Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen: Brattvåg – 9.Plass

Status:

Hardsatsende Brattvåg nekter å gi seg med sin storsatsing og nøyde seg med kun et år i 3.divisjon etter nedrykket i 2016. Nå er de gule og blå på ny tilbake på tredje nivå og satser nok et år på å etablere seg på nivået før de skal ta steget ytterligere et hakk opp i divisjonssystemet.

I vinter har de spilt jevnt med både KBK og Aafk, men før seriestart sliter man med sykdom og skader på et par viktige spillere. Sportssjef Per Gidlund har heller ikke fått inn akkurat de spillerne han ønsket seg, men med et par gode signeringer på slutten av vinteren er det en slagkraftig gjeng som løper på banen om en drøy uke mot Vard Haugesund.

Spillerstallen:

På keeperplass har man fått en real forsterkning i brasilianeren Neydson Da Silva fra Molde. På stopperplass er man godt forspent med kaptein Hugues Wembangomo og svensk-bosnieren Mirza Mujcic som kom fra Lysekloster tidligere i år. Begge er bunnsolid på dette nivået og har erfaring fra eliteserienivå i Norge, Sverige og Island. Stoppertalentet Joakim Barstad kaprer trolig den siste plassen i treeren bak etter overgangen fra Aafk. Scott Fellows hadde en god sesong i fjor, og får nok en ny sesong på backen. I tillegg har Molde-talentet Adnan Dudic signert, en kantspiller som har vært blant de mest fremtredende offensive spillerne på Molde 2 de siste årene. Både han og nysignerte Patrick Hjelmseth fra Herd kan være alternativer som vingbacker.

Flere unge spennende spillere får tillit på midtbanen. Ola Ormset Husby og Sondre Beite er spillere som ikke har slått igjennom helt på øverste nivå men holder bra 2.divisjonsnivå.

Kaptein Simon Tomren er dessverre fortsatt skadet og trolig ikke tilbake før sommeren.

Hjemvendte Emil Dahle er viktig når han er skadefri. Og helt på topp blir toppscorer Torbjørn Grytten uhyre viktig. Blir han skadet er det tynt i rekkene med bak, med kun Willy Zamble som naturlig spiss-alternativ.

Se opp for:

Torbjørn Grytten – Målmaskinen kom til Brattvåg fra Hødd i 2015 og har virkelig fått sving på sakene de siste to sesongene. 36 mål på 46 kamper er enormt sterkt og 23-åringen MÅ levere varene også i årets sesong, noe han trolig også kommer til å gjøre.

Inn:

  • Neydson Da Silva (Molde)
  • Patrik Hjelmeseth (Herd)
  • Adnan Dudic (Molde)
  • Joakim Barstad (Aafk)
  • Mirza Mujcic (Brattvåg)

Ut:

  • Prince Mambouana (Gzira United)

Fotballkanalens vurdering:

Brattvåg har et lag som er på vei opp, og handlekraft til å forsterke ytterligere utover sommeren. Defensivt ser laget meget bra ut, og en ung og talentfull midtbane blir lagets mest usikre kort denne sesongen. På topp er man helt avhengig av Torbjørn Grytten. De gule og blå er helt avhengig av å beholde nøkkelspillere på banen, da bredden ikke er all verden. Gjør man det vil man kunne blande seg inn i topp 6, men vi tror det blir litt for tøft i løpet av en lang sesong.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

(Foto: Brattvåg sine hjemmesider)

Silly Season

65 Artikler