser og gjennomføre en medisinsk sjekk hos den rumenske klubben.


* 27.06: Etter å ha tilbragt et halvt år på utlån i polske Korona Kielce er Joonas Tamm tilbake i norsk fotball. Han er klar for et låneopphold i Lillestrøm ut sesongen fra Flora Tallinn. Kanarifuglene har et opsjon på kjøp, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Tamm spilte i fjor for Sarpsborg 08, hvor han var svært bidragsytende i deres Europa League-suksess.


* 25.06: Etter at han forlot RB Salzburg på free transfer tidligere i sommer har Fredrik Gulbrandsen hatt tilbud fra over hele Europa. Nå er det klart at hans nye arbeidsgiver er klubben som kom som nummer to i tyrkiske Süperlig forrige sesong, Istanbul Başakşehir.


* 25.06: Etter at han avsluttet forholdet med danske Hobro tidligere denne måneden har Yaw Amankwah leter etter en ny klubb i Oslo-området, da konen arbeider i Oslo. Nå har han funnet sin utkårende, og kommer til å spille for Stabæk ut 2021-sesongen. Vi ønsker han til lykke med ny klubb!


* 25.06: Han har vært på lån en stund allerede, men nå er det klart at Kjetil Haug går til Vålerenga fra Sogndal på en permanent overgang:


* 22.06: Martin Ødegaard ser ut til å stå ovenfor et valg mellom Bayer Leverkusen og Real Sociedad. Har vært i Tyskland for å se på forholdene der, er i dag på besøk i Spania, hos klubben som for ikke lenge siden signerte vårt naboland Sveriges største talent, Alexander Isak.


* 17.06: Eirik Horneland bekrefter ovenfor Eurosport at Nicklas Bendtner har spilt sin siste kamp for Rosenborg. Han blir heller ikke å se i cupkampen mot Ull/Kisa på onsdag.


* 17.06: Rosenborg prøver å stjele enda et angrepsvåpen fra Haugesund: Haugesund kjøpte Ibrahima Wadji for omtrent 1 million kroner fra Molde i vinter etter et godt låneopphold forrige høst. Men nå har Rosenborg, i følge VG, fått øynene opp for den 24 år gamle angriperen. Han kommer da trolig til å koste trønderne betydelig mer enn den millionen rogalendingene kostet dem for noen måneder siden.


* 14.06: Etter et år preget med langtidsskader og lite spilletid er det nå klart at Ludcinio Marengo ikke får fornyet kontrakten med Brann. Den 27 år gamle nederlenderen forlater dermed Bergensklubben ved månedsskiftet.


* 12.06: Arendal har hentet soppscoreren i 4. divisjon Agder på prøvespill. Kristian Eriksen har 16 mål på ni kamper for Express så langt denne sesongen, noe som har gitt han muligheten til å trene med hardtsatsende Arendal et par ganger i uken fremover.


* 12.06: Bodø/Glimt henter midtbanespiller fra Sogndal: Ole Amund Sveen forlater Sogndal til fordel for laget fra Nordland når overgnagsvinduet i Norge åner 1. august. 29-åringen har spilt seks OBOS-ligakamper denne sesongen, og har spilt for Hødd, Strømsgodset og HamKam før han kom til sogndal før 2016-sesongen.


* 11.06: Haugesund-stopper Fredrik Pallesen Knudsen er ønsket av polsk klubb. Den polske toppserieklubben Pogon Szczecin har lagt inn et bud på Fredrik Pallesen Knutsen (22). Det var VG som først omtalte interessen.


* 11.06: Stabæk har hentet gulltreneren fra 2008, Jan Jönsson tilbake som hovedtrener. Svensken tar over tabelljumboene bare få dager etter at Henning Berg forlot skuten.


* 06.06: Hønefoss henter spiller fra Frøbak-Frogn:


* 05.06: Ifølge våre kilder er Sarpsborg 08 i samtaler med Yaw Amankwah om en mulig avtale. Midtstopperen flytter hjem til Norge og har allerede tatt farvel med Hobro hvor han har spilt de siste sesongene.


* 04.06: Haugesund har hentet bosnier på prøvespill. 20 år gamle Benjamin Šehić spiller til vanlig venstreving for FK Goražde på nivå to i Bosnia-Hercegovina.

– Benjamin er en spiller vi ble oppmerksomme på en av våre tidligere rekogniseringsturer til Bosnia og som vi har ønsket å kikke nærmere på. Han har flere av de kvalitetene vi ser etter i hos offensive spillere er foruten å være rask en veldig ballsikker spiller med stor gjennombruddskraft og overblikk. Nå passet det å komme til Haugesund slik at vi får sett nærmere på han og se om kvalitetene hans også er overførbare til norsk toppfotball, sier sportslig leder Eirik Opedal til klubbens egne hjemmesider.


* 03.06: Kamer Qaka er klar for ny klubb. Unggutten med en fortid i blant annet VIF, KBK og Hønefoss har signert en fireårsavtale frem til 2023 med den rumenske klubben Universitas Craiova.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler