Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen 2018 – 4. Plass – Asker Fotball

Status

Asker var før 2017 sesongen sett på som en av tungvekterne som skulle være med i den tøffe kampen om de to gjeve plassene øverst i fjorårets PostNord-liga avd. 1. Men med en horribel start med stortap mot opprykks-konkurrent HamKam i serieåpningen på eget kunstgress etterfulgt av ett tap og fire uavgjort på de seks første rundene så det virkelig ut mørkt ut for Asker. Men Kevin Nicols menn tok seg betraktelig opp utover sesongen og var en klar kandidat til å kapre play-off plassen, men ble slått av på målstreken av Raufoss på målforskjell.

I vinter har Asker hatt et par utskiftninger og følgende opptrådt ujevnt, men med en klar progresjon. Laget er, i likhet med i fjor, et ballspillende lag men har så langt i treningskampene vært svake i begge bokser.

Med fjorårets skrekkstart i bakhodet ønsker nok ikke trener Kevin Nicol å gå i samme felle, så vi kan forvente et påskrudd Asker lag når de gjester Fredrikstad Stadion førstkommende søndag.

Spillerstall

Asker er kjent for å ha gode keepere og i år er intet unntak. Kenneth Udjus hadde vært selvskreven for de fleste lag i PostNord-ligaen men veteranen har lenge slitt med skade og må da vike plass for nye, unge Jacob Øvretveit Tredal (Stabæk) som har blitt hentet inn som en tredje mann i keeperteamet ettersom fjorårets straffeekspert Andreas Vedeler også sliter med skader.

I midtforsvaret har bauta Aleksander Solli flyttet tilbake hjem til Bergen og har stilt godfoten sin til disposisjon hos Åsane. Tomrommet skal fylles av fjorårets stoppermakker og kaptein Stian Stray Molde, som får et stort ansvar med å snøre sammen det bakre leddet hos Asker. Ved hans side får murbrekkeren Aaron Lee Jones tillit. Engelskmannen er tilbake i norsk fotball etter han i 2016 forlot Raufoss for spill i Southport i England og Ängelholm i Sverige. Nyvervelsen Henrik Carlyle (Lyn) og unge Max Hallgren er også kandidater til å spille seg inn i midtforsvaret.

På sidebackene foretrekkes Behajdin Celina, som tok en U-sving etter fjorårets annonsering om at han legger skoa på hylla og har meldt seg klar for tjeneste igjen. Han viste i fjor frem at han har en venstrefot like følsom som kvinner i den «rød perioden». På høyresiden vil solide Hallvard Håskjold starte . Utover i sesongen vil nok skadeplagede Kinni Grewal og Nicklas Raaholt pushe godt på for en startplass når de begge har spilt seg tilbake i form.

På midtbanen har Asker mistet gullgutten Even Bydal til Kongsvinger og veteran Tomasz Sokolowski fikk ikke fornyet kontrakt. Inn har Patrik Karoliussen kommet etter flere år med spill i OBOS-ligaen som vil bidra med erfaring, entusiasme og en utsøkt høyrefot. Til å supplere Karoliussen vil Knut Ahlander, som har forlenget lånet sitt ut sommeren fra Strømsgodset, også bli en viktig brikke. Dybdemessig ser Asker svake ut på midtbanen og er avhengige av at Karoliussen og Ahlander holder seg friske.

Demba Traore begynner å bli mer enn rutinert, men holder et bra nok nivå til å kunne steppe inn som både spiss og midtstopper ved behov. En annen ringrev Balal Arezou er en perfekt mann å sette innpå mot slitne motstandere på slutten av kampene.

Offensivt ser er det veldig spennende ut. Inn har Eivind Fallås Dahl (Lyn) kommet samt at Cornelius Bencsik har vendt snuten hjem igjen etter et halvt år med collegefotball for giganten Harvard. De to sammen med Alagie Sanyang, Marcus Mehnert og en Roman Fazi banker på døren, sitter Asker på mange gode unge individuelle spillere og hvis de får samspillet til å sitte kan det bli en skummel trussel for lagene i avdeling 1.

Inn:

 • Aron Lee Jones (Ängelholms)
 • Patrik Karoliussen (Fredrikstad)
 • Eivind Fallås Dahl (Lyn)
 • Jacob Tredal (Stabæk)
 • Knut Ahlander (Lån forlenget)
 • Henrik Carlyle (Lyn Fotball)
 • Cornelius Bencsik (Tilbake fra collegefotball i USA)

Ut:

 • Behadjin Celina (lagt opp)
 • Mads Lyngen (Bærum)
 • Aleksander Solli (ukjent)
 • Even Bydal (Kongsvinger)
 • Aleksander Solli (Åsane)
 • Elias Taubo (Vålerenga U19)

Se opp for:

Knut Ahlander – Var en viktig brikke for Asker også i fjor, men spilte mye ute på kanten, noe som ikke er hans foretrukne rolle. I år ser det dermed ut at han er tiltenkt favorittrollen sentralt i banen, en rolle han har tidligere hatt for U-landslag og Strømsgodet. Han har tatt store steg gjennom vinteren og vist at han er en solid bidragsyter både defensivt og offensivt, noe som gjør at prognosene er høye for at Ahlander vil fortsette å blomste i 2018.

Fotballkanalens vurdering:

Det lukter «nesten»-lag av Asker i år også. Hvittrøyene og trener Kevin Nicol har jaktet en toppscorer i hele vinter, men har ikke fått tak i spissen de ønsket. Dermed må de stole på alternativene som finnes i resten av troppen, og vi ser ikke de stabile målscorerne i spillere som Sanyang og Mehnert. Derimot har Asker kanskje ligaens beste midtbane med Ahlander, Karoliussen og Fallås Dahl, og det bør definitivt være mulig å henge med i toppen også i år. Vi tror Asker klarer topp 4, men ikke har sjans til å henge på opprykkslagene helt til slutt.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Silly Season

65 Artikler